Goedkope citytrip tips in Europa

Goedkope citytrip tips in Europa

Goedkope citytrip tips in EuropaEuropa heeft een hoop lekkers te bieden op het vlak van reizen. Exotische reizen zijn populair, maar ook dichter bij huis valt een hoop te beleven. Het hoeft ook geen fortuin te kosten. Een relatief goedkope stedentrip boeken? Neem onderstaande tips eens door!

Europa

Een reis boeken en vreemde zaken ontdekken is iets wat men graag doet. Met betrekking tot Europa kan men zelf melden dat bepaalde steden het toerisme proberen  te beperken. De druk op toeristische steden zoals Rome, Barcelona en Venetië is bijvoorbeeld enorm. Het spreekt voor zich dat toeristen een hoop geld uitgeven en bijgevolg de steden rijker maken, maar helaas zorgen ze vaak ook (ongewild) voor overlast. Toekomstgericht zal dus moeten worden gekeken naar een gezonde balans tussen leefbaarheid en toerisme. Uiteraard betekent dit niet dat men deze steden links moet laten liggen. De Europese schoonheid verkennen is altijd een goed idee. Het best zakt men met een beetje voorkennis af naar de vreemde stad. Het is de beste manier om een hoop geld te besparen.

Gratis zaken in grootsteden

In het kader van goedkope tripjes kunnen we melden dat Europa relatief gezien best goedkoop is. De Europese levensstandaard is hoog in en de meeste landen lopen quasi gelijk betreffende de kosten. Een standaardhotel kost zo’n 50 euro per persoon. Het uitgavepatroon ter plaatse zal grotendeels worden bepaald door de eigen verwachtingen. Men kan perfect overnachten in een jeugdherberg. Een bed in een gemeenschappelijke slaapzaal scoort men reeds voor ongeveer 10 euro. Een suite in een luxehotel kost dan weer gemakkelijk 300 euro per nacht. Een gewone maaltijd in een normaal restaurant zal iets van 30 euro per persoon kosten, maar een diner verorberen voor een tienvoud kan ook. De eigen middelen bepalen dus deels het uitgavepatroon. De term ‘goedkoop’ is dus altijd voor interpretatie vatbaar. Bezienswaardigheden zijn vaak eigen aan de vreemde stad en men zal dus vaak genoodzaakt zijn om entreekaartjes aan te kopen. Op voorhand online tickets aankopen kan zorgen voor een korting. Gelukkig kan men in de meeste grootsteden ook zaken ontdekken die volledig gratis zijn. Denken we maar aan parken en tuinen. Bepaalde musea openen de eerste zondag van de maand gratis de deuren. Op voorhand even de gratis zaken ontdekken is dus een verstandige zet.

Besparen tijdens een citytrip - algemene tips

  1. Alvorens af te zakken richting de stad is het een interessant gegeven om goede, betaalbare restaurants op te zoeken. Ter plaatse is het niet altijd even gemakkelijk om de correcte zaken te ontdekken. In toeristische steden kan men helaas te gemakkelijk kwalitatief ondermaatse restaurants vinden.
  2. De meeste steden bieden een toeristenkaart aan. Veelal zijn er meerdere varianten (enkele uren, meerdere dagen). Dankzij die kaart geniet men van tal van kortingen en vaak kan men bezienswaardigheden gratis bezoeken. Vaak is het een handig gegeven, maar de toeristenkaarten zijn niet altijd even interessant. Op voorhand even kijken wat de precieze inhoud is.
  3. Online entreekaartjes aankopen betekent vaak dat men iets minder zal moeten betalen. Ter plaatse mag men de (lange?) wachtrijen gewoon voorbij wandelen. Tegenwoordig raden we ook aan om bepaalde tickets op voorhand aan te kopen. Dankzij het massatoerisme zijn entreekaartjes van populaire hoogtepunten soms al dagen op voorhand uitverkocht. Eenmaal aangekocht weet je zeker dat het mogelijk zal zijn om bepaalde zaken te bezoeken.
  4. Boek altijd een hotelkamer (of andere accommodatie) in combinatie met een interessante actie. Ten alle tijden kan men wel interessante acties opmerken. Minder geld spenderen aan de hotelkamer betekent dat er meer middelen zijn om ter plaatse te spenderen.
  5. Het is en blijft een stedentrip en er moet ook wat plaats zijn om te genieten van de trip. Een heerlijke (en overigens ook veel te dure) cocktail drinken op een terrasje hoort ook deels bij het genieten. Het is maar om te melden dat de budgetvriendelijke trip het ‘genieten’ niet in de weg mag staan. Dit hoeft overigens niet altijd zo te zijn. Een goedkopere, geldbewuste trip kan nog steeds als behoorlijk luxueus worden ervaren.
  6. Een Europese citytrip regelen is kinderspel. Een overaanbod aan accommodaties en een ruime keuzevrijheid tussen vliegtuigmaatschappijen zorgen er ook nog eens voor dat de consument de trip geheel naar eigen budget kan samenstellen. Het is helemaal niet noodzakelijk om een fortuin uit te geven. Men kan op zowat alle vlakken van de trip besparen. Goedkope vliegtickets in combinatie met een budgetvriendelijke hotelkamer zijn de voornaamste besparingsposten. Ter plaatse kan men dan ook nog eens gratis zaken bezoeken en op die manier kan men aardig wat besparen. 
  7. De zoektocht naar vliegtickets is soms best frustrerend. De ene dag kost een ticket amper 20 euro, maar enkele dagen later - wanneer de terugvlucht staat gepland - is dit plots enkele honderden euro's. We kunnen twee belangrijke tips melden: stel jezelf flexibel op en bekijk het totale kostenplaatje. Lagekostenmaatschappijen afficheren soms lage prijzen, maar er komt nog een hoop extra bij: bagage, naast elkaar zitten kost geld, wagen aan de luchthaven laten staan. Op het einde van de rit is de beginprijs van 20 euro plots 80 euro. Pin jezelf ook niet vast aan één enkele datum. De prijzen kunnen nogal variëren en wat dynamisme aan de man leggen zorgt vaak voor een aardige besparing.
Aanbiedingen van accommodaties

Het boeken van een accommodatie is één van de leukste zaken bij het plannen van een stedentrip. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed hotel te vinden. De mogelijkheden zijn immers eindeloos en er is altijd een kans dat een minder goede accommodatie wordt geboekt. Zo kan het zijn dat de kwaliteit van de kamer ondermaats is. Ook een iets mindere ligging ten opzichte van het stadscentrum kan vervelend zijn. Het is dus altijd een verstandige zet om eerst even op onderzoek te gaan. Tegenwoordig kan men dankzij het wereldwijde web wel gemakkelijk de goede aanbiedingen detecteren. In dit artikel gaan we na wat er precies moet worden geboekt.

Persoonlijke zaak

Het boeken van een accommodatie is veelal een persoonlijke zaak. Een kinderloos koppel dat bijvoorbeeld Madrid wenst te bezoeken zal soms genoegen nemen met een goedkopere tweepersoonskamer in een jeugdherberg. Overdag wordt de stad verkend en de kamer dient enkel om te overnachten. Ruimte en luxe is niet echt nodig. De financiële middelen worden gebruikt om de stad te verkennen. Aan de andere kant kan men ook perfect een suite boeken in Madrid. Een jacuzzi in de kamer en een sportzaal op het bovenste verdiep met prachtig zicht over de stad zijn dan zaken die men bijvoorbeeld kan verwachten. Het spreekt voor zich dat alles zijn prijs heeft. Voor velen volstaat een standaardkamer, maar er is een hoop meer mogelijk. Appartementen, (gratis) logeren op de zetel van een autochtone bewoner, een bed reserveren in een slaapzaal van een jeugdherberg tegen een scherp tarief, etc. De soort accommodatie is dus de keuze van jezelf en het reisgezelschap en we kunnen je dan ook niet helpen bij de keuze.

Leuke aanbiedingen

De hotelmarkt is onderhevig aan een hevige concurrentie. Het is vaak een kwestie van vraag en aanbod en soms is het aanbod best gigantisch. In de hoop om bezoekers te lokken kunnen hotelketens de prijzen van de kamers laten zakken. Altijd een interessant gegeven voor de eindgebruiker. Het hoeft wel geen betoog dat niet alle kortingen even interessant zijn. Een te dure kamer kan na aftrek van een korting nog steeds te duur zijn. Een hotel met sauna, zwembad en eigen gymzaal boeken in plaats van een standaardhotel is leuk, maar indien er geen gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten, dan is het nodeloos. Altijd met een kritisch oog de accommodatie bekijken is dus onze tip. Tegenwoordig is dit best simpel. Bekijk de ligging van het hotel ten opzichte van voornaamste bezienswaardigheden, lees reviews, bekijk scores en vergelijk met hotels in de buurt. Voor je het weet werd een leuke aanbieding gevonden en kan het aftellen beginnen. Neem onderstaande aanbiedingen eens door en begin alvast te dromen. Niets is leuker dan doelloos rond te klikken op het net in het kader van een buitenlands tripje.

Klaar om Europa te verkennen?

 Reizen hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Dankzij enkele maatregelen is het mogelijk om met een beperkt budget het beste van Europa te zien. Hoogtijd om dat alles zelf eens te gaan verkennen. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Reiziger
Aantal keer gelezen: 1772x
Toegevoegd: 14-03-2020 16:49
Gewijzigd: 04-08-2020 13:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!