De kracht van licht

Trend 2018: de kracht van licht

De kracht van lichtRaamdecoratie.. het wordt vaak als laatst aangeschaft. Wat ons betreft jammer gezien het echt één van de belangrijkste sfeermakers is in een woning.

De ramen in jouw woning zijn tenslotte de verbinding tussen de binnen en buiten! De raambekleding moet niet alleen afgestemd worden op de woonstijl die je hebt, maar ook op de buitenkant van je huis. Naast het feit dat raamdecoratie voor meer sfeer kan zorgen rondom het huis heeft het ook nog een aantal zeer praktische voordelen. Zo ben je met goede raamdecoratie altijd beschermd tegen nieuwsgierige mensen die jouw privacy aan het uittesten zijn.

Kan jouw interieur en/of jouw raambekleding wel een opfrisbeurt gebruiken.Of kun je net intrekken in je nieuwbouwwoning en ben je op zoek naar sfeervolle raamdecoratie? Kijk dan eens naar de voordelen van houten jaloezieen op maat. Dit natuurproduct is van hout gemaakt en verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en soorten houttextuur. De mooie nerfstructuur die altijd uniek is geeft het hout een warme aanblik en is makkelijk te combineren met bijna elk soort interieurstijl. Ook de lamelbreedte is verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt namelijk kiezen uit 25mm, 50mm en 70mm Bij de 50mm en 70mm kun je ook kiezen of je een ladderband of een ladderkoord wilt. Zelfs de kleur van de ladderband is kiezen wat een gaaf effect geeft! Bij de houten jaloezieen van 25mm is een ladderkoord helaas niet mogelijk. Houten jaloezieën hebben nog veel meer andere voordelen.

De voordelen van houten jaloezieën

Raambekleding zoals gordijnen en vitrages blijven erg populair. Niet verrassend gezien het in veel huishoudens ook hartstikke mooi staat. Zeker als er goed gekeken is naar de stijl van het interieur en het hier goed op aansluit. Toch zijn dit soort producten minder duurzaam als hout, kan het sneller slijten en is het moeilijker schoonmaken. Ook zorgt de directe lichtinval op gordijnen er voor dat het na een tijdje kan verkleuren. Houten jaloezieën hebben al deze nadelen niet! De houten jaloezie is een duurzaam natuurproduct wat (tien)tallen jaren meegaat zonder dat het slijt. Ook kun je houten jaloezieen makkelijk reinigen, een vochtig doekje is vaak al meer dan genoeg! Wat ook een bijkomstig voordeel is, is dat houten jaloezieen een sterke isolerende werking hebben. Wel zo fijn in de winter! Door de hoge isolatiewaarde hou je je huis in de winter makkelijk warm en in de zomer juist van extra verkoeling.

Privacy en lichtinval

Houten jaloezieën kun je helemaal naar eigen wens openzetten. Zo kun je bijvoorbeeld de houten jaloezieën helemaal naar beneden laten en de lamellen een klein beetje openzetten. Zo creëer een super mooie lichtinval! Je zou ook de lamellen half dicht doen waardoor er veel lichtinval is maar geen inkijk geeft. Wel zo fijn voor de privacy in de woonkamer of in de keuken. Niet alleen als je thuis bent maar ook als je op vakantie bent. Door de flexibiliteit van de lamellen zijn houten jaloezieën uiterst geschikt als zonwering. Door de lamellen zelf in te stellen kun je zelf het gewenste lichtinval effect creëeren. Op de vloer zie je dan een prachtig spel van zonlichtlijnen dat op alle dagen in het jaar een warme sfeer geeft.


Interieurstijlen

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel soorten interieurstijlen te benoemen. Eigenlijk heeft elke woonkamer of eetkamer wel zijn eigen stijl. Veel voorkomende woonstijlen zijn landelijk, industrieel, Scandinavisch, minimalistisch, modern, klassiek.. kleurrijk en ga zo maar door! En dan zou je deze stijlen ook nog met elkaar kunnen mixen zodat er weer een nieuwe interieurstijl ontstaat. In Nederland is de Scandinavische woonstijl op dit moment helemaal hot en trending.In veel populiare woonprogramma’s of woonblogs kom je tegenwoordig meubels en stijltips tegen die een Scandinavische tint hebben. Niet heel vreemd ook, want de Scandinavische woonstijl is ook gewoon erg tof. Het wordt gekenmerkt door minimalisme; moderne strakke meubels zonder veel detail in combinatie met producten die uit de natuur komen. Een Scandinavisch interieur kun je woonkamer, keuken of eetkamer een moderne en warme uitstraling geven. Een andere populaire woonstijl in Nederland is de landelijke stijl.
Dat is niet voor niets. Ons leven is tegenwoordig er druk en vaak gecombineerd met veel stress. Het is dan heerlijk om thuis te komen in een relaxte en rustige omgeving. Lekker neerploffen op de zachte bank, gezellig met vrienden eten aan een grote robuuste houten eettafel en s’ochtends een kop koffie in een grote fauteuil.

De juiste raamdecoratie kiezen voor jouw woning

Wanneer je eenmaal een interieurstijl hebt gekozen kun je vervolgens gaan bepalen wat voor soort raamdecoratie je wilt gaan aanschaffen. Bij de start van je onderzoek is het handig om eerst de ruimtes te bepalen waarvoor je nieuwe raambekleding wilt aanschaffen. Je kunt er voor kiezen om in elke ruimte dezelfde raamdecoratie te kiezen of juist te kiezen voor verschillende soorten voor meer dynamisch in je woning. Elk soort raambekleding heeft zijn eigen voor- en nadelen. Horizontale jaloezieen benadrukken de breedte van een kamer, terwijl verticale jaloezieën juist de hoogte van een kamer benadrukken. Denk hier dus goed over na bij het kiezen van de raambekleding voor jouw woning. Waar je ook rekening mee moet houden is het feit dat niet alle raamdecoratie geschikt is voor elke ruimte. Zo is een badkamer erg vochtig, waardoor je beter geen houten jaloezieën kunt kiezen. Shutters daarentegen zijn wel geschikt voor de badkamer.

Raamdecoratie kan redelijk kostbaar zijn. Dit verschilt ook erg per soort raambekleding en het soort materiaal wat gekozen is. Hout is veelal duurder dan stof. Daarnaast speelt ook ook de productiewijze van het product een grote rol. Let hier goed op wanneer je raamdecoratie gaat kopen. De kwaliteitsverschillen tussen de aanbieders kan erg groot zijn. Rolgordijnen voor bijvoorbeeld de slaapkamer zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan dupligordijnen. Hetzelfde geldt voor aluminium- en houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn een stuk goedkoper dan (FSC gecertificeerde) houten jaloezieen.

Als je de maten weet van de ruimtes kun je online of in een showroom de prijs van de raamdecoratie laten uitrekenen. Vaak zijn er meetinstructies van het gekozen product beschikbaar. Zo weet je precies hoe je de ruimte kunt opmeten. Wanneer je het alsnog niet zeker weet (of geen tijd voor hebt) dan kun je altijd een specialist langs laten komen om de maten voor je op te meten. Dit ligt natuurlijk een beetje aan het budget wat je wilt vrijmaken voor jouw nieuwe raamdecoratie!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jonathan49
Aantal keer gelezen: 1744x
Toegevoegd: 30-07-2018 15:31
Gewijzigd: 02-08-2018 00:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3413 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!