Eilandehoppen op de Canarische Eilanden, superleuk!

Eilandehoppen op de Canarische Eilanden, superleuk!

Eilandehoppen op de Canarische Eilanden, superleuk!Met 8 eilanden is de Canarische Archipel veelzijdiger dan menig ander prachtige vakantiebestemming. En dankzij de uitstekende verbindingen tussen de eilanden leent deze prachtige eilandengroep zich perfect voor een vakantie vol eilandhoppen. Waarom zou je 't niet doen...

Waarom zou je maar 1 Canarisch Eiland bezoeken? Kies voor twee en pak een van de mooiste eilandengroepen mee die er op de aardbol bestaan en voorzien zijn van allerhande schoonheid, bijzondere natuur en een super gezellige vibe. En of je nou voor zon en strand gaat of juist de natuur in trekt en gaat hiken, met 7 prachtige eilanden is er altijd een mooie route voor je te bouwen.

De Canarische Eilanden horen bij Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan, tegenover Marokko. De beste tijd om de Canarische Eilanden te bezoeken is van april tot oktober, maar door warm weer is het het hele jaar door geweldig om te bezoeken!

Er zijn in totaal 8 grote eilanden en nog veel meer kleinere eilanden en eilandjes om te verkennen. Het kleinste van de Canarische Eilanden is La Graciosa en ligt vlakbij het noordelijke Lanzarote wat volgens velen een van de meest bijzondere Canarische eilanden is. Het grootste eiland van de archipel is Tenerife. Hier is tevens de grootste stad van de archipel, Santa Cruz de Tenerife te vinden en ook de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide. De eilandengroep heeft twee hoofdsteden; Santa Cruz de Tenerife op Tenerife en het ongeveer even grootte Las Palmas op Gran Canaria.

Dit zijn de belangrijkste eilanden van de Canarische archipel:

 • Tenerife
 • Lanzarote
 • Fuerteventura
 • El Hierro
 • La Graciosa
 • Gran Canaria
 • La Palma
 • La Gomera

Waarom op reis naar de Canarische Eilanden?

De Spaanse archipel is een veelzijdige bestemming met veel vakantiemogelijkheden. Als je de lokale cultuur en het ongekende landschap ten volle wilt ervaren, kun je met de veerboot tussen de eilanden reizen. Je eilandhoppende extravaganza op de Canarische Eilanden kan van een enkele dag tot een hele zomer duren!

Beste reistijd

De beste reistijd voor een paar weken eilandhoppen op de Canarische Eilanden is in april en mei en in september en oktober. Waarom? Omdat je dan geniet van de beste weersomstandigheden met veel zon, relatief hogere temperaturen (Altijd meer dan 25 graden) en regen nauwelijks voorkomt. En omdat in deze periode ook de wind minder hard waait, zal het veel warmer aanvoelen en heb je geen last van een onstuimige zee, iets dat zeker op langere boottochten bij mensen die hier wat gevoeliger voor zijn, niet zo fijn is.

Hoe lang eilandhoppen?

We raden je aan om minimaal 1 week op de Canarische Eilanden te blijven om de cultuur en buitengewone bezienswaardigheden te waarderen. Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria zijn ook perfect voor een lange vakantie. Als u de Canarische Eilanden alleen voor een korte vakantie bezoekt, kun je op een van de kleinere eilanden verblijven, zoals La Graciosa, El Hierro, La Palma of La Gomera.

Een aantal eilanden waaronder Tenerife en Gran Canaria zijn erg veelzijdig en hebben heel veel te bieden: Prachtige stranden en een bruisend nachtleven maar ook stedelijke gebieden die aanvoelen als een soort Barcelona terwijl er op een kwartier rijden prachtig natuurschoon op je wacht. Als je meerdere eilanden combineert raden we aan om toch wel 5 tot 7 dagen op Tenerife of Gran Canaria door te brengen en minimaal 2 tot 3 op Lanzarote, Fuerteventura en La Palma. De kleinere eilanden kun je in de vorm van dagtrips inrichten.Hoe verplaats je je op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden liggen vrij dicht bij elkaar (Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de Azoren of de Kaapverdische Eilanden). Daarnaast zijn de verschillende eilanden qua infrastructuur uitstekend ontwikkeld en voorzien van goede wegen. Op Tenerife en Gran Canaria is zelfs een flinke snelweg te vinden waar je met maximale snelheid van A naar B zoeft.

Waar de wegen goed zijn, is het openbaar vervoer op de Canarische Eilanden beperkt. Zeker als je het vergelijkt met dat in Nederland of België. Buslijnen zijn vooral gericht op scholieren of studenten en verbinden woonwijken met stadscentra. Ook tussen plaatsen is vaak wel wat OV aanwezig, maar verwacht hier absoluut niet veel van. Beter doe je eraan om een auto te huren omdat je op die manier volledige vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wil.

De prima infrastructuur is overigens ook doorgezet in de havens. Er zijn acht grote luchthavens (op praktisch elk eiland in ieder geval 1) en alle eilanden hebben 1 of meerdere zeehavens/veerhavens waar de verschillende ferry's en veerboten aanmeren.

Hoe kun je eilandhoppen op de Canarische Eilanden?

Eilandhoppen met het vliegtuig

De snelste en duurste maar ook makkelijkste optie is om te vliegen. Binter Canarias is de lokale luchtvaartmaatschappij en vliegt met kleine turboprops tussen alle eilanden. Vluchten gaan tussen alle eilanden en er zijn vanaf praktisch elk eiland mogelijkheden om rechtstreeks naar een ander vliegveld te vliegen. Soms is een overstap nodig, maar op de Canarische Eilanden is vliegen met een overstap net zo simpel als overstappen op de trein.

De vliegtijd tussen de verschillende eilanden is heel kort en ligt tussen de 15 en 40 minuten. Je hoeft ook niet 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn en als je een vlucht mist, kun je eenvoudig mee met de volgende, die vaak al binnen een half uur a uurtje gaat. Dat maakt eilandhoppen met het vliegtuig een hele comfortabele en snelle keuze.

Eilandhoppen met de veerboten

Reizen met de veerboot op de Canarische Eilanden is eigenlijk net zo eenvoudig als met het vliegtuig. Het grootste voordeel is dat je bij eilandhoppen met de veerboot ook de auto mee kunt nemen (meestal), en die auto is wel handig op je volgende bestemming, want de mooiste plekken op de Canarische Eilanden zijn met het OV slecht bereikbaar.

Er zijn frequente veerverbindingen die alle eilanden met elkaar verbinden. Je kunt het hele jaar door een veerboot nemen en eilandhoppen bij een van de volgende veermaatschappijen:

 • Fred. Olsen Express
 • Naviera Armas
 • Trasmediterrane
 • Lineas Marítimas Romero
 • Biosfera Express
 • FRS Iberia

Wat je qua comfort en inrichting kunt verwachten van de veerboten is heel erg afhankelijk van de rederij en de route. Korte routes die maximaal een paar uur duren zullen door vrij simpele veerboten bediend worden. Die zullen niet erg verschillen van de veerboten die naar de Nederlandse Waddeneilanden varen en zijn voorzien van het nodige comfort in de vorm van een kleine cafetaria en sanitair.

De langere routes, bijvoorbeeld van Lanzarote naar Tenerife of van Fuerteventura naar La Gomera kunnen wel een hele nacht duren en zijn wat luxer en uitgebreider. Een restaurant, een kidsclub, een bar en soms zelfs een bioscoop of speelruimte is wat je dan kunt verwachten. Al met al geen enorme luxe maar wel dé manier waarop ook de locals zich verplaatsen en waarmee je de perfecte 'slow travel' vibe kunt oppakken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nico-de-vries-outlook-com
Aantal keer gelezen: 1411x
Toegevoegd: 16-09-2021 21:30
Gewijzigd: 17-09-2021 12:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!