luchtfoto Parijs

Goedkope vakantie in Parijs

luchtfoto ParijsWil je naar de mooie lichtjesstad Parijs en heb je weinig budget? Een vakantie in Parijs hoeft gelukkig helemaal niet zo duur te zijn, als je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. In dit artikel vertellen wij je meer over een goedkope vakantie in Parijs, zodat je met weinig geld toch deze prachtige stad kunt bezichtigen!

Reizen

Het is helemaal niet nodig om veel geld uit te geven aan vervoer naar Parijs. Er zijn namelijk voldoende goedkope mogelijkheden! Het is niet aan te raden om alleen of met zijn tweeën met de auto te reizen, want dan ben je redelijk wat geld kwijt aan benzinekosten. Je kunt ervoor kiezen om met de Thalys te gaan, maar dan ben je voor een retourticket vaak al meer dan 100 euro kwijt. De voordeligste optie om naar Parijs te reizen is met de bus. Dit kost je namelijk nog geen 30 euro voor een retourtje.

Verblijf

Tijdens je goedkope vakantie in Parijs kun je natuurlijk een hotel of een Bed & Breakfast boeken. Hier hangt echter ook een hoog prijskaartje aan. Daarom kun je er beter voor kiezen om in een hostel te verblijven. Voor een nacht in een hostel betaal je slechts rond de 20 of 30 euro! Vaak moet je wel je kamer delen met anderen, maar het is een prima optie als je weinig budget hebt. Het fijne aan een hostel is dat je meestal heel snel andere vakantiegangers leert kennen. In een hotel kom je toch minder snel in contact met de andere reizigers.

Eten en drinken

Naast het vervoer en het verblijf moet je natuurlijk ook geld beschikbaar hebben voor eten en drinken. In Frankrijk zijn de prijzen bij de supermarkten ongeveer hetzelfde als in Nederland. Probeer wel altijd de grotere supermarkten op te zoeken, want de kleine winkeltjes kunnen toch nog een stuk duurder uitpakken. Houd er ook rekening mee dat je in Parijs geen water uit de kraan kunt drinken. Je zult dus flessen water moeten halen bij de supermarkt, maar bij de grote supermarkten kun je al voor een euro een aantal literflessen meenemen. Ook kun je in Parijs genoeg kraantjes met gratis drinkwater vinden.

Uit eten in Parijs is net iets goedkoper dan in Nederland. Als je kiest voor een toeristisch menu, ben je gemiddeld 20 tot 25 euro kwijt. Je kunt echter ook kiezen voor een snelle hap, zoals pizza, pasta of een bord patat. Deze gerechten kun je vaak al halen voor ongeveer 10 euro. Een drankje doen op een terrasje is wel weer duurder dan in Nederland. Je kunt eigenlijk beter non-alcoholische drank halen in de supermarkt en ergens in de stad op een bankje plaatsnemen. Dan ben je uiteraard stukken goedkoper uit.

Vervoer in Parijs

Het openbaar vervoer in Parijs is niet heel duur, maar je kunt er nog beter voor kiezen om te stad tijdens je goedkope vakantie in Parijs op de fiets te verkennen! Voor korte ritten kun je hiervoor het beste een Velib fiets huren bij een van de vele fietsstations die je in de stad kunt vinden. Eerst neem je een dagkaart voor 1,70 euro of een weekkaart voor 8 euro. Vervolgens kun je een half uur gratis fietsen, voor het tweede half uur betaal je 1 euro, voor het derde half uur nog 2 euro en voor het vierde half uur 4 euro. Je kunt de fiets na een korte rit van bijvoorbeeld een kwartier weer naar een fietsstation brengen en weer een nieuwe fiets halen zodra je weggaat. Hier mag je nu nog een kwartier lang gratis op fietsen.

Bezienswaardigheden

Tijdens je goedkope vakantie in Parijs wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. Het is echter niet per se nodig om met een rondleiding mee te gaan of te betalen om bepaalde bezienswaardigheden te zien. Je kunt zelf ook bij je hostel vragen welke bezienswaardigheden je gezien moet hebben en zelf een rondje door de stad wandelen. Vaak vinden de andere reizigers in hostel het ook leuk om je rond te leiden en informatie te geven over de bezienswaardigheden die zij al eerder hebben gezien. Toch kan het leuk zijn om tijdens je goedkope vakantie in Parijs een aantal bezienswaardigheden te bezichtigen die niet zo duur zijn. Hieronder hebben we daarom een lijstje gemaakt van een aantal bezienswaardigheden die minder dan 10 euro per persoon kosten.

Eiffeltoren
Je kunt natuurlijk niet op vakantie gaan naar Parijs om vervolgens niet de Eiffeltoren te hebben bezichtigd. Gelukkig is de toegangsprijs voor de Eiffeltoren helemaal niet zo hoog. Al voor 8,50 euro kun je als volwassene met de lift naar de tweede verdieping en voor jongeren kost dit slechts 7 euro. Maar het kan nog voordeliger! Volwassenen die met de trap naar de tweede verdieping gaan betalen slechts 5 euro per persoon en de prijs voor jongeren is dan nog maar 3,50  euro.

 

Eiffeltoren parijs

Notre-Dame
De Notre-Dame is een kerk gevestigd op een eiland in de Seine. Toegang tot deze indrukwekkende bezienswaardigheid is gratis, behalve als je ook de torens wilt zien. Voor toegang tot de torens betaal je als volwassene 8,50 euro en voor jongeren is dit eveneens gratis. De kerkschatten kun je ook zien tijdens je goedkope vakantie in Parijs als je 3 euro betaald (voor jongeren slechts 2 euro).

 

Notre-dame vooraanzicht


Musea
Ben je jonger dan 26 jaar? Dan kun je de meeste musea in Parijs gewoon gratis bezoeken! Volwassenen hebben elke eerste zondag van de maand ook gratis toegang. Er zijn ook een aantal musea in Parijs die altijd gratis toegankelijk zijn, zoals Petit Palais en Musée du Parfum.

Sacre-Coeur
De Sacre-Coeur is een van de bekendste kerken van parijs. De kerk zelf is geheel gratis toegankelijk. Voor toegang tot de crypte betaal je als volwassene 3 euro en het bezoeken van de koepel kost je 6 euro. Wil je zowel de crypte als de koepel bezichtigen tijdens je goedkope vakantie in Parijs? Dan geldt er een combinatieprijs van 8 euro.

 


Boottocht op de Seine
Het is een fantastische ervaring om de stad Parijs te zien vanuit een rondvaartboort op de Seine. Als je kiest voor een boottocht zonder diner van ongeveer een uur, ben je slechts 10 euro kwijt!

 

Seine rondvaar door parijs

Arc de Triomphe
De Arc de Triompe is een indrukwekkend monument dat je zeker gezien moet hebben tijdens je goedkope vakantie in Parijs. Voor jongeren tot 25 jaar is toegang tot dit monument gratis, voor volwassenen is de toegangsprijs 9,50 euro.

 

Arc-de-Triomphe Parijs bezichtigen

Een goedkope vakantie in Parijs is dus helemaal niet zo moeilijk te realiseren. Stel dat je dagelijks ongeveer voor 7,50 euro boodschappen doet in de supermarkt, gemiddeld 5 euro per dag besteedt aan bezienswaardigheden, 2,50 euro aan vervoer en 5 euro aan een drankje op een terras of een voordelig ontbijtje. Met de kosten van het hostel erbij ben je dan slechts 40 euro kwijt per dag. Een goedkope vakantie in Parijs van een week lang kost dan inclusief vervoerskosten slechts rond de 300 euro!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5720x
Toegevoegd: 08-09-2015 11:57
Gewijzigd: 24-09-2015 20:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!