Veelzijdig Ibiza

Veelzijdig Ibiza

Veelzijdig IbizaIbiza | Er zijn meerdere eilanden waar je binnen Europa van een heerlijke zonovergoten zonvakantie kunt genieten. Echter is er maar één eiland ter wereld waar het uitgaansleven zo ontzettend groots, spetterend en professioneel is. Juist, dat is het uitgaansleven op Ibiza. Dit maakt het eiland ook zo uniek. Stel nou dat je een feest vakantie op Ibiza wilt gaan boeken. Waar moet je dan over na gaan denken?


Wij helpen je graag een handje en geven alvast een voorzetje

  • Wat doe je overdag als je niet aan het feesten bent?
  • Wat zijn de mooiste stranden van Ibiza?
  • Waar op het eiland moet je accommodatie ongeveer liggen en waarom?
  • Welke (bad)plaatsen zijn het leukst? 
  • Wat zijn goede hotels om te verblijven?
  • In welke maanden moet je naar Ibiza en in welke maanden juist niet?
  • Welke clubs zijn er die je MOET gaan bezoeken? 


Wat doe je overdag als je niet aan het feesten bent?

Een beetje feest op Ibiza eindigt ergens vroeg in de ochtend. Je rolt rond een uur of 05:00 / 06:00 je bed in en komt er rond het middaguur weer eens uit om vervolgens na het ontbijt je kater te lijf te gaan met bezigheden om je op te laden voor het volgende feest. Deze bezigheden bestaan meestal uit zwemmen, zonnen, eten, drinken en slapen bij je hotel of een van de vele hippe beach clubs die het eiland rijk is, zoals de populaire beach club Blue Marlin. Maar wat nou als je iets leuks wilt ondernemen, wat ga je dan doen? Iets waar veel toeristen blij van worden is de Hippiemarkt. Hier zijn er twee van op het eiland (las Dalias en Punta Arabi). De hippiemarkt die het dichtst in de buurt ligt van het uitgaansgebied is Punta Arabi. In het paatsje Es Canar kun je van april t/m eind oktober iedere woensdag van 10:00 tot 19:00 over deze hippiemarkt struinen. Je kunt er heerlijk eten, genieten van live muziek en de coolste souvenirs "op de kop tikken". Onze ervaring is dat de prijzen best hoog liggen, maar de kwaliteit van de producten ook wel goed is. Naast een bezoek aan de hippiemarkt kun je ook het waterpark "Aguamar Water Park " bezoeken, of gaan karten bij "Ibiza karting" in San Antonio of wat dacht je van een heerlijke wellness dag bij "Zentropía Palladium Spa & Wellness'' nabij Ibiza-stad.


Wat zijn de mooiste stranden van Ibiza?

Deze vraag is erg persoonlijk natuurlijk. Er zijn online en in vele reisgidsen tientallen lijstjes te vinden met de mooiste stranden op Ibiza. De vraag is ook of je kijkt naar een strand heel vroeg in de ochtend als er nog geen toeristen zijn, of midden op de dag als het strand zijn drukste moment heeft. En wat vind je belangrijk aan een strand? Moet het groot, klein, smal of breed zijn en moet er een boulevard zijn, of juist niet en is de omgeving er omheen juist moo met heel veel bomen en ander groen, of zijn juist rotspartijen om het strand heen mooi? Een zorg minder, alles is aanwezig op Ibiza. Echt voor ieder is er op strand gebied wat wils. Als je een top 10 lijstje zou moeten maken van de mooiste stranden op Ibiza, dan komen er misschien wel 40 stranden voor in aanmerking om in dat lijstje te komen. Maar omdat we het in dit artikel hebben over een feestvakantie op Ibiza gaan we vooral kijken naar de mooiste stranden in de omgeving van uitgaans gebieden in de buurt van Playa d'en Bossa en Ibiza-stad. Wij raden je aan om zeker eens een kijkje te gaan nemen op de stranden van Figueretas, Playa d'en Bossa, Es Cavallet, Las Salinas, Sa Caleta, Es Xarco en Cala Jondal.


Waar op het eiland moet je accommodatie ongeveer liggen en waarom?

Over deze vraag kunnen we vrij kort zijn. Er zijn een aantal plaatsen op Ibiza die bekend staan om hun bruisende uitgaansgelegenheden en vette feesten die er worden gegeven. Dat zijn de plaatsen Playa d'en Bossa (thuishaven van Ushuaia), San Antonio en Ibiza-stad. Zoek je meer rust op Ibiza, dan kan dat natuurlijk ook en zul je meer naar de noordelijk een oostelijk gelegen plaatsen moeten gaan. Denk hierbij aan Portinatx of Santa Eulalia bijvoorbeeld. Probeer daar dus wel rekening mee te houden bij het kiezen en het boeken van je accommodatie. Te ver reizen om naar een discotheek of feest te gaan en vervolgens weer een eind terug te moeten reizen, daar wordt niemand vrolijker van natuurlijk en het kost je ook veel tijd en geld. Zorg dus dat je in of nabij een van de drie bovengenoemde plaatsen verblijft, waarbij wij je de tip geven om te kiezen voor een verblijf in Playa d'en Bossa. Dit is gewoon dé uitgaanshoofdstad van Ibiza en de thuishaven van zowel Ushuaia Ibiza als van Hi Ibiza en natuurlijk Space. Naast deze drie toppers is er nog veel meer te beleven in Playa d'en Bossa. Ga jij het binnenkort zelf ontdekken?


Welke (bad)plaatsen zijn het leukst?

Eigenlijk geeft het antwoord op de vorige vraag hier al een beetje antwoord op. Want voor een vakantie waarbij feesten, clubs, beachparty's en drank centraal staan, moet je naar een van deze drie plaatsen; Playa d'en Bossa, San Antonio of Ibiza-stad. Welke van deze drie het leukst is, dat ligt er ook een beetje aan waar je naar op zoek bent. Dé party stad van het eiland is gewoon Playa d'en Bossa. Hier staat veel in het teken van feesten en de "jonge" doelgroep die hier naar op zoek is. Weinig idyllisch aan zullen we maar zeggen. In San Antonio is het alweer iets meer gemixt en kun je zeker leuk stappen, maar hangt er ook wel een Ibiza style sfeertje en ademt het plaatsje niet enkel en alleen uitgaan, zoals in Playa d'en Bossa. En nog meer vind je dat in de sfeervolle hoofdstad van het eiland Ibiza-stad (de thuisbasis van o.a. Pacha Ibiza). Hier kun je ook echt nog veel cultuur opsnuiven, mocht je daar interesse in hebben. Ook de smalle en sfeervolle winkelstraatjes en de gezellige haven maken Ibiza stad tot een absolute aanrader om te bezoeken of om er in de buurt te verblijven.


Wat zijn goede hotels om in te verblijven?

Mocht je in Playa d'en Bossa verblijven dan is hét hotel om te verblijven het Ushuaia hotel. Deze bevindt zich echt op hetzelfde complex als de club Ushuaia. De prijzen van dit hotel liegen er echter niet om. Daarom is een beter alternatief misschien wel het iets verderop gelegen Hotel Garbi. Dit is een prima alternatief om op loopafstand van Ushuaia te zitten voor een betere prijs dan dat je in Ushuaia betaald. Hierbij nog een rijtje top hotels om te verblijven als je op zoek bent naar een party hotel op Ibiza; Ibiza Rocks Hotel, Hard Rock Hotel Ibiza, Hotel Torre Del Mar, Hotel Puchet en Sol House Ibiza. In deze hotels verblijven veel party toeristen en de hotels zijn centraal gelegen in verschillende uitgaansgebieden op Ibiza. In welke verblijf jij volgende zomer?


In welke maanden moet je naar Ibiza en in welke maanden juist niet?

Het hoogseizoen voor Ibiza zijn de maanden juli en augustus. Wij raden je dan ook zeker aan om in deze maanden op feestvakantie te gaan op Ibiza. In de maanden draaien de clubs en beachbars op volle toeren en kun je er de beste dj's ter wereld bewonderen. Je kunt maximaal tot de eerste week in september voor een feestvakantie naar Ibiza gaan. Maar eerder dan juli en later dan de eerste week van september raden wij je af. Ga je wel daarvoor of daarna, dan zul je een ander Ibiza aantreffen. Als je wat meer rust wilt of wat goedkopere hotel prijzen, dan kun je er bewust voor kiezen om buiten het hoogseizoen te gaan, maar denk hier goed over na voordat je boekt.


Welke clubs zijn er die je MOET gaan bezoeken?

Eigenlijk het belangrijkste voor een party vakantie op Ibiza zijn de clubs die je in onze ogen MOET gaan bezoeken. Zie hieronder het rijtje aan tips en in welke plaats ze liggen. Maak voor jezelf een lijstje van de clubs die je het meest aanspreken. Je zult hier even wat onderzoek voor moeten doen op Tripadvisor, Youtube of andere Ibiza sites, blogs en forums. Maar dit kan wel lonen natuurlijk. Dit zijn onze 10 club tips.

1. Ushuaia Ibiza (Playa d'en Bossa)
2. Amnesia (San Rafael)
3. Club Hi Ibiza (Playa d'en Bossa)
4. Pacha (Ibiza-stad)
5. Es Paradis (San Antonio)
6. Eden (San Antonio)
7. Ibiza Rocks (San Antonio)
8. Lio (Ibiza-stad)
9. Octan Ibiza (Playa d'en Bossa)
10. Privilege (San Rafael)

Wij hopen je met dit artikel een beetje op weg te helpen om zo gericht mogelijk een geslaagde feestvakantie naar Ibiza te boeken en de tijd van je leven te hebben op het veelzijdige zonovergoten feest eiland.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bram
Aantal keer gelezen: 2927x
Toegevoegd: 26-10-2019 23:24
Gewijzigd: 07-11-2019 21:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!