Tips voor gezonder, sterker en langer haar

Tips voor gezonder, sterker en langer haar

Tips voor gezonder, sterker en langer haarOns haar vormt een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk. Het is dan ook iets waar we behoorlijk wat tijd aan besteden. Iedereen verschilt en logischerwijs heeft iedereen ook ander haar. De een heeft dik haar, de ander dun. Veel mensen zouden graag wat meer volume in hun kapsel willen, of wat meer haar hebben. Daarvoor hebben wij een paar tips.

Misschien groeit je haar niet snel genoeg naar je zin, of wil je juist dat je haar wat sterker of dikker wordt. Hoe dan ook, je bent niet tevreden met je haar. Er zijn behoorlijk wat natuurlijke manieren om je haar een oppepper te geven. Een paar daarvan noemen we hieronder. Werken die niet voldoende voor je, of krijg je toch niet het juiste effect? Dan kun je ook eens hairextensions proberen te gebruiken. Deze bevestig je aan je eigen haar, waardoor het langer en dikker lijkt.

Slaap voldoende

Slaap heeft effect op je hele lichaam, zo ook op je haar. Als je te weinig slaapt, krijg je te maken met stemmingswisselingen, concentratieproblemen en nog heel veel meer. Eén van de gevolgen van een chronisch slaaptekort is bijvoorbeeld haaruitval. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt en dat de kwaliteit van je slaap ook goed is. Nu is dat wat lastiger te controleren, maar er zijn wel speciale apps voor waarmee je dat eventueel kunt meten. Je kunt ook als vuistregel nemen dat je, als je uitgerust wakker wordt, waarschijnlijk goed hebt geslapen. 


Vermijd stress

Ook stress heeft erg veel gevolgen voor onze gezondheid. Zo kan stress voor hartproblemen, overspannenheid of een burn-out zorgen. Daarbij kan stress ook zorgen voor slapeloosheid (slaap je dus niet goed, ga dan eens na of je niet te veel hooi op je vork neemt). Stress is in kleine maten niet ongezond, net zoals dat weinig slaap in kleine maten niet ongezond is. Wanneer je echter veel te maken krijgt met hoge mate van stress, dan kan dat voor gevolgen zorgen. Eén ander gevolg van een te hoog stressniveau is haaruitval.


Eet gezond

Het is eigenlijk heel simpel; alles in ons lichaam hangt met elkaar samen, zo ook ons haar. Als we gezond leven (gezond eten, goed bewegen, weinig stress ervaren, voldoende slapen enzovoorts), blijft ons haar dus ook gezond. Zorg er daarom voor dat je een gezond en voedzaam eetpatroon hebt. Eet niet te veel suiker en vetten en eet vooral veel groentes en fruit. Zo is ook roken bijvoorbeeld erg slecht voor je haar. Dit vermindert namelijk de bloedtoevoer, waardoor je haar niet genoeg voedingsstoffen krijgt. Zorg goed voor je lichaam en dan zorgt jouw lichaam ook goed voor jou.


Maak je haar niet te warm

Hitte is funest voor je haar en eigenlijk ook voor je huid. Je kunt je lichaam zien als een ei. Als je dat in de koelkast legt, wordt het koud, maar verandert er niks aan de textuur en dus ook niets aan de cellen. Als je het op een bepaalde hitte verwarmt, wordt het ei hard en veranderd de structuur, dat proces kun je dan ook niet meer omkeren. Het ei is dan gaar. Je haar kan ook te warm worden, waardoor je de cellen kapot maakt. Als dat gebeurd is je haar dood en valt het uit. Die hitte beschadigd je haar dus enorm en zorgt ervoor dat je haardos uitdunt en soms ook erg gaat pluizen. Wil je je haar dus föhnen of krullen, doe dat dan niet op zijn heetst. Je kunt je haar ook heel goed met lauwe lucht föhnen en ook krullen of stijlen kan heel goed op een lagere temperatuur.


Gebruik niet te veel chemische producten

Chemische producten kunnen je haar ook beschadigen. Het kan voor haaruitval zorgen en de structuur van je haar veranderen. Als je je haar dus verft of bleekt, kan dat grote effecten hebben op je haar. Doe dit niet te vaak en gebruik, waar mogelijk, zo vaak mogelijk natuurlijke producten om je haren mee te verven en blonderen.




Vakantie voor je haar

Als je op vakantie gaat, ga je vaak ook een dagje naar een zwembad, of kom je op plekken met veel zon. Chloor is, net als haarverf, niet erg goed voor je haar. Het droogt je haar uit en kan het daardoor flink beschadigen. Er zijn verschillende middeltjes die je haar kunnen beschermen tegen het chloor in het zwembad. Dit kun je er van tevoren gemakkelijk in sprayen. Ook UV-straling van de zon kan slecht voor je haar zijn. Het kan als het ware, net als je huid, verbranden door die straling. Gelukkig kun je je haar ook goed tegen UV-straling beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld een pet of een hoed opdoen, of een sjaaltje ombinden. Vaak past dat hartstikke leuk bij je outfit en je voorkomt er ook nog eens een zonnesteek mee!


Gebruik conditioner

Je haar heeft voeding nodig, zodat het voldoende vocht vasthoud en niet uitdroogt. Het is daarom belangrijk dat je, zeker wanneer je snel last hebt van droog haar, altijd conditioner gebruikt. Verder kun je ook wekelijks of twee keer per week een haarmasker gebruiken of je haar regelmatig insmeren met een olie zoals arganolie. Zo zorg je ervoor dat je haar voldoende voeding krijgt en dat het goed vocht vast kan houden.


Wachten tot je haar droog is

De meeste mensen kammen hun haar als hun haar nog nat is, direct als ze uit de douche komen. Je kunt echter beter wachten met het kammen van je haar tot het helemaal droog is. Je haar wordt namelijk zwakker door water. Vergelijk het met je nagels, die scheuren en breken ook makkelijker als ze nat zijn. Je haar doet dat dus ook en breekt dan makkelijk af als je het doorkamt. Wacht daarom even tot je haar helemaal droog is voordat je het doorkamt. Het is ook slim om je haar niet te heftig af te drogen, dat kan er namelijk ook voor zorgen dat het afbreekt.


Gebruik zacht water

In Nederland komt er vrijwel altijd hard water uit de kraan. Dit is water waar nog veel kalk in zit en van die kalk blijft, na het douchen, een dun laagje op je huid en haar achter. Dit sluit je huid en haar af voor de buitenlucht, waardoor je haar niet genoeg lucht meer krijgt en als het ware stikt. Dat kan ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt, maar ook dat je haar zwakker blijft en sneller uitvalt. Wil je douchen met water zonder kalk (zacht water)? Dan moet je een waterontharder laten installeren.


Ga naar een specialist of dokter

Heb je echt erg veel last van haaruitval, heb je alles al geprobeerd en heb je geen idee hoe het komt en hoe je het op moet lossen? Dan kun je het beste stoppen met oplossingen opzoeken op internet en contact opnemen met je huisarts of met een haarspecialist. Het zou namelijk heel goed kunnen dat er onderliggende problemen zijn waardoor je haar uitvalt, of waardoor je haar niet sterk is. Zo kun je schildklierproblemen hebben, of een tekort aan bepaalde vitamines hebben.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 1139x
Toegevoegd: 22-09-2021 13:23
Gewijzigd: 23-09-2021 11:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!