Barcelona haven

Goedkoop weekendje weg in Barcelona

Barcelona havenWil je een goedkoop weekendje weg in Barcelona? Ondanks dat er veel vakantielanden zijn waar het vervoer en boodschappen voordeliger zijn dan in de toeristische plaatsen in Spanje, hoeft een weekendje Barcelona helemaal niet zo duur te zijn. In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor een goedkoop weekendje weg in Barcelona.

Vervoer

Als je echt goed weekendje weg in Barcelona wilt, kun je het beste met de bus gaan. Buiten de vakantieseizoenen om is het al mogelijk om voor 100 euro een retourticket te boeken. Het nadeel van de busreis is dat je wel ongeveer 24 uur onder weg bent. Als je slechts een weekend weg wilt, is dit waarschijnlijk geen goede optie. Je kunt er echter ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Vanaf Rotterdam ben je dan maar twee uur onderweg en voor een retour vliegticket betaal je ook slechts 200 euro.

Verblijf

Het verblijf tijdens een weekendje weg kan hoge kosten met zich meebrengen, als je kiest voor een hotel. Er zijn echter veel goedkopere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kamperen of je kunt in een hostel overnachten voor slechts 10 tot 20 euro per nacht. Je bent het allervoordeligst uit als je ervoor kiest om te couchsurfen. Dan slaap je bij iemand op de bank in zijn of haar woning en hoef je niets te betalen. Het wordt vaak wel op prijs gesteld als je een klein kadootje meeneemt.

Eten en drinken

Het leven in Barcelona is qua kosten te vergelijken met het leven in Nederland. Wellicht ben je in deze stad zelfs iets goedkoper uit. Voor een goedkoop weekendje weg in Barcelona kun je het beste het meeste eten en drinken in de supermarkt halen en zelf koken. Als je toch graag uit eten gaat, is het slim om 's middags te kiezen voor de warme maaltijd. Vaak zijn de maaltijden tijdens lunchtijd een stuk voordeliger dan in de avond.

Midden in het centrum zijn de prijzen van het restaurant meestal wat hoger. Daarom kun je beter uit eten gaan bij restaurants die zijn gevestigd in de zijstraten van het centrum. Verder is het natuurlijk altijd goedkoper om fastfood te halen als avondeten. Als je een drankje wilt gaan doen, kun je beter niet ervoor kiezen om plaats te nemen op een terras. Het is net zo leuk om bier of een fles wijn en wat kleine hapjes in de supermarkt te halen en te gaan picknicken!

Vervoer in Barcelona

De prijzen van het openbaar vervoer in Barcelona zijn gelukkig lang niet zo hoog als in Nederland. Je kunt voor enkele euro's al de gehele dag met de metro en de bussen reizen door de stad. Zo kun je voor een klein bedrag al het gehele centrum zien en de verschillende bezienswaardigheden bezoeken.

Bezienswaardigheden

In Barcelona zijn een groot aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Of je nu wel of niet van geschiedenis houdt: het is prachtig om deze gebouwen, monumenten en musea te bezoeken. Als je het goed doet, hoef je hier helemaal niets voor te betalen. Hieronder beschrijven we een aantal mooie bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen zonder hier geld voor te betalen.

Sagrada Familia
De Sagrada Familia is een indrukwekkende kerk in de stad Barcelona. Echter kost het je wel 13,50 euro om de kerk zelf te bezoeken. Maar waarom zou je de kerk niet enkel vanaf de buitenzijde bekijken? Dan zie je alsnog hoe prachtig dit gebouw is en kun je ook de torens zien. Hiervoor hoef je enkel een metrohalte eerder uit te stappen en een rondje om de kerk te lopen. Ook kun je op een bankje zitten die in het park tegenover de kerk staat en zo van het uitzicht genieten.

Catedral de la Santa Crue i Santa Eulàlia
Het Cathedral de La Santa Crue i Santa Eulàlia is een fantastisch mooi kathedraal met een kleine binnenplaats. Je kunt het Gothische kathedraal 's ochtends en tussen 5 en 8 uur 's avonds gratis bezichtigen.

Musea
Tijdens een goedkoop weekendje weg in Barcelona kun je het beste op zondag na 3 uur 's middags naar een museum gaan. Na dat tijdstip zijn een aantal musea namelijk gratis te bezoeken. Zo kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Barcelona door een bezoek te brengen aan het Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona of je kunt het bekende Picasso Museum bezoeken om een groot aantal werken van Picasso te zien.

Parc de la Ciutadella
Het Parc de la Ciutadella is een prachtig park met leuke vijvers en mooie beelden. Ook vind je in dit park een indrukwekkende fontein. Uiteraard hoef je niets te betalen als je een bezoekje aan dit park wilt brengen. Je kunt hier heerlijk wandelen of lekker gaan picknicken.

Boqueria
Ben je een echte marktliefhebber? Dan kun je tijdens een goedkoop weekendje weg in Barcelona natuurlijk niet de markt Boqueria missen. De markt is overdekt en het is hier vrijwel altijd druk. Je vindt hier allerlei kraampjes met leuke spulletjes, zoals fruit, snoep en geitenkoppen. Natuurlijk kun je ook hier gratis een kijkje nemen.

Een goedkoop weekendje weg in Barcelona kan dus gemakkelijk. Voor 240 euro kun je een vliegticket en twee tot drie nachten op een camping of in een hostel betalen. Als je niet meer dan 10 euro besteed aan vervoer in de stad, 40 euro aan boodschappen en als je zorgt dat je niets betaalt voor de bezienswaardigheden, kun je zelfs al voor 300 euro klaar zijn!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5228x
Toegevoegd: 09-09-2015 18:02
Gewijzigd: 24-09-2015 20:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!