Tips voor het kopen van een nieuwe aanhangwagen

Tips voor het kopen van een nieuwe aanhangwagen

Tips voor het kopen van een nieuwe aanhangwagenWil je verhuizen naar een andere woning, dan zal je auto onvoldoende ruimte bieden om alle spullen te vervoeren. Ook bijvoorbeeld bij het ophalen van een meubelstuk, of het wegbrengen van een hoop afval, kan een aanhangwagen erg goed van pas komen.

Je kunt hiervoor een aanhangwagen huren bij bepaalde bedrijven, maar als je er vaker gebruik van moet maken, dan kan het lonen om een aanhangwagen zelf aan te schaffen. Het kan namelijk erg in de kosten lopen als je meerdere malen in het jaar huurkosten voor de wagen moet betalen. Het kopen van een nieuwe aanhanger moet je dus zien als investering die je op lange termijn zeker terugverdiend.

Als je van plan bent om binnenkort een nieuwe aanhangwagen aan te schaffen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar meer informatie. Om een passende aanhangwagen te kopen, zijn er namelijk een aantal belangrijke zaken die je in je achterhoofd zult moeten houden. Hieronder zetten we de belangrijkste tips en adviezen voor je op een rij. Zo vind je binnen de kortste keren een voordelige, passende aanhangwagen van goede kwaliteit.

Het type aanhanger kiezen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten aanhangwagens waar uit gekozen kan worden. Zo heb je aanhangers in meerdere maten, maar ook verschillen ze in andere functies. Zo zijn er bijvoorbeeld bakwagens, plateauwagens, kippers, multitransporters en gesloten aanhangwagens. Onderling zijn er een hoop verschillen in zowel vormgeving, gebruik en prijs. Afhankelijk van het gebruik van de aanhangwagen kan het een type een stuk beter aansluiten bij je eisen- en wensenpakket.

Plateauwagens worden erg veel gebruikt in de bouw en voor technische werkzaamheden. Dit type aanhanger is namelijk ideaal door de vlakke laadvloer. Er is een grote variatie hierin, waardoor er een groot aantal modellen zijn waar je uit kunt kiezen. Ook kun je gaan voor een multitransporter, waar een paar extra opties bij te vinden zijn. denk hierbij aan een oprijplaat, waardoor je ook auto’s en ander zwaar materieel kunt vervoeren.
Een ander type aanhangwagen is een kipper; deze heeft de functie dat deze ook nog kan kippen. Hier zitten natuurlijk ook weer verschillen in, aangezien het kippen soms zelfs elektrisch kan gebeuren. Een laatste type aanhangwagen waar je voor kunt kiezen is de gesloten aanhanger. De twee categorieën die hier tussen te vinden zijn, zijn vooral de vaste opbouw van polyester of het sluiten met een huifzeil. Dit is perfect als je kwetsbare spullen moet vervoeren waar je graag een bescherming over hebt.

Andere verschillen tussen de typen aanhangwagens

Naast de verschillende categorieën van aanhangers, zijn er onderling nog een aantal verschillen op te merken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een enkelassige aanhangwagen, maar kan een dubbelassige aanhangwagen van pas komen als je een stuk zwaardere spullen zult moeten vervoeren. Ook zijn er aanhangers met en zonder een eigen remsysteem. Een aanhangwagen met een remsysteem is vaak een stuk veiliger en kan ook meer gewicht trekken, waardoor het slim is om voor deze variant te kiezen bij het vervoeren van zwaar materieel.

De passende afmetingen en het laadvermogen bepalen

Elk type aanhangwagen is te verkrijgen in verschillende afmetingen en met een verschillend laadvermogen. Denk van te voren daarom goed na waar je de wagen voor gaat gebruiken. Ga je veel zwaar materiaal vervoeren, of vooral lichtere meubelstukken of afval? Belangrijk is om ook rekening te houden met de maximaal geremde treklast van de auto. Dit mag namelijk niet overschreden worden.

Het merk van de aanhanger

Op het gebied van aanhangwagens zijn er ook meerdere merken waar je uit kunt kiezen. Persoonlijke voorkeur over het merk of het uiterlijk van de aanhangwagen kunnen hierbij een rol spelen. Als je op zoek bent naar een aanhangwagen die van goede kwaliteit is en ook nog tegen de scherpste prijs wordt aangeboden, kies dan voor het merk Hapert. De aanhangwagens van Hapert zijn duurzaam en in er is een breed assortiment beschikbaar. Hapert aanhangwagens is de marktleider van de Benelux, en dit is niet zonder reden. Je kunt hier namelijk ook kiezen voor een maatwerk oplossing. De aanhangwegen wordt modulair gebouwd, waarbij je zelf kunt bepalen met welke opties je een basismodel wilt uitbreiden. Zo kun je voor iedere situatie een goed passende aanhangwagen vinden. Wij adviseren dan ook zeker om te kiezen voor een Hapert aanhangwagen. Deze aanhangwagens gaan tientallen jaren mee en hebben weinig onderhoud nodig.Mogelijke toebehoren en extra’s kiezen

Voor een groot aantal aanhangers is het ook mogelijk om deze uit te breiden met extra functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voor rek, een loofrek, een lier of oprijplaten. Een andere belangrijke toevoeging om over na te denken is het afsluiten van de verzekering.
Voor schade aan de aanhangwagen zelf of diefstel ben je echter niet verzekerd. Is het een aanhangwagen met een hoge waarde, dan kan het een verstandige optie zijn om hier een verzekering voor af te sluiten. Let er hierbij op wat het eigen risico van de verzekeraar is. dit kan soms wel honderden euro’s bedragen. Maak daarom de afweging tussen de hoogte van de premie en het bijbehorende eigen risico.

De aanhangwagen gaan kopen

Als je hebt gekozen wat voor type aanhangwagen je wilt hebben, welk merk je voorkeur heeft en wat voor extra’s je wilt aanschaffen, dan moet je bepalen waar je je aanhangwagen gaat kopen. Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn, maar het is ook verstandig om je hier goed over in te lezen. Bekijk op internet bijvoorbeeld onafhankelijke klantbeoordelingen, de afwikkeling van garantie en of het bedrijf geregistreerd staat bij keurmerk instanties zoals BOVAG.

Door goed vooronderzoek kun je later teleurstellingen voorkomen. De dealer kan namelijk van groot belang zijn voor de afwikkeling van de garantie. Bij mogelijke problemen aan de aanhangwagen kan dit cruciaal zijn in het proces. Denk daarom goed na waar je je aanhangwagen wilt gaan aanschaffen en zorg dat je een goed gevoel hebt over de betrouwbaarheid en de service.

Uiteraard zijn er nog een tal van adviezen en zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een aanhangwagen. Maar met bovenstaande tips ben je al een goed eind op weg om een verstandige beslissing te nemen en jarenlang plezier te hebben van je nieuwe aanhangwagens. Succes met het kopen van een aanhangwagen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 1290x
Toegevoegd: 28-11-2019 09:47
Gewijzigd: 29-11-2019 08:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!