vrouwen in de sauna

Top 10 sauna’s van Nederland

vrouwen in de saunaOp deze pagina hebben we een top 10 gemaakt van de beste sauna’s in Nederland. Bij iedere sauna geven we in het kort meer informatie, zodat je er achter kunt komen welke sauna jij het beste kunt bezoeken.

Toe aan een dagje rust en ontspanning? Dat kan bij een van de vele sauna’s in Nederland. De alledaagse stress kan iets teveel worden en daarbij kan een dagje ontspanning goed zijn voor onze lichaam en geest. Door het bezoeken van een van de wellnesscentra geven we onszelf de kans om tot rust te komen, zodat we onszelf weer opgeladen voelen voor het dagelijks leven. Heb jij een favoriete sauna in Nederland of nog geen idee welke je gaat bezoeken?

Informatie 10 beste wellnesscentra

Bij de beoordeling naar de top 10 van de beste sauna’s van Nederland is gekeken naar een onderzoek van Zoover naar de beste sauna’s van Nederland. Voor iedere sauna hebben we ook het gemiddelde beoordelingscijfer uit dit onderzoek benoemd. Hieronder hebben we de sauna benoemd op basis van beste beoordeeld naar minder beoordeeld.

  1. Thermen Bussloo
  2. SpaPuur
  3. Sauna Drôme Putten
  4. Sauna & Beauty de Veluwse
  5. Veluwse Bron
  6. Thermae 2000
  7. Elysium
  8. Thermen Prinsejagt
  9. De Zwaluwhoeve
  10. Sauna en Beauty Oase

Thermen Bussloo in Voorst

In Gelderland vind je in Voorst de best beoordeelde sauna van Nederland. In 2015 is Thermen Bussloo voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot de beste sauna van Nederland. De gemiddelde beoordeling van Thermen Bussloo was een 8,6. Bij Thermen Bussloo draait het voornamelijk om de vele baden. Zo tref je hier als bezoeker niet alleen een zwembad aan, maar ook een hamambad, een geheel Osmaans badhuis en nog meer gelegenheden om jezelf onder te dompelen. Thermen Bussloo beschikt over speciale opgietweekenden. Hier ervaar je de opgietsessies door een saunameester, ook wel löyly genoemd. Verder is het mogelijk om een sauna privé af te huren. Voor iedereen die zich naakt niet volkomen op zijn gemakt voelt in het bijzijn van anderen is dit een goed alternatief. De privé sauna is van alle gemakken voorzien. Aan het eind van de dag kun je zelfs nog wat langer blijven. Thermen Bussloo beschikt over een eigen hotel waar je kunt overnachten. Zo kun je een dagje wellness in stijl afsluiten.

SpaPuur in Tilburg

De echte Brabantse gastvrijheid ervaar je bij SpaPuur in Tilburg. Deze sauna krijgt de tweede plaats voor de beste sauna in Nederland en heeft een gemiddeld cijfer van een 8,4. Bij SpaPuur zijn in totaal 8 verschillende sauna’s te vinden met onder andere de Kelo sauna. Dit is de grootste Kelo sauna van Brabant. Hier worden regelmatig opgietingen gehouden. SpaPuur beschikt ook over een groot aantal baden, een restaurant en diverse relaxruimten om te kunnen ontspannen tussen de saunaronden door.

Sauna Drôme Putten

In Putten vind je Sauna Drôme Putten. Deze sauna is geëindigd op nummer 3 van de beste sauna van Nederland. Als cijfer heeft Sauna Drôme Putten een 8,3 gekregen. De ligging van deze sauna is voor velen een reden om Sauna Drôme Putten te bezoeken. De sauna is namelijk gelegen midden in de Veluwse landschappen. Je begeeft je op deze locatie tussen de dennenbomen en aan de bosmeren van de Veluwe. Deze ligging geeft een unieke ervaring mee aan het bezoek van deze sauna. Er zijn diverse binnen en buiten sauna’s te vinden, waaronder een Drôme boot op het meer. Vanuit deze saunaboot kun je genieten van de rust op het meertje, van de watervogels en van de reeën op de velden. Bij Sauna Drôme Putten kun je ook voor een hamam behandeling gaan.

Sauna & Beauty de Veluwe in Lunteren

Op nummer 4 staat Sauna & Beauty de Veluwe. Deze sauna is in Gelderland te vinden. In Lunteren kun je Sauna & Beauty Veluwe bezoeken. Bij dit wellnesscentrum vind je verschillende binnen en buiten sauna’s. Als bezoeker kun je hier verder terecht voor verschillende beautybehandelingen en genieten van de culinaire hoogstandjes in het restaurant.

De Veluwse Bron in Emst

De Veluwse Bron is ook te vinden in Gelderland, namelijk in Emst. De Veluwse Bron is een van de grootste wellnesscentra van Nederland en heeft de vijfde plaats weten te behalen als de beste sauna van Nederland. Met een gemiddeld cijfer van een 8,3 is dit een gewilde sauna. De Veluwse Bron beschikt maar liefst over meer van 9.000 vierkante meter aan wellness in Emst. Dagelijks vinden hier meerdere opgietrituelen plaats. Bij deze sauna tref je onder andere een volledig Oosters Badhuis aan, hamam en rasul behandelingen, een gletsjergrot, een zwembad van natuursteen en nog veel meer. In totaal zijn er maar liefst 20 sauna’s te vinden en een groot aantal baden. Bij de Veluwse Bron ben je er dus van verzekerd dat er genoeg te doen is!

Thermae 2000 in Valkenburg

Met een 7,9 staat deze sauna op nummer 6 van Nederland. Wellnesscentrum Thermae 2000 staat bekend om het schone water uit. Het water in de thermaal baden wordt uit de grond gehaald en grondig gezuiverd. Daarmee is het water in de baden van Themae 2000 het schoonste water van Limburg. Het bruisende water in de thermaal baden geven je de kans om helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Maar naast deze bijzondere baden zijn er ook nog meerdere sauna’s te vinden. In totaal zijn er maar liefst 10 verschillende sauna’s bij Thermae 2000. Overnachten is hier ook mogelijk. Ook zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een dagje wellness beleving.

Elysium in Bleiswijk

In de Randstad vind je tussen Rotterdam en Den Haag het wellnessresort Elysium. Tussen alle drukte en chaos van de steden er omheen is dit de oase van rust in Zuid-Holland. Met een 7,7 heeft Elysium plek 7 van de beste sauna’s van Nederland. Je vind er maar liefst 15 verschillende sauna’s die ieder op zijn eigen manier bijzonder zijn. Naast de sauna’s is er een groot aanbod aan baden. Elysium is vooral bekend om het duizen-en-een-nachtzwembad. Het plafond van dit zwembad zit vol met talloze sterretjes. Dit geeft de indruk dat je je begeeft onder een grote sterrenhemel, terwijl je ontspannend ronddobbert in het zwembad. Zowel binnen als buiten zijn er vele baden te vinden bij Elysium.

Thermen Prinsejagt in Eindhoven

In Eindhoven vind je Thermen Prinsejagt. Deze sauna staat op nummer 8 van Nederland met een 7,5 als gemiddelde cijfer. Naast de sauna’s kun je hier kiezen voor een heerlijke hamam behandeling, een massage of de kracht van het water ervaren in de spa’s.

De Zwaluwhoeve in Hierden

Op nummer 9 staat De Zwaluwhoeve in Hierden met een 7,4. Deze sauna is ook te vinden op de Veluwe en ligt centraal in Nederland, waardoor het voor iedereen mogelijk is om deze sauna te bereiken voor een ontspannen dagje uit. Bij De Zwaluwhoeve kun je op talloze manieren genieten van wellness. Er zijn maar liefst 15 sauna’s te vinden, vele binnen en buiten baden en een bijzondere wellness tuin. De Zwaluwhoeve beschikt over een tuin van maar liefst 50.000 vierkante meter. Dit is een prachtige tuin waar je een ontspannende wandeling doorheen kunt maken. In deze tuin zijn ook verschillende whirlpools en baden te vinden. In deze tuin kun je ook onder de neveldouches door voor een verfrissende wandeling. Ideaal tussen de saunaronden door! Verder beschikt De Zwaluwhoeve over hamam behandelingen en maar liefst 5 verschillende rustruimten.

Sauna en Beauty Oase in Nederasselt

In Nederasselt is de laatste sauna te vinden, Sauna en beauty Oase. Deze sauna heeft een gemiddelde beoordeling van een 7. Zorgeloos genieten doe je bij deze Brabantse sauna. Hier ervaar je de Brabantse gastvrijheid. Je kunt hier ontspannen in een van de 7 sauna’s of een van de 4 baden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 10525x
Toegevoegd: 03-04-2016 11:55
Gewijzigd: 15-08-2017 15:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!