Veilige borstvergroting met implantaten in België

Veilige borstvergroting met implantaten in België

Veilige borstvergroting met implantaten in BelgiëVeel dames willen iets veranderen aan de omvang en/of vorm van hun borsten. Daarom kiezen ze bijvoorbeeld voor een borstvergroting met implantaten. Wat mag je verwachten van zo'n ingreep? Zijn er ook alternatieve esthetische ingrepen voor het vergroten van de borsten? Hoe kies je de beste kliniek? Vragen die we in dit artikel beantwoorden!

Wanneer kiezen voor een borstvergroting?

Er kunnen veel redenen zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten. De ene vrouw vindt haar borsten te klein, de ander is niet tevreden over de vorm. De borsten kunnen bovendien gedurende het leven veranderen van vorm en grootte, bijvoorbeeld door zwangerschap, ouderdom, een veranderd voedingspatroon of het verliezen van gewicht. Wat jouw reden ook is, met een borstvergroting kies je voor de borsten zoals jij ze graag wilt.

Ga voor een kwalitatieve kliniek

Allereerst is het belangrijk om een goede kliniek uit te kiezen voor het laten uitvoeren van je borstvergroting. Een waar ervaren chirurgen werken en waar ze inzetten op de meest veilige implantaten op de markt. Topmerken implantaten zijn bijvoorbeeld Motiva, Mentor, Sebbin en Laboratoires Arion. Er is niet per se een beste keuze uit deze merken. Een goede kliniek kijkt namelijk welk merk het beste bij je lichaam past.
Een kwalitatieve kliniek zal daarnaast altijd vooraf met jou een uitgebreid consult plannen. Daar worden jouw wensen en verwachtingen op een rijtje gezet. Ook worden de verwachte resultaten van de ingreep uitgebreid met je doorgesproken. Zo weet je ook wat je kunt verwachten van eventuele littekenvorming en kun je goed overdenken of een borstvergroting bij je past.

Wat kost een borstvergroting?

Privéklinieken hanteren vaak torenhoge prijzen voor een borstvergroting, die soms wel oplopen tot €4000. Het wil natuurlijk niet zeggen dat wanneer je een hogere prijs betaalt, de operatie per se beter is. Integendeel! Er zijn klinieken die werken met speciale technieken waardoor de operatietijd flink verkort kan worden. Hierdoor zijn de prijzen vaak lager, maar dat is niet het enige voordeel! Een korte operatietijd heeft namelijk een positief effect op spoedig herstel.
Een voorbeeld is Wellness Kliniek, een van de bekendste klinieken op het gebied van esthetische chirurgie. Mensen van over de hele wereld reizen hiernaartoe voor een ingreep aan de borsten. De reden dat deze kliniek zo populair is? Een uitgebreid consult, jarenlange ervaring, speciale (tijd- en litteken besparende) technieken en scherpe prijzen. Doordat zij meer dan 3000 operaties per jaar uitvoeren profiteren ze van schaalvoordelen, wat doorberekend wordt in de prijs. Je kunt er ook terecht voor andere cosmetische ingrepen, waaronder aan het gezicht, de haren, buik en billen.

Wat mag je verwachten van de ingreep borstvergroting met implantaten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedere kliniek een eigen werkwijze hanteert. Daarom vindt er normaal gezien een uitgebreide consultatie plaats, zodat je een goed beeld hebt van wat je mag verwachten. Mogelijk twijfel je nog of je een borstvergroting wil laten uitvoeren of ben je benieuwd welke cupmaat het beste bij je past. Je krijgt vooraf een duidelijke prijsopgave en kunt dan beslissen of je de ingreep laat uitvoeren.
De operatie zelf duurt circa 45 tot 60 minuten. Hierbij krijg je een lichte slaapverdoving. Er wordt een incisie gemaakt van zo’n 3 centimeter en de implantaten worden geplaatst. In de meeste gevallen zal een overnachting niet nodig zijn, maar ook hier hangt de precieze procedure natuurlijk af van de gekozen kliniek.
Het grootste herstel van een borstvergroting met implantaten vindt plaats binnen een week. Daarnaast draag je 6 weken een sportbeha en mag je niet te zwaar tillen. De littekens zullen na verloop van tijd steeds verder vervagen. Jij krijgt de boezem waar je van droomt!Ook andere ingrepen aan de borsten

Naast een borstvergroting met implantaten zijn er ook veel andere ingrepen die gedaan kunnen worden aan de borsten. Mogelijk wil je je implantaten laten vervangen of verwijderen. Cosmetische chirurgie maakt het mogelijk. Ook een borstvergroting met eigen vet (middels liposuctie) kan in sommige gevallen uitgevoerd worden. Daarnaast zijn een borstlift en borstverkleining populaire ingrepen. Ze worden regelmatig gekozen na een zwangerschap.

Wanneer borstimplantaten laten vervangen?

Je hoort wel eens verhalen in de media van lekkende borstimplantaten. Dat is niet wenselijk natuurlijk. Het komt voornamelijk voor bij prothesen die in de jaren ’90 van de vorige eeuw of daarvoor werden geplaatst. In dit geval kun je ervoor kiezen om je implantaten te laten vervangen door veilige, nieuwe implantaten. Tegenwoordig zijn implantaten overigens van betere kwaliteit. Die zijn veel veiliger in gebruik en hoeven in veel gevallen het hele leven niet meer vervangen te worden.
Je kunt er tevens voor kiezen om ze compleet te laten verwijderen. In dit geval komen de borsten weer terug in de vorm als die ze voor de borstvergroting hadden. Mogelijk zijn ze wel wat minder stevig geworden. Een goede kliniek overlegt met jou de mogelijkheden om je borsten er zo mooi mogelijk uit te laten zien na het verwijderen van je implantaten.

Borstchirurgie voor mannen

Wist je dat ook mannen steeds vaker kiezen voor een borstoperatie? Soms zijn ze bijvoorbeeld niet tevreden over de omvang van hun borst of de vorm van hun tepels. In dit geval kan er gekozen worden voor borstreductie of een tepelcorrectie. Dit laatste wordt bijvoorbeeld uitgevoerd wanneer de tepels erg groot zijn, ingetrokken zijn of juist erg naar buiten puilen. Het is een operatie die al in circa 30 minuten uitgevoerd kan worden onder lokale verdoving.
Borstvorming bij mannen wordt ook wel gynaecomastie genoemd. Dat is het opzwellen van de borstklieren en is vaak het gevolg van hormonale veranderingen. Dit komt bijvoorbeeld voort uit bepaald medicijngebruik of een verandering in het voedingspatroon. Ook kan het simpelweg ontstaan wanneer je ouder wordt. Bij pubers komt het ook wel eens voor, maar in dit geval trekt het vaak nog weg.
Borstvorming bij mannen is normaal gesproken niets om je zorgen over te maken (twijfel je, neem dan contact op met je huisarts), maar dat wil niet zeggen dat het niet storend voor je kan zijn. Ben je altijd al ontevreden of is je borstkas door de tijd heen van vorm veranderd? Dan kan borstchirurgie dus uitkomst bieden.

Welke cosmetische ingrepen zijn tegenwoordig populair?

Een borstvergroting met siliconen implantaten is niet de enige ingreep die populair is onder dames. Ook ingrepen aan het gezicht, waaronder de ooglidcorrectie en het laten plaatsen van botox en lipfillers, zijn steeds vaker gekozen ingrepen.
Mannen blijken vooral interesse te hebben in onder meer haarimplantaties, neuscorrecties, liposuctie en buikwandcorrecties. Sommige mannen wagen zich bovendien aan de botox.
Over heel de wereld zijn stijgingen te zien in het aantal cosmetische ingrepen dat uitgevoerd wordt. Het wordt steeds minder een taboe en de focus ligt vooral op het comfortabel voelen in het eigen lichaam. Bovendien worden operatietechnieken steeds veiliger en de mogelijkheden zijn eindeloos. Armen, benen, billen, schaamstreek, tanden, aan alles is iets te doen zodat jij je prettiger voelt.

Is een borstoperatie iets voor jou?

De keuze om borstimplantaten te laten plaatsen is natuurlijk een keuze die je niet zomaar maakt. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken. Wat verwacht je ervan en hoe gelukkig word je ervan?
Indien je liever geen implantaten laat zetten dan zijn er nog genoeg andere opties om de borsten mooier in model te brengen, zoals een borstlift of een borstvergroting met eigen vet (indien mogelijk voor jouw lichaam). Het is belangrijk om je goed te laten informeren, zodat je alleen voor de operatie kiest als die echt goed bij je past.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yvonne-Bierings
Aantal keer gelezen: 2392x
Toegevoegd: 26-08-2021 12:14
Gewijzigd: 26-08-2021 14:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!