dame laat treinkaartje aan de conducteur zien

Goedkope treinkaartjes: waar vind je die?

dame laat treinkaartje aan de conducteur zienReizen met de trein kost in Nederland vaak toch al een aardig bedrag. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar goedkope treinkaartjes. In dit artikel laten we je zien hoe je goedkoper kunt reizen met de trein en waar je deze producten kunt aanschaffen.

Dagkaart kopen

Als je ver moet reizen binnen Nederland, kan de reis je tientallen euro’s gaan kosten. Daarom is het in sommige gevallen beter om een dagkaart van NS te kopen. Met deze dagkaart kun je de gehele dag onbeperkt reizen in zowel treinen van NS als van andere vervoerders. Je kunt deze dagkaart simpelweg op je OV chipkaart kopen en laden bij een NS kaartautomaat of je kunt ervoor kiezen om een eenmalige chipkaart voor een dag onbeperkt reizen aan te schaffen

Acties voor goedkope treinkaartjes

Er zijn heel wat acties in Nederland voor goedkope treinkaartjes. Deze acties zijn vaak geldig in een bepaalde periode, maar eigenlijk kun je elke periode wel weer een nieuwe actie vinden waarmee je een stuk voordeliger met de trein reist.

Zo lopen er bijvoorbeeld vaak acties voor NS dagkaarten bij de Blokker. Deze dagkaart wordt dan aangeboden tegen een veel goedkopere prijs dan de prijs van een normale NS dagkaart. Je kunt hiermee een dag lang onbeperkt reizen binnen Nederland, maar alleen buiten de spits. De spitsuren zijn maandag tot en met vrijdag van 06:30 tot 09:00 uur en 16:00 tot 18:30 uur. In de andere uren op deze dagen of in het weekend kun je dus de NS dagkaart van de Blokker gebruiken.

Ook kun je regelmatig goedkope treinkaartjes kopen bij de Kruidvat. Ook in dit geval gaat het om een NS dagkaart voor onbeperkt reizen, maar deze kaart is enkel geldig op zaterdag of zondag. Dit is dus een goede actie als je in het weekend wilt reizen. De kosten van de NS dagkaart van Kruidvat zijn over het algemeen iets lager dan de dagkaart van de Blokker.

Verder zijn er acties waarbij je een treinkaartje in combinatie met een andere product voor een voordelige prijs kunt verkrijgen. De Spoordeelwinkel heeft bijvoorbeeld wel eens een actie lopen waarbij je een dagretour inclusief koffie voor slechts 20 euro kunt aanschaffen. Je mag dan wel doordeweeks enkel reizen na 9:00 uur en de dagretour is niet geldig op feestdagen.

De Spoordeelwinkel heeft ook wel eens aanbiedingen lopen voor reizigers die graag eerste klas reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een dagretour in de eerste klas inclusief gebak bij de Bijenkorf aanschaffen. Of je kunt kiezen voor een eerste klas dagretour inclusief koffie en een croissant bij Délifrance. Verder is het soms mogelijk om een treinkaartje inclusief diner aan te schaffen. Bakker Bart biedt ook wel eens een actie aan voor onbeperkt reizen buiten de ochtendspits (dus wel in de avondspits) inclusief een broodje en een frisdrank.

Ga je een dagje met de trein naar een beurs? Als je naar de Gezondheidsbeurs, Huishoudbeurs, Motorbeurs of Taste of Holland Jaarbeurs gaat kun je soms ook voordeliger uit zijn. Je kunt dan namelijk een goedkoop treinkaartje inclusief toegang tot de beurs aanschaffen.

Tweedehands treinkaartjes

Het is mogelijk om goedkope treinkaartjes tweedehands te kopen. Er zijn vaak wel een aantal reizigers die NS dagkaarten aanschaffen via een bepaalde actie en deze uiteindelijk toch niet gebruiken. Je kunt deze tweedehands treinkaartjes meestal online vinden op websites zoals Marktplaats. Als de kaartjes van een bepaalde actie al zijn uitverkocht, kan het dus nog wel mogelijk zijn dat je deze goedkope treinkaartjes tweedehands via internet kunt kopen. Soms zijn de treinkaartjes iets goedkoper dan bij de actie, maar ze worden ook wel eens duurder aangeboden.

Goedkope treinkaartjes voor kinderen: railrunners

Als je met je kinderen met de trein gaat reizen, ben je eigenlijk altijd wel voordeliger uit. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis reizen, zolang zij geen eigen zitplaats in gebruik nemen. Kinderen die tussen de 4 en 11 jaar oud zijn kunnen met een Railrunner in de eerste of tweede klas reizen. De Railrunner is een goedkoop treinkaartje die de gehele dag geldig is. Als het kind eerste klas wilt gaan reizen, moet dit onder begeleiding van een persoon van 18 jaar of ouder. Deze begeleider mag maximaal drie kinderen meenemen die gebruik maken van een Railrunner.

Voordelig reizen voor studenten

Studenten kunnen ook goedkope treinkaartjes kopen. Zij kunnen namelijk samen met hun studiefinanciering een studentreisproduct aanvragen. Hierbij kunnen zij er voor kiezen om doordeweeks gratis te reizen en in het weekend met korting. Het is ook mogelijk om een studentreisproduct aan te vragen waarmee het mogelijk is om in het weekend gratis te reizen en doordeweeks met korting. Dit laatste is handig voor studenten die op kamers wonen en in het weekend naar hun ouders gaan die redelijk ver weg wonen.

NS abonnementen

In plaats van goedkope treinkaartjes te kopen kun je er ook voor zorgen dat je elke treinreis in ieder geval een deel van de treinreizen goedkoper uit bent met een NS abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld een NS abonnement afsluiten met altijd 20% korting op de trein, de tram, de metro en de bus. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een abonnement met 40% korting op treinreizen of 40% korting op treinreizen buiten de spits en in het weekend. Als je regelmatig naar werk of school moet reizen met de trein, kun je hiermee voordeliger uit zijn.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een abonnement waarbij je helemaal gratis mag reizen. Reis je veel in het weekend? Dan kun je een abonnement afsluiten waarbij je gratis in het weekend mag reizen. Ook kun je kiezen voor een abonnement voor gratis reizen die alleen geldig is buiten de spits en in het weekend. Verder is het mogelijk om een abonnement aan te vragen waarbij je voor elke treinreis niets hoeft te betalen.

Als je ook regelmatig met andere openbaar vervoersmiddelen reist, is een abonnement voor gratis reizen met trein, metro, tram en bus misschien wel een goed idee. Voor reizigers die dagelijks een vast traject afleggen kan een abonnement voor gratis reizen op een vast traject soms handig zijn. Ook zijn er abonnementen verkrijgbaar waarmee kinderen gratis kunnen reizen.

Je bent niet altijd goedkoper uit met een abonnement. Vaak hangt het er maar net vanaf hoeveel en waar je reist. Je kunt daarom het beste van tevoren even bereiken hoeveel geld je nu maandelijks ongeveer kwijt bent aan treinkosten. Vervolgens kun je gaan onderzoeken hoeveel het je gaat kosten met een maandelijks abonnement. Als je goedkoper uit blijkt te zijn met een treinabonnement, is het verstandig om dit abonnement af te sluiten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4572x
Toegevoegd: 08-02-2016 18:53
Gewijzigd: 08-03-2016 00:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!