Capitool in toulouse

Vakantie Zuid Frankrijk: 5 mooie steden

Capitool in toulouseWil je een vakantie Zuid Frankrijk boeken en weet je nog niet waar je precies heen wilt? In Zuid Frankrijk zijn een groot aantal steden te vinden waar je een geweldige vakantie kunt vieren en het kan lastig zijn om een keuze te maken. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van 5 mooie steden in het zuiden van Frankrijk. Zo kun je kiezen waar je het liefst heen wilt of al deze steden bezoeken!

Toulouse

Toulouse behoort tot de vier grootste steden van Frankrijk en is een ideale plaats om je vakantie Zuid Frankrijk door te brengen. In de chique stad vind je prachtige architectuur, indrukwekkende monumenten en leuke pleintjes met fonteinen.

Bezienswaardigheden

Pont neuf
In totaal zijn er negen bruggen die Toulouse verbinden over de rivier Le Garonne.  Pont Neuf is de nieuwste brug en ook meteen de bekendste. Vanaf deze burg heb je een prachtig uitzicht op de stad en de rivier.

Basiliek Saint-Serin
Basiliek Saint-Serin is een imposant gebouw dat er ook van binnen schitterend uitziet. Het is de grootste romaanse kerk ter wereld.

Place du Capitole
Het Place du Capitole is een prachtig plein met leuke cafés en restaurants. Aan dit plein ligt eveneens het Capitole. Dit is een enorm gebouw met een lengte van 124 meter. Hierin zijn het stadhuis en het theater gevestigd.

Musée des Abattoirs
Houd je van moderne kunst? Dan moet je tijdens je vakantie in Toulouse zeker niet vergeten het Musée des Abattoirs te bezoeken. Hier vind je namelijk een grote verzameling moderne kunst van diverse kunstenaars.

Jardin des Plantes
Het oudste publieke park in Frankrijk is Jardin des Plantes. Je vind hier meer dan honderd verschillende soorten bomen. Tijdens je bezoek aan dit park kun je ook direct het Natural History Museum bezichtigen dat hier vlak naast ligt.

Place Saint Sermin
Als je graag over de markt wilt lopen, moet je eens een bezoekje brengen aan Place Saint Sermin. Op dit schitterende plein wordt wekelijks een markt gehouden.

Marseille

Een van de mooiste steden voor een vakantie Zuid Frankrijk is Marseille. Deze havenstad is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk en je vindt hier een aantal prachtige monumenten. Ook kun je een bezoekje brengen aan het strand en genieten van de blauwe lucht.

Bezienswaardigheden

Notre Dame
De Notre Dame de la Garde is de populairste bezienswaardigheid in Marseille. Binnen in de basiliek kun je een gouden Mariabeeld vinden. Verder kun je vanaf de heuvel waar de Notre Dame staat ook genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de zee.

Cathédrale de la Major
In een oude wijk van Marseille vind je het indrukwekkende Cathédrale de la Major. Deze basiliek is geheel gebouwd in Byzantijnse stijl. Sinds de vijfde eeuw werden er op de plaats van het kathedraal al kerken gebouwd  en het Cathédrale de la Major is gebouwd tussen 1852 en 1896.

Palais du Pharo
Een ander gebouw in de stad dat zeker een bezoekje waard is is het Palais du Pharo. Dit paleis gelegen aan de kust en werd gebouwd in 1858 onder Napoleon III. Het is een voormalige keizerlijke residentie.

Château des Baux
Château des Baux is een burcht die afstamt uit de middeleeuwen. Niet alleen het gebouw is prachtig om te zien, maar ook het uitzicht vanaf de plaats van het kasteel. Je kunt vanaf dit punt de zee zien en olijfboomgaarden en wijnstokken.

Abdij van Saint-Victor
Tijdens je vakantie Zuid Frankrijk in Marseille moet je zeker niet vergeten om de abdij van Saint-Victor te bezichtigen. Deze kerk stamt af uit de vijfde eeuw en kun je vinden aan de zuidover van de Vieux Port.

Avignon

Houd je van historie? Dan is Avignon de ideale stad voor jouw vakantie Zuid Frankrijk! Het centrum van deze stad staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst en hier vind je dan ook een aantal indrukwekkende historische gebouwen. Een ander leuk kenmerk van Avignon is dat de stad wordt omgeven door een stadsmuur met zeven poorten die 4,2 kilometer lang is.

Bezienswaardigheden

Palais des Papes
Tussen 1309 en 1376 was de pauselijke residentie verplaatst van Rome naar Avignon. Negen pauzen verbleven in die periode in het Palais des Papes en dit is tegenwoordig de belangrijskte bezienswaardigheid van Avignon. Het gebouw lijkt op een burcht en is gebouwd in Gotische stijl.

Stadsmuren
De stadsmuren waarmee Avignon is omgeven stammen af uit de veertiende eeuw. Ze bestaan uit bijna vijf kilometer aan muren met torens en poorten. Je kunt in de muren nog schietgaten zien van vroegere aanvallen op de stad.

Pont d'Avignon
Pont d'Avignon is een brug over de Rhône die oorspronkelijk bestond uit 22 bogen en afstamt uit de twaalde eeuw. De brug is voor het grootste gedeelte verwoest tijdens een overstroming in 1668 en op dit moment staan er nog slechts vier bogen overeind. Op de brug staat het Chapelle St-Nicolas en hier ligt St-Bénézet begraven.

Cathédrale Notre-Dame des Doms
Het Cathédrale Notre-Dame des Doms is een van de mooiste bezienswaardigheden in Avignon. Het kathedraal is gebouwd in de twaalfde eeuw en in de vijftiende eeuw is er een romaanse koepel aan toegevoegd. Op de top van van het Cathédrale Notre-Dame des Doms staat een verguld Mariabeeld en in het kathedraal vind je de gotische tombe van Johannes XXII.

Les Halles
Ben je helmaal gek van shoppen en vind je het heerlijk om over de markt te lopen? Dan voel je je in Les Halles waarschijnlijk helemaal thuis. Dit is een gezellige markthal waar je ongeveer veertig kraampjes met een variatie aan voedingsmiddelen kunt vinden.

Perpignan

Perpignan is van oorsprong een Catalaanse stad en je kunt hier nog steeds de Catalaanse sfeer proeven. De zon schijnt hier ongeveer 300 dagen per jaar en je kunt hier dus prima terecht voor een heerlijke zonvakantie. Je krijgt een waar zomers gevoel van de palmbomen in de stad en het is slechts enkele kilometers naar de zee.

Bezienswaardigheden 

Kerk van St. Mary's
De Kerk van St. Mary's is een van de mooiste religieuze bezienswaardigheden in de stad Perpignan. Het is een zeer indrukwekkend gebouw dat in de zestiende eeuw is gebouwd.

Rigaud Museum
Het Rigaud Museum is een prachtige plaats voor kunstliefhebbers. In  dit museum worden namelijk collectie van verschillende meesters uit de middeleeuwen vertoond.

Chateau Royal de Collioure 
Chateau Royal de Collioure is een schitterend paleis dat is gebouwd in de dertiende eeuw. Dit gebouw was jarenlang het residentie van de Koningen van Mallorca en later werd het voornamelijk gebruikt als fort en handelshaven.

Paleis des Rois de Majorque
Het Paleis des Rois de Majorque is gebouwd in gotische stijl en dit is jarenlang de residentie van de koningen geweest. Hier kun je eveneens een prachtig architectonisch monument vinden.

La Miranda park
Wil je genieten van het groen in de schitterende badplaats Perpignan? Dan kun je terecht in het La Miranda park. Dit park wordt veel bezocht door toeristen en ook door lokale bewoners.

Montpellier

De stad Montpellier is een goede keuze voor een vakantie Zuid Frankrijk. Het centrum bestaat uit smalle straatjes en regelmatig treden hier muzikanten en straatartiesten op. Verder vind je een groot aantal schitterende bezienswaardigheden in deze stad.

Bezienswaardigheden

Aquaduct van Saint-Clément

Een bezienswaardigheid die je niet kunt missen in Montpellier is het Aquaduct van Saint-Clément. Dit aquaduct is gebouwd in Romeinse stijl in 1772 om het water van de bron bij Saint-Clément-de-Rivière naar Montpellier te brengen. Er is nog slechts 800 meter over van het gehele bouwwerk dat in het verleden negen kilometer lang was.

 

Citadel van Montpellier

Een indrukwekkend bouwwerk in Montpellier is het Citadel van Montpellier. Het is gebouwd tussen 1624 en 1627 in opdracht van Koning Lodewijk XIII om de stad te beschermen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een academische campus.

 

Montpellier Cathédrale Saint-Pierre

Het Montpellier Cathédrale Saint-Pierre is een nationaal monument van Frankrijk en dient als Rooms-Katholieke kerk. In 1536 is de indrukwekkende kerk gebouwd en nadat het ernstige is beschadigd in de zestiende eeuw is het in de zeventiende eeuw weer opnieuw gebouwd.

 

Musée Fabre Montpellier Agglomération

In dit museum in Montpellier vind je een aantal meesterwerken van Hollandse, Franse, Vlaamse en Italiaanse meesters. Een prachtige bezienswaardigheid voor de ware kunstliefhebber!

 

Comédie

Wil je na een lange dag vol bezienswaardigheden lekker uitrusten door een drankje te drinken op een terras? Ga dan naar het Comédie plein. Dit is namelijk het meest elegante plein van heel Frankrijk.

Vakantie Zuid Frankrijk: vervoer

Als je naar Zuid Frankrijk wilt reizen, kun je voor verschillende vervoersmiddelen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaan, maar ook met de trein. In het laatste geval is het het beste om te kiezen voor de Thalys. Verder kun je ook reizen met de bus wat over het algemeen het goedkoopst is. Een andere mogelijkheid is om zelf met de auto naar Frankrijk te gaan. Dit is voor gezinnen vaak het meest ideale vervoersmiddel.

Overnachten in Lyon
De meeste mensen die op vakantie gaan naar Zuid Frankrijk maken een tussenstop in Lyon. Hier blijven ze vaak niet en in veel gevallen reizen ze zelf binnen enkele uren alweer verder. Lyon is echter een prachtige stad die zeker de moeite van het bezoeken waard is, zeker als je er toch langs reist! Je kunt ervoor kiezen om hier een nacht te overnachten in een hotel of hostel, zodat je enige tijd in de stad kunt doorbrengen.

In Lyon vind je enkele prachtige bezienswaardigheden, zoals de Notre-Dame de Fourvière, het Vieux Lyon en het Cathédrale de Saint-Jean. Verder kun je een bezoek brengen aan verschillende musea waaronder het Gallo-Romeins Museum (en het Romeins theater) en het Musée Gadagne. Ook kun je de stad bekijken door een rondvaart te maken over de Rhône.

Hotel of camping

Wil je enkel een stad of verschillende steden bezoeken? Dan kun je vaak het beste kiezen om te overnachten in een hotel. Als je wat goedkoper uit wilt zijn en het leuk vindt om andere toeristen te ontmoeten, kun je ook een hostel boeken. Hier overnacht je met meerdere personen op een kamer, waardoor je voordelig uit bent. Als je tijdens je vakantie Zuid Frankrijk ook graag het leven in de Franse dorpen wilt zien en van de natuur wilt genieten, kun je ervoor kiezen om op een camping te overnachten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3990x
Toegevoegd: 20-10-2015 19:54
Gewijzigd: 23-10-2015 21:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!