Praag

15 mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa

PraagBen je nog op zoek naar een mooie vakantiebestemming voor deze lente of zomer? Je hoeft helemaal niet zo ver weg te gaan, want in Europa zijn er ook een aantal prachtige vakantiebestemmingen! Hieronder hebben wij een verzameling gemaakt van de 15 mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa.

Carvoeiro – Portugal

Als je op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, is de Portugese stad Carvoeiro de ideale vakantiebestemming voor jou! De stad zelf is tegen de kliffen aangebouwd en onder deze kliffen vind je een prachtig goudkleurig zandstrand. De badplaats heeft een ongekende schoonheid en is gelegen naast de rotsformaties van Algar Seco. Hier vind je mooie grotten, verscholen baaitjes en leuke doorkijkjes. Ook de stad Carvoeiro zelf is  fantastisch om te zien! Je vindt hier smalle geplaveide straatjes en een mix van witte woningen en luxe villa’s.

Cesme – Turkije

Het schiereiland Cesme in Turkije behoort ook zeker tot een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. De kustlijn is zonovergoten en je vindt hier prachtige zandstranden. Op het eiland staat ook een indrukwekkend kasteel op een heuvel en je kunt hier heerlijk wandelen door de drukke, kronkelende markstraten. Tijdens de wandelingen kun je genieten van de prachtige, oude stenen huizen en je kunt even tot rust komen in een van de vele restaurants of cafeetjes.

Bergen – Noorwegen

De stad Bergen in Noorwegen is een geweldige stad met een aantal interessante musea. Met een kabelbaan kun je de stad van boven bekijken en je kunt reizen naar de berg Mt. Ulriken die in de buurt van de stad ligt. De wijk Bergen Bryggen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hier vind je een prachtig historisch centrum. De stad Bergen is ook de toegangspoort van het fjordengebied en daarom erg populair bij toeristen.

Málaga – Spanje

In het zuiden van Spanje vind je de mooie stad Málaga. Deze Spaanse stad heeft een geweldige, bruisende haven en in de stad zelf kun je diverse kastelen, musea en markten bezoeken. Er heerst een vrolijke sfeer in de stad en je zult waarschijnlijk ook vaak mensen zien die de flamenco dansen. En natuurlijk niet te vergeten: in de buurt van de stad vind je een aantal wonderschone, Spaanse stranden.

Praag – Tsjechië

Nog een prachtige stad die we zeker niet mogen vergeten in dit lijstje met de mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa is de stad Praag. Dit is misschien wel een van de romantische steden ter wereld en er heerst een sprookjesachtige sfeer. De daken zijn felrood, de straten zijn kronkelig en er staan beeldschone gebouwen aan het oude stadsplein. Eten en drinken doe je in een van de vele kelders met kaarslicht en soms ook live muziek.

Bristol – Groot-Brittannië

Bristol is een echte studentenstad die gelegen is aan de westkust van Groot-Brittannië. Het stadscentrum is echt geweldig om de bezoeken en je vindt hier ook een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo staat het oudste theater van Engeland – Theatre Royal – in deze stad en de Clifton Suspesion Bridge die al 180 jaar oud is moet je ook zeker eens bezoeken!

Ljubljana – Slovenië

Een geweldige stad in Slovenië die wel wat weg heeft van Praag is Ljubljana. Ook hier vind je fantastische pleinen, smalle straatjes en oude monumenten. Het kasteel Ljubljanski Grad is zeer indrukwekkend en het is heerlijk om in deze stad langs de rivier te wandelen. Op de centrale markt kun je lekkere Sloveense hapjes halen en in Ljubljana is het nachtleven ook nog eens betaalbaar en bruisend.
Rotterdam – Nederland
Natuurlijk hoort er in dit rijtje met de mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa ook een Nederlandse stad thuis. Amsterdam stond vroeger bij veel mensen op nummer één, maar Rotterdam begint ook steeds meer in trek te raken. Je vindt hier uiteraard een enorme en prachtige haven, maar de architectuur in deze stad is nog indrukwekkender. De skyline is fantastisch, er zijn een aantal hippe hotspots en je kunt een bezoekje brengen aan interessante musea. Vanuit de hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Ohridis – Macedonië

Macedonië is een vergeten vakantieland en dat is echt zonde! Dit land bestaat namelijk uit prachtige stranden, bergen met veel groen en wonderschone meren. Een prachtige plaats om te bezoeken in Macedonië is de stad Ohridis. Hier vind je ook het Meer van Ohrid dat behoort tot de diepste en oudste meren van de wereld. Kerkjes en kloosters omringen het meer, wat het geheel helemaal indrukwekkend maakt. Je kunt ook prachtige wandelingen maken in het nabijgelegen Galicica Nationaal Park.

Bari – Italië

Italië heeft wel meerdere prachtige steden, maar de stad Bari is een stad die nog niet bij iedereen bekend is. Het is een oude stad met veel beeldschone bezienswaardigheden en het is daarom ook niet zo vreemd dat we deze stad noemen in dit lijstje met de mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa. Je vindt hier kastelen en kathedralen, monumenten overgebleven uit de Griekse en Romeinse tijd, en typische cementloze bouwwerken (ook wel Trulli genoemd). In deze Italiaanse stad wordt ook het stoffelijk overschot van Sint Nicolaas van Myra (Sinterklaas) bewaard.

Brugge – België

Een andere geweldige vakantiebestemming die hier niet zo ver vandaan ligt is de stad Brugge in België. Dit is een historische stad die geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je niet alleen oude gebouwen, pleinen en monumenten, maar ook moderne architectuur. Het is geweldig om te zien hoe deze moderne invloeden zijn samengevloeid met de oudere straten en gebouwen. Je kunt in Brugge ook echt genieten van het Bourgondische even met lekkere dranken, spijzen en natuurlijk chocola!

Dubrovnik – Kroatië

In het zuiden van Kroatië ligt de beeldschone stad Dubrovnik. Net buiten de stad liggen prachtige stranden, maar de stad zelf is net zo bijzonder. De stad wordt nog begrensd door oude stadsmuren en binnen deze muren vind je indrukwekkende kathedralen en musea. Het is een kleine stad waar een ontspannen mediterrane sfeer heerst.

Carcassonne – Frankrijk

Frankrijk is een populair land om op vakantie te gaan en hier vind je ook verschillende prachtige regio’s en steden. Carcassonne is een van die geweldige steden en is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Het is een oude middeleeuwse stad omringd door stadsmuren die deel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst van Unesco. De historische gebouwen en indrukwekkende monumenten in deze stad zijn werkelijk schitterend.

Jungfrau Region – Zwitserland

Voor de echte wintersporters onder ons hebben we ook een geweldig skigebied aan dit lijstje met de mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa toegevoegd. Jungfrau Region is een skigebied gelegen in Zwitserland en het is niet alleen heerlijk om hier te skiën, je kunt hier ook nog eens genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt vanaf dit skigebied de enorme berg de Eiger zien, maar ook de bergen Jungfrau, Mönch en Breithorn. Daarnaast kun je hier ook nog beeldschone dalen spotten. Als je wilt wintersporten én genieten van het uitzicht, dan is dit de perfecte vakantiebestemming voor jou!

Riga – Letland

In Letland vind je de indrukwekkende hoofdstad Rigo die al meer dan 80 jaar oud is. Het is dan ook niet vreemd dat je hier zowel oosterse als westerse invloeden kunt terugvinden. Het centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is prachtig om hier rond te wandelen. Geniet van de geweldige architectuur uit de middeleeuwen en de art niveau en zie het contrast met de grauwe panden die afstammen uit de Sovjettijd en ook in deze stad te vinden zijn. Riga is ook nog eens een uitstekende plaats om te shoppen of gezellig uit te gaan!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6245x
Toegevoegd: 09-02-2016 17:07
Gewijzigd: 11-03-2016 23:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!