Activiteiten in de Ardennen

Activiteiten in de Ardennen

Activiteiten in de ArdennenDe Ardennen is een gebied waar veel bezoekers komen. De relatief gunstige ligging op slechts enkele uren van de meeste plaatsen in Nederland maken het een aantrekkelijke bestemming voor een weekendje weg. Daarbij is het ideaal voor grote groepen. Er zijn veel accommodaties waar deze gemakkelijk kunnen verblijven. Bovendien zijn er in de omgeving tal van activiteiten te doen die voor dit soort gezelschappen geschikt zijn.

De beste outdoor activiteiten in de Ardennen

Er zijn vele mogelijkheden voor iedereen die gek is op outdoor activiteiten in de Ardennen. Met de mooie natuur, het glooiende landschap en veel beekjes en rivieren leent het zich er perfect voor. Bovendien is het makkelijk aan te rijden. Vanuit Maastricht ben je hier al na een uurtje. Zodoende kan er bespaard worden op vlieg kosten, en dus meer besteed worden aan leuke activiteiten. Een andere reden waarom veel landgenoten kiezen voor de Ardennen is omdat hier veel gezellige campings zijn met Nederlandse eigenaren en personeel, en andere Nederlandse gasten, wat wel zo fijn is voor de kinderen om vriendjes te maken. Met tientallen activiteiten kan iedereen hier gerust een weekend of langer doorbrengen. Zie hieronder een overzicht van de meest populaire activiteiten in het gebied:

Mountainbiken

Op talloze locaties in de Ardennen kun je mountainbiken. Een geschikte fiets huren is zeker geen probleem, want er zijn vele plaatsen waar dit mogelijk is. Afhankelijk van hoeveel ervaring iemand of een groep al heeft, kan er gekozen worden om individueel te gaan rijden of dit onder begeleiding te doen. Dit kan van tevoren geboekt worden. Er wordt dan een prijs betaald voor de begeleiding inclusief alle materialen.

Raften

Voor iedereen die op zoek is naar avontuur op het water is raften een top ervaring. De vele rivieren in de Ardennen zorgen vaak voor een ruige vaart, omdat er veel stroming staat en golven zijn, wat het extra leuk maakt. Dit geldt vooral als het water hoog staat. Daarom is het beste seizoen om te raften vaak aan het einde van de winter of aan het begin van de lente. Er kan met een kleine groep in dezelfde raft gevaren worden. Waar er precies moet worden opgestapt hangt van de waterstand en omstandigheden af.

Survival weekend

Een survival weekend of dag is een van de meest populaire activiteiten in de Ardennen. Vooral voor groepen als van een vereniging, school of team is dit dé manier om aan de teambuilding te werken. Omdat iedereen samen zal gaan moeten werken ben je al snel aan elkaar overgeleverd. De grootte van de groep kan vaak naar wens worden samengesteld. Daarbij is het mogelijk om meerdere activiteiten te combineren. Er worden vaak arrangementen aangeboden, waar dan ook de accommodatie bij inbegrepen zit.  

Paintball

Deze activiteit leent zich als geen andere voor bedrijfsuitjes, een dag weg met vrienden of een vrijgezellenfeest. Met een geweer met verfkogels is het de bedoeling zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. In de Ardennen zijn veel locaties te vinden waar gepaintballd kan worden. Het kan zowel binnen als buiten, maar als het weer het toelaat, kiezen de meeste mensen voor buiten. Het is ook hier mogelijk om alles bij elkaar te boeken, zelfs inclusief een ervaren instructeur om uitleg te geven, als dit nodig is. 

Klimmen

Met alle heuvels en rotsen die de Ardennen rijk zijn kunnen er veel klimactiviteiten gedaan worden. De echte waaghalzen zal dit zeker kunnen bekoren. Zo is er de mogelijkheid te gaan abseilen vanaf tientallen meters hoogte. Tussen alle bomen in zijn er ook veel tokkelbanen in gebruik. Andere activiteiten voor klimmers en durfals zijn onder andere het maken van een pamperjump of quickjump. Bij de eerste wordt er eerst in een hoge boom geklommen en vervolgens een sprong gemaakt naar een trapeze. Bij een Quickjump maak je een soort van vrije val vanaf grote hoogte.
Dropping

Iedereen die op zoek is naar een teambuilding activiteit of wil zien hoe een groep samenwerkt zou een dropping moeten overwegen. Vanaf een bepaalde locatie wordt een groep op een andere onbekende locatie afgezet. Onderweg ziet niemand waar er naartoe wordt gereden. Vervolgens is het de bedoeling om door goed samen te werken en te navigeren de weg weer terug te vinden.

Quadrijden

Wanneer iemand op zoek is naar een belevenis vol snelheid en adrenaline, is quadrijden een goede optie. Er wordt over allerlei kleine paadjes gereden of zelfs door kleine beekjes. En als er iets zeker is dan is het dat iedereen aan het einde van de rit compleet onder de modder zal zitten en doorweekt zal zijn. Quadrijden kan op meerdere manieren. Het is mogelijk om een begeleide tocht te maken, een parcours af te leggen of een wedstrijd onderling te doen.

Speleologie

Misschien dat deze activiteit voor de meeste mensen wat onbekend klinkt. Maar speleologie wordt vaak ook als groepsactiviteit gedaan en is erg spannend. Dit moet wel altijd onder begeleiding gebeuren. Met een groep van een bepaalde grootte gaat men namelijk een grot in die normaal gesproken niet voor toeristen toegankelijk is. Doordat er geen daglicht in de grot is zal er als groep goed samen moeten gewerkt om er weer uit te komen, wat het uiteindelijke doel van speleologie is.

Vlotbouwen

Met slechts een aantal palen, wat touw en tonnen zal er een vlot samengesteld moeten worden. Hoe goed een bepaalde groep samen kan werken wordt daardoor op de proef gesteld. De bedoeling is uiteindelijk dat er ook nog met het vlot gevaren gaat worden wanneer dit af is. Het kan tevens in een wedstrijdvorm gedaan worden met meerdere teams, waarbij het erom gaat wie als eerst klaar is. In het water krijgt iedereen een reddingsvest aan en zijn er peddels om mee te gaan varen.

Touwbanen

Overal in de Ardennen kun je touwbanen vinden. Vaak zijn deze op grote hoogte, bijvoorbeeld tussen twee bomen. Iedereen die meedoet wordt gezekerd zodat er niets kan gebeuren. Voor sommige mensen die last hebben van hoogtevrees, is er ook de mogelijkheid om het boven rivieren of beekjes te doen, op maar een paar meter hoogte waardoor het minder eng zal worden. Met behulp van een instructeur wordt alles van tevoren uitgelegd.

Hiking

Hiking of wandelen is wellicht een van de meest gedane activiteiten in de Ardennen. Het mooie landschap is goed geschikt voor wandelaars die voor de afwisseling eens in een wat andere omgeving willen lopen. In de Ardennen zijn veel heuvels, bossen en het is een prachtige omgeving om lange tochten te maken. Er is veel groen in de omgeving waardoor het voor veel bezoekers een gevoel geeft er toch even helemaal uit te zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MariekedeBruijn
Aantal keer gelezen: 1050x
Toegevoegd: 30-04-2020 17:35
Gewijzigd: 01-05-2020 08:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!