Portugal kust

Last minute Portugal tips

Portugal kustEen last minute Portugal vakantie kan een aangename verrassing zijn. Het weer, de cultuur en het eten vormen een fijne combinatie voor een goede vakantie. Doordat het land een aangenaam klimaat kent, kan je hier heerlijk flaneren door de gezellige dorpen en steden. Een last minute Portugal kent veel variatie: van grote steden als Lissabon en Porto, tot de rustige stranden aan de Algarve. In dit artikel belichten we de beste last minute Portugal tips.

Waarom een last minute Portugal?

Wanneer je van plan bent om op het laatste moment een vakantie te boeken, blijven een hoop opties open. Binnen Europa zijn er al tal van landen en gebieden welke interessant kunnen zijn voor een vakantie. Toch kiezen steeds meer Nederlanders voor een last minute Portugal. Hoe dat komt? Verschillende factoren spelen een rol. Zo is er een mogelijkheid om niet alleen via Amsterdam Schiphol, maar ook andere luchthavens te vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. Hierdoor zijn de prijzen van vliegtickets drastisch afgenomen, mede door spelers als Ryan Air.

Daarnaast is het aangename klimaat vaak het hele jaar door aantrekkelijk. Portugal kent goudkleurige zandstranden en prachtige rotsformaties. Daarbij komt ook dat er hier nog een variatie in is. Zo kan je bijvoorbeeld naar kindvriendelijke stranden gaan, maar ook naar surfgebieden. Hier zie je in bepaalde periodes honderden surfers die de zee trotseren. Ook voor niet surfers is het leuk om hier een kijkje te nemen.

Stedentrip in Portugal

Wanneer je een last minute Portugal wilt boeken naar een van de grotere steden, dan zijn er twee echte uitblinkers. Het voordeel van deze steden is dat ze beiden beschikken over een vliegveld die te bereiken is vanuit Nederland. Het gaat natuurlijk om Lissabon en Porto. Hieronder geven we toelichting over deze steden, en waarom ze een bezoek waard zijn.

Lissabon

Een last minute Portugal hoeft natuurlijk niet een hele reis te zijn. Een heerlijke weekendtrip kan al voor een oase van rust zorgen. Lissabon is zo een stad waar je alle facetten van een heerlijke stad kan proeven en voelen, gepaard met een heerlijke temperatuur. De stad kent een aantal mooie bezienswaardigheden, waaronder de oude binnenstad. Daarnaast dien je zeker in een oude tram de stad te zijn doorgereden.

Bij een drankje op terras of bar krijg je vaak meteen een aantal lekkere hapjes. Hierdoor geniet je van een fijne tapas aangelegenheid. De winkelstraten in Lissabon zijn ook aan te raden. Je vindt hier namelijk een goede combinatie van lokale winkels en internationale modehuizen zoals Zara en H&M.

Porto

Porto is een havenstad met een rijke historie. Hier begon eeuwen geleden het handelsimperium van de Portugezen. Dit zie je ook nog duidelijk terug in de historische gebouwen van de stad. Men voelt hier nog de rijkdom die de Portugezen op dat moment hadden vergaard. Aan het water vind je tal van lekkere restaurants en bars, waar je aan de overkant alle grote porthuizen ziet staan. Hier kan je een rondleiding krijgen en tegelijkertijd genieten van de lekkere port. Houdt er wel rekening mee dat je hier vaak voor moet reserveren door de drukte.

De oude kerken en het station welke in het centrum te zien zijn, moet je zeker bezoeken. Je kan door het oude centrum heerlijk flaneren. Ook dien je een bezoek te brengen aan de eeuwenoude boekenwinkel in de hoofdstraat. Deze winkel wordt onder andere getoond in de films van Harry Potter. De grootste kerk van de stad kan men ook beklimmen, waarna je geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

Boek een last minute Portugal vakantie. Ook all inclusive en last minute mogelijkheden Portugal, Algarve. Met vliegtuig of eigen vervoer. Goedkope vakantie Portugal.

Andere gebieden in Portugal

Natuurlijk blijven de andere gebieden in Portugal niet onopgemerkt. De Algarve is bijvoorbeeld een bekende bestemming onder Nederlanders. Hier vind je de perfecte combinatie die je tijdens een last minute Portugal wilt ervaren. Zo kan je een appartement, huis of villa huren en vanuit daar de omgeving gaan verkennen. Bekende plekken aan de Algarve zijn Albufeira, Carvoeiro en Lagos.

Onder de Nederlandse jongeren is Albufeira een populaire bestemmingen. Vandaar dat de last minute Portugal vakanties hier ook vaak heen gaan. Je vindt hier leuke barretjes en restaurants, waar je redelijk voordelig kan genieten van het Portugese lekkers. Even terug naar de Nederlandse kost? Door de grote hoeveelheid Nederlanders zijn er ook Nederlandse bars en restaurantjes. Zo kan je ook aan het strand genieten van een bitterbal of een heerlijk Heineken biertje.

Klaar met alle culturele uitjes en bezichtigingen? Er zijn heerlijke stranden, zwembaden en andere gelegenheden om tot rust te komen. Houdt er wel rekening mee dat je voor de langere afstanden een auto nodig hebt. Deze kan je voordelig huren op het vliegveld, bij een van de tientallen aanbieders. Wanneer je over de beschikking bent van een auto, kan je tevens de gehele kustlijn van Portugal ontdekken. De 800 kilometer lange kustlijn kent een hoop imposante dorpjes, rotsen en natuur. Tijdens een last minute Portugal kan je bijvoorbeeld langs deze dorpen gaan, om daar te overnachten. De variatie van al deze elementen maakt het voor Nederlanders aantrekkelijk om naar Portugal te gaan. Gecombineerd met de relatief lage kosten en vliegtickets is het een perfecte locatie voor een last minute.

Het eten in Portugal

Een van de hoofdredenen om een last minute Portugal te boeken is toch wel het eten. Waar de Spaanse keuken al geliefd is onder menig Nederland, maakt de Portugese keuken nog meer indruk. Er wordt vooral gewerkt met heerlijke vis en zeevruchten. De pure smaak van de vis wordt bewaard gebleven in de prachtige Portugese gerechten. Bacalau is zo een heerlijk gerecht: kabeljauw met een heerlijke tomaat saus. De keuken kent ook lekker brood en vlees, waar je zowel tijdens het ontbijt als de lunch van kan genieten.

De restaurants in Portugal zijn relatief goedkoop. De kosten liggen zelfs lager dan de Spaanse restaurants. Je kan hier dus tegen een relatief lage prijs genieten van heerlijke vis en zeevruchten. De Portugezen hebben tevens een uitstekend aanbod van wijnen en (natuurlijk) port. Hierdoor kan je in vrijwel ieder restaurant een goede wijn drinken, met een lekkere maaltijd.

Portugezen zijn vriendelijk en gastvrij

Wanneer je aankomt in Portugal zal je merken dat het Engels niet altijd even goed is. Vandaar dat het handig kan zijn om te vertalen met een boekje, of een handige smartphone applicatie. Natuurlijk is het Engels in hotels en restaurants wel voldoende.

De Portugezen zijn vriendelijk en gastvrij, wat je ook merkt wanneer je door de steden en dorpen flaneert. De omgangsvormen wijken niet echt af van andere Zuid-Europese landen zoals Spanje en Italië. Wel merk je hier duidelijk hoe erg de oceaan en Portugal samen zijn gesmolten. De eeuwenoude geschiedenis van ontdekkingsreizen en de visvangst merk je terug in alles wat de Portugezen doen. De verrassende markten met verse vis zijn hier een pijler van.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 2910x
Toegevoegd: 28-03-2016 10:20
Gewijzigd: 02-07-2016 15:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!