Hoverboard

Hoverboard kopen tips

HoverboardHoverboards zijn er om te blijven. Het lijkt misschien een beetje vroeg om dat te zeggen, maar alles dat leuk is en het leven voor de mens gemakkelijker maakt zal niet zo snel weer verdwijnen. Vooral bij de jongeren is het echt populair geworden. Maar voordat jij of je vrienden zelf een Hoverboard kopen, zullen we eerst een aantal topics doornemen.

Allereerst: Wat is een Hoverboard nou precies?

Je zult de term wel eerder gehoord hebben. In de tweede deel van de Back To The Future films, hadden ze voorspeld dat we in 2015 gebruik zouden maken van zwevende skateboards, namelijk de Hoverboard. Onze Hoverboards zweven (nog) niet, maar ze komen wel dichtbij. Een Hoverboard en net een skateboard. Het komt met 2 wielen in plaats van 4 en je moet er rechtop staan, in plaats van je lichaam naar de zijkant te draaien.

Hoe wordt een Hoverboard bestuurd?

Een Hoverboard besturen is helemaal niet moeilijk. Ook wanneer je voor het eerst een Hoverboard gaat gebruiken, zul je het binnen enkele minuten onder de duim hebben. Je gebruikt je voeten om de Hoverboard in beweging te brengen. Je moet naar voren leunen wanneer je wilt rijden. Wanneer je achteruit wilt rijden of wilt remmen, verplaats je de druk naar je hielen. Wil je links en rechts gaan, dan moet je naar links en rechts leunen. Binnen een uur ben je helemaal een pro.

Waarop moet je letten wanneer je een Hoverboard kopen gaat?

Wanneer je shopt voor een Hoverboard, zijn er een aantal kenmerken die je het eerste opvallen. Eerst is het belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van een webwinkel. Hoverboardvoordeel.nl is als beste hoverboard webwinkel getest, als je bij een webwinkel als deze koopt weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. Een valkuil voor vele mensen is door op Marktplaats.nl te kopen. Deze verkopers doen niet aan garantie en hebben vaak een slechte kwaliteit. Daarnaast ga je kijken naar de verschillende boards: De bouw ervan, welk kleur het heeft en hoe zwaar het is. Maar er zijn een paar andere belangrijke dingen waar je op moet letten. Uiteindelijk zijn deze kenmerken die beslissen hoe lang je van een Hoverboard zal genieten:

Het moederboardsysteem

Dit is het belangrijkste onderdeel van een Hoverboard. Zonder een moederboardsysteem gaat je Hoverboard je nergens naartoe brengen. Het systeem bestaat uit 2 delen: een moederboard en 2 sensoren. De sensoren zitten onder het rubberen drukpad en voelen aan welke bewegingen je voeten maakt. Deze stuurt de informatie naar de moederboard, die er voor zorgt dat de Hoverboard precies de juiste handelingen pleegt. Beide zorgen er ook voor dat de Hoverboard in balans blijft.
Zorg ervoor dat je Hoverboard met een unieke TaoTao moederboardsysteem komt, want er zijn handelaars die gebruik maken van een replica ervan of zelfs helemaal geen moederboardsysteem erin plaatsen. Je kunt online websites vinden die je met foto’s aan kunnen duiden waarop je moet letten.

De accu

Natuurlijk is een sterke batterij ook een must. Een Hoverboard gebruikt Lithium-ion accu’s, maar je moet ook opletten uit welke cellen ze bestaan. Accu’s die bestaan uit 10 cellen gaan minder lang gaan en zullen snellen aan de lader moeten. Neem liever een accu van 20 cellen. Je zult het verschil snel merken, want een 10 cellen accu is veel kleiner dan een uit 20 cellen bestaande accu. Neem ook batterijen van betrouwbare merken zoals LG en Samsung.

De oplader

Een Hoverboard mag niet te lang aan de lader blijven. Dit kan de levensduur van de accu slecht beïnvloeden en kunnen in sommige gevallen ook brand veroorzaken. Gebruik altijd de originele lader. Als je een nieuwe lader moet aanschaffen, moet je ervoor zorgen dat het een stopfunctie heeft zodat het niet door blijft laden wanneer de accu al vol is.

De wielen

Een stevige Hoverboard heeft stevige wielen nodig. Ze moeten tegen een stootje kunnen en ook lang meegaan. Zorg ervoor dat de wielen van goede kwaliteit zijn. Kies liever voor een wiel met 30 watt dan voor een wiel die maar 250 watt is. kortom: kies voor wielen met de hoogste wattages.


Behalve dat Hoverboards leuk zijn, komen ze ook met een aantal leuke voordelen:

  • Ze zijn veilig: Hoverboards zijn gemaakt om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Ze komen met een slimme besturingssysteem die je in evenwicht houdt en het sturen gemakkelijk maakt. Sommige Hoverboards melden je wanneer je te snel gaat, zodat je je snelheid kan verlagen en ongelukken kan voorkomen.
  • Hoverboards zijn zuinig: Ze werken op elektriciteit en wanneer de accu leeg is, plaats je ze gewoon aan de lader voordat je ze weer kan gebruiken.
  • Ze zijn milieuvriendelijk: Ze hebben geen benzine nodig en stoten dan ook geen onaangename en schadelijke stoffen uit. Daarnaast maken Hoverboards geen hinderlijke geluiden, dus je bent niemand tot last.
  • Veder zijn ze ook compact: Een Hoverboard neemt niet veel plaats in. Als de accu leeg is, kun je het optillen, in je tas plaatsen en met je meedragen. Het past ook heel gemakkelijk in de achterbak van je auto.
  • Je kan ze op vele plaatsen vinden: wanneer je naar een goeie Hoverboard zoekt, heb je genoeg keuze. Er zijn vele winkels en webwinkels die Hoverboards verkopen. De onderdelen zijn ook volop verkrijgbaar.

Hoverboard rijden

  • Je weet nu waarop je moet letten wanneer je een Hoverboard gaat kopen, maar het is ook belangrijk om te weten dat je je Hoverboard niet overal mag rijden.

Jammer genoeg is het in Nederland verboden om een Hoverboard op de openbare weg te rijden. Ook op de stoep is het verboden. Dat komt omdat het een gemotoriseerde voertuig is die niet voldoet aan de nodige vereisten. Het heeft namelijk geen stuur of zitplaats. Je bent wel vrij om het op je eigen terrein te gebruiken.
Als je besluit om toch ermee op staat te gaan, is de kans groot dat je een boete krijgt of dat je Hoverboard in beslag genomen gaat worden. Behalve dat kun je ook problemen krijgen wanneer je een ongeluk krijgt of veroorzaakt met een Hoverboard. Het is niet verzekert en de verzekeraar zal het feit niet negeren dat het verboden is om met een Hoverboard op straat te rijden.
Mensen die in België wonen hebben geluk. Er zijn daar nog geen regels samengesteld over het gebruik van Hoverboards, dus daar mogen ze vrij met Hoverboards rondrijden. In andere landen zijn mensen ook vrij om Hoverboards te gebruiken.

Hoverboard accessoires kopen

Er zijn een aantal accessoires die je ook kunt nemen wanneer je je Hoverboard gaat kopen.

  • Een stuur: voel je je nog niet helemaal op je gemak op een Hoverboard en heb je iets nodig waaraan je je vast kan houden? het is mogelijk om een stuur aan te schaffen en die aan je board vast te maken.
  • Een tas: er zijn speciale tassen gemaakt voor Hoverboards. Ze komen met een draagriemen, zodat je ze gewoon op de schouder of rug kunt hangen. Er is ook ruimte in de tas om andere onderwerpen te plaatsen, zoals een oplader.
  • Een hoes: Hoverboards zijn al stevig, maar je kan nog meer handelingen plegen om ervoor te zorgen dat er niet snel krasjes erop zullen verschijnen. Je kan een siliconen hoes kopen met een leuke print, zodat je nog steeds met een leuke Hoverboard rondrijdt.
  • Een Hoverkart: Een Hoverkart verandert je Hoverboard in een ware Go-kart. Je kan zo zitten op je Hoverboard, in plaats van erop te staan, en leuke race wedstrijden houden met vrienden. Je kan ook leuke trucjes ermee uithalen.

Een Hoverboard kopen kan met risico’s komen, maar je weet nu genoeg om potentiele problemen te kunnen vermijden. Hopelijk vind je het niet erg dat je met een Hoverboard niet op straat kan en kun je er toch van genieten. Er zijn oplossingen daarvoor. Je kunt misschien af en toe naar België gaan om het vrij te gebruiken of naar plaatsen gaan waar het niet druk is en waar je weet dat niemand je tegen zal houden. Dat is om en bij één van de weinige nadelen van een Hoverboard in Nederland gebruiken. Kijk dus vandaag nog rond of je een Hoverboard kan vinden waarvan jij en de rest van je familie flink van kan genieten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lennard
Aantal keer gelezen: 3153x
Toegevoegd: 19-05-2017 05:11
Gewijzigd: 20-05-2017 12:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!