Palma de Mallorca haven

Wat moet je weten voor je vakantie Mallorca?

Palma de Mallorca havenGa je op vakantie naar Mallorca of ben je nog op zoek naar een geschikte vakantie? In beide gevallen staat dit artikel boordevol met handige informatie over Mallorca. Je leest hier diverse tips tijdens je vakantie, must-see bezienswaardigheden, te gekke uitgaansgelegenheden en informatie over de gebieden waar je kunt verblijven.

Haal het optimale uit je vakantie naar Mallorca

Mallorca is een eiland dat behoort tot de eilandengroep de Balearen. Deze zijn te vinden in de Middellandse Zee ten oosten van de Spaanse kust. De eilandengroep behoort tot Spanje. Het eiland Mallorca is zowel zeer geschikt voor ouderen als voor jongeren. Jaarlijks trekken er veel jongeren naar Mallorca om met vrienden en vriendinnen een vakantie helemaal los te gaan. Met de talloze clubs en bars is dit eiland erg geschikt om een vakantie lang helemaal uit je dak te gaan. Informatie over de leukste uitgaansgelegenheden vind je verder op deze pagina. Voor gezinnen en ouderen is er ook genoeg te doen op Mallorca. Om er voor te zorgen dat je alles uit je vakantie haalt geven we hieronder graag meer informatie over de verschillende gebieden op Mallorca, de verschillende uitgaansgelegenheden en de leukste bezienswaardigheden.

Jaarlijks wordt Mallorca bezocht door vele toeristen. Het grootste gedeelte van de toeristen bestaan uit Engelsen en Duitsers. Mallorca kent verschillende toeristische gebieden. In de verschillende gebieden zijn er dan ook over het algemeen veel verschillende nationaliteiten te vinden. Voor jongeren zijn er 3 verschillende veel bezochte gedeelten. Dit zijn El Arenal, Playa de Palma, en Magaluf. Deze plaatsen kunnen ook worden bezocht door gezinnen, ouderen en stelletjes, maar er zijn ook nog een aantal rustigere locaties en badplaatsen. Zo is het ook mogelijk om een vakantie naar de hoofdstad Palma de Mallorca te boeken of naar een van de badplaatsen Cala D’Or of Ca’n Pastille.

El Arenal

El Arenal is de badplaats aan de oostkust op Mallorca. Het ligt vlak onder de hoofdstad Palma de Mallorca en het grenst aan de badplaats Palma de Mallorca. De badplaats ligt op slechts 16 kilometer bij de hoofdstad vandaan. Het vliegveld ligt op slechts een kwartier rijden. El Arenal staat bekend als de badplaats waar de meeste Nederlanders op vakantie gaan. Overal vind je dan ook tal van hotels en appartementen. Er zijn vakanties te boeken voor mensen met een laag budget als vakanties voor mensen die willen verblijven in de duurste hotels en resorts. Overdag trekken de meeste mensen naar het strand. Langs de gehele kust in El Arenal is een mooi en schoon strand te vinden. De straten langs de boulevard zijn aangekleed met leuke palmbomen. Dit geeft een tropische sfeer aan de omgeving en maakt het er erg gezellig. Bovendien geven de bomen schaduw tegen de hitte op het eiland. Het strand bij El Arenal is erg schoon en maakt het daarom aantrekkelijk om er je handdoekje neer te leggen en een dagje aan je kleur te gaan werken en een frisse duik te nemen in de zee. Overal op het strand zijn ligbedden aanwezig met parasols. Tegen betaling kan hier gebruik van worden gemaakt. Het strand loopt geleidelijk af. Hierdoor kun je nog tot ver in het water door lopen. Daarnaast zijn er ook talloze activiteiten te beleven aan het strand. Zo zijn er veel watersporten te beoefenen, waaronder parasailen, banaan varen, waterfietsen of zeilen. In de zomermaanden wordt het wel aangeraden om er op tijd bij te zijn, omdat er erg druk kan zijn.

Playa de Palma

Ten noorden van de badplaats El Arenal en ten zuiden van de hoofdstad Palma de Mallorca vind je Playa de Palma. Deze badplaats wordt voornamelijk veel bezocht door Duitsers. Ook onder Nederlanders en Britten wordt deze badplaats veel bezocht. Net als El Arenal is het strand van Playa de Palma een zeer geschikte plek om je vakantie door te brengen. Het strand van El Arenal en Playa de Palma loopt in elkaar over en ook hier zijn tal van watersporten te vinden. Ook voor de duikliefhebber is er een duikschool te vinden of je kunt een waterscooter, waterfiets of een kano huren. Voor de echte liefhebber van watersporten is er dus genoeg te beleven. De boulevard is ook een uitsapje op zich. Je treft hier tal van winkeltjes, boetiekjes en restaurants aan. Op de boulevard zijn veel leuke spullen te koop en ’s middags of ’s avonds kun je hier heerlijk een hapje eten bij een van de vele restaurants. Een echte aanrader is een rit maken met paard en wagen over de boulevard. Je hoeft zelf niet te wandelen met de hitte en kunt op je gemakje genieten van alles wat je op de boulevard tegenkomt.

Magaluf

Magaluf ligt aan de westkant van Mallorca. Het vliegveld ligt op 24 kilometer van deze badplaats. Jaarlijks trekken er veel toeristen naar Magaluf. Deze bestaan voornamelijk uit Britten en Scandinaviërs. Het gebeid is het meest populair onder Engelsen, maar er zijn ook zeker Nederlanders te vinden. De meeste mensen gaan naar Magaluf voor het bruisende uitgaansleven. Magaluf zit vol met discotheken, bars en nachtclubs. De bekendste discotheek op Mallorca is te vinden in Magaluf. Dit is BCM. Je betaalt hier een vaste prijs voor de entree en hiervoor kun je de hele avond onbeperkt drinken halen. BCM bestaat uit 2 grote zalen en er wordt beweerd dat ze beschikken over de grootste schuimmachine in de wereld. Net als El Arenal en Playa de Palma is Magaluf uitermate geschikt voor een strandvakantie. Er zijn 3 stranden te vinden. Dit zijn Mallorca Strand, Strand Magaluf en Palma Nova Beach. In Magaluf kunnen ook vele verschillende excursies worden gedaan. Een echte aanrader is een excursie met de glasbodemboot of met een catamaran. Er zijn excursies voor jongeren als excursies voor ouderen, gezinnen en stelletjes te vinden.

Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca die te vinden is in het zuidwesten van het eiland. Deze stad heeft de meest historische bezienswaardigheden van alle steden op de eilanden van de Balearen. De helft van alle inwoners op Mallorca woont in de hoofdstad Palma de Mallorca. De stad is gemakkelijk te bereiken vanaf veel van de badplaatsen. Vanuit El Arenal, Playa de Palma en Magaluf kun je de bus nemen naar de stad of je kunt een van deze badplaatsen bezoeken wanneer je in de stad verblijft. De hele dag door gaan er bussen en is er een toeristentreintje beschikbaar. De stad is vol met leuke winkels, boetieks en je komt er veel heerlijke restaurants tegen.
Voor de liefhebber van het bezoeken van musea, kathedralen, kerken, kunstschatten of galerijen is deze stad zeker een bezoek waar. Je vindt hier tal van dit soort bezienswaardigheden. De afgelopen jaren heeft er tevens een groot restauratieprogramma plaatsgevonden door het stadsbestuur. Het hoogtepunt is dan wel de kathedraal La Seu. Deze kathedraal kent een lange en indrukwekkende geschiedenis en is het bekijken zeker waard. Tot slot is de haven ook een leuke plek om te bezoeken. Hier vind je namelijk schitterende jachten en er zijn vissers op de kades aan het werk. Daarnaast vertrekken er uit deze haven ook veerboten naar andere eilanden.

Cala D’Or

Het dorpje Cala D’Or is te vinden ten zuidoosten van Mallorca. Deze plaats ligt op een afstand van 65 kilometer van Mallorca. Dit is een gezellig dorpje en voornamelijk onder stelletje is dit een leuke vakantie om naartoe te gaan. Het is een romantische plaats met veel bezienswaardigheden. Cala D’Or is een heerlijke locatie om rustig de zandstranden de bezoeken. In totaal zijn er 2 stranden te vinden. Dit zijn het Cala D’Or strand en het Cala Gran strand. Beide stranden zijn direct vanuit het centrum te bereiken. Op beide stranden zijn ligbedden met parasols te verkrijgen en je vindt overal leuke bars en cafetaria’s. In dit plaatsje is ook een windsurfschool beschikbaar. Windsurfen is hier een leuke activiteit om te doen. Daarnaast kun je in Cala D’Or ook duiken en golven.

Op het gebied van eten zit je hier goed. Door het gehele dorpje vind je talloze restaurants en etensgelegenheden. Je vindt er voornamelijk de Mexicaanse, Italiaanse en Spaanse keuken terug. De specialiteit in dit plaatsje is de Paella en de Pizza. Ook de tapasbar is hier erg populair.
In Cala D’Or vind je ook een waterpretpark. Dit waterpretpark wordt Aquacity park genoemd. Met de vele glijbanen en golfbaden is dit een echte aanrader om te bezoeken voor kinderen en gezinnen. In de buurt van het dorpje vind je de bekende grotten van Drach en Hams in Manacor. Deze kun je tijdens je vakantie Mallorca ook bezoeken. Wil je het plaatsje verder uit? Er gaat ieder uur een bus naar de hoofdstad Palma de Mallorca.

Ca’n Pastille

Ca’n Pastille is een erg gezellige badplaats dat ligt aan de zuidwestkust van het eiland. Deze plaats wordt verbonden met El Arenal door het lange strand. Ca’an Pastilla is zeer geschikt voor een lekkere zonvakantie. Wanneer je meer van het uitgaansleven wilt meemaken kun je gemakkelijk naar El Arenal of naar Playa de Palma. Ook de hoofdstad is gemakkelijk te bereiken met een bus, een treintje of met de taxi. Een leuke manier om het plaatsje te leren kennen is door een rit te nemen met paard en wagen. Daarnaast kun je op het water ook verschillende tochtjes maken. Hier varen dagelijks verschillende boten om een tocht mee te maken. Nog een aanrader is om een van de stierengevechten te bekijken. Deze vinden plaats zonder bloed en worden in een kleine arena gehouden.

Uitgaan op Mallorca

Mallorca kent een levendig en bruisend uitgaansleven. In de gedeelten El Arenal, Playa de Palma en Magaluf barst het van de clubs, bars en discotheken. Wie een vakantie vol feesten wil hebben kan naar een van deze gebieden gaan. Magaluf staat het meeste bekend om het beruchte nachtleven. De bekendste uitgaansgelegenheden in Magaluf zijn BCM, Abraxas, Poco Loco Bar, Boomerang Club, Fusion en Funcky Monkeys.
Wanneer je in een gedeelte uit wilt gaan waar je de meeste Nederlanders tegen zult komen dan is El Arenal de beste keus. De leukste plekken om te bezoeken zijn ClubNL, BeachHouse, Shooters, Club Veronica, Club 538 en De Heeren van Amstel. Tot slot kun je Playa de Palma bezoeken waar je tal van uitgaansgelegenheden vindt. Het meest bekende in Playa de Palma is wellicht Mega Park. Dit is gedurende de dag vol met Duitsers die hier een goed feestje bouwen. Andere uitgaansgelegenheden in Playa de Palma zijn Riu Palace, Bierkönig, The Flying Dutchmen en Party Palace Shooters.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 4440x
Toegevoegd: 16-05-2016 09:37
Gewijzigd: 16-05-2016 21:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!