vliegtuig

Vliegtips

vliegtuigIn dit artikel wordt er over het onderwerp vliegtips gesproken. Hierin kun je beschikte informatie vinden over vliegtips en diverse manieren om goedkope vluchten te boeken en hoe je je kunt ontspannen tijdens je reis.

10 manieren om een goedkope vlucht te boeken:

 • Meestal verlagen luchtmaatschappijen de prijzen wanneer het vliegtuig niet vol zit. Dit is daarom handig voor als je een weekend weg wilt en daarom kan je ook het beste op een dinsdag boeken voor aankomend weekend.
 • De goedkoopste dag om te vliegen is op een woensdag want op die dag zijn de stoelen volgens de luchtmaatschappij lastig om te vullen. Zakenreizigers vliegen meestal aan het begin van de week waardoor stoelen minder snel verkocht worden kan je dus op woensdag profiteren op goede aanbiedingen.
 • Verschillende studies beweren dat drie uur in de middag op een dinsdag de ideale tijd is om je vakantie te boeken.
 • Een vliegtuig wordt opgedeeld in verschillende klasse waarbij elke klasse een eigen tarief heeft. De stoelen voor het goedkoopste tarief worden als eerste verkocht. Er worden ook vaak "flash deals"in de markt gezet. Zulke goede deals zijn maar heel kort te boeken dus als je er een vindt kan je beter gelijk boeken voordat je te laat bent.
 • Wanneer je twee verschillende luchtmaatschappijen combineert kan dit veel schelen in de prijs. KLM staat bijvoorbeeld veel bekend bij Amsterdam terwijl British Airways veel meer vluchten heeft vanaf London. Wanneer deze twee luchtmaatschappijen samenwerken zijn er veel meer beschikbare stoelen waardoor de prijs daalt.
 • Er zijn over de hele wereld mooie plekken om te kunnen bezoeken dus wees flexibel in je bestemming en jacht op de beste prijs. Kies bijvoorbeeld een soort vakantie op een tropisch eiland en kijk voor de goedkoopste opties.
 • Vertrek vroeg in de ochtend want de eerste vlucht is meestal het goedkoopst. De tarieven zijn goedkoper want ze willen graag de stoelen gevuld krijgen. De vroege tijd wanneer vliegtuigen vliegen is minder populair dus is het voordeliger.
 • Wanneer je naar een verre bestemming wilt gaan is het het handigst om zes weken van te voren te boeken want dan dalen de prijzen onder het gemiddelde tarief.
 • Wanneer je een overstap maakt tijdens je reis kan je honderden euro's besparen. Voor internationale luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates is het gunstiger dat je eerst naar hun eigen "Hub" Dubai vliegt.
 • Het is handig dat je meerdere vertrekluchthavens checkt want in Nederland betaal je bijvoorbeeld voor Schiphol de hoogste belasting. Voor intercontinentale vluchten kan vertrek van bijvoorbeeld Rotterdam veel geld schelen.

Manieren om te ontspannen tijdens je reis:

 • Wat je aantrekt tijdens het vliegen is afhankelijk van je bestemming. Zorg er dus voor dat je met wat laagjes werkt zodat je wat kan uittrekken als het te warm wordt en het weer kan aantrekken als het weer te koud wordt. Het is ook handig dat je hals, voeten en vooral de rug goed zijn ingepakt met comfortabele kleding voor de lange reis.
 • De beste plek waar je kan zitten is bij het raam. Het uitzicht kan erg mooi zijn en je kunt tegen de wand aanliggen met een kussen onder je hoofd en dus beter te slapen. Als je vaak naar de wc moet gaan is het beter dat je in het gangpad gaat zitten zodat je niet steeds langs diegene heen moet gaan. 
 • Tegenwoordig heb je op het vliegtuig vaak wel een entertainment programma aan boord, maar het beste is dat je gewoon je lievelingsmuziek meeneemt zodat je zeker weet dat je gewoon naar iets anders kan luisteren als je het entertainment op het vliegtuig zelf niet mooi vindt. Ook is het handig wanneer je niet hoeft mee te genieten met de muziekkeuze van de persoon die naast je zit.
 • Tegenwoordig komen de stewards en stewardessen niet meer zo vaak langs als vroeger omdat er meer bezuinigd wordt. Toch is drinken aan boord wel goed voor je alleen je moet wegblijven van de alcohol want het droogt je namelijk uit. Koffie is geen goed idee want het verstoort je bioritme en vergroot daarmee de kans op een jetlag. Een flesje water is daarom ook wel handig om mee te nemen.
 • Het is ook handig om kauwgom mee te nemen zodat je oren niet zo snel verstopt raken door de turbulentie. Voor andere gevallen is het wel ontspannend om een nek kussen, oogmasker, oordoppen en keeltabletjes mee te nemen. Je moet wegblijven van de slaappillen want door het lage zuurstofgehalte op grote hoogte werken de pillen net als alcohol waardoor het een sterk effect geeft op je lichaam.

Voorbereiding voor je reis

 • Zeker wanneer je in een vliegtuig zit kan het soms stressvol zijn. Dat is dan ook een reden om je outfit te kiezen voordat je op reis gaat en kies dan wat makkelijke schoenen en comfortabele kleding.
 • Denk goed na en op tijd over je handbagage. Wat je allemaal zou nodig hebben in de lucht. Misschien wel medicijnen of een boek om ontspannend te kunnen lezen. Het is daarom handig om van te voren een lijstje  te maken met wat je allemaal nodig hebt voor in het vliegtuig.
 • Je moet niet zomaar een random boek pakken uit je boekenkast voor op het wachten op het vliegtuig en wanneer je in de lucht aan het vliegen bent. Je moet van te voren een boek kiezen die je nog nooit hebt gelezen en een genre waar je wel over zou willen lezen.

Van het uitzicht genieten

Wanneer je in het vliegtuig zit en uit het raam kijkt is de wereld bijzonder om te zien wanneer je deze van bovenaf ziet. Je hebt niet zoveel aan deze tip tijdens het nachtvluchten, maar wanneer je overdag in het vliegtuig zit moet je er zeker gebruik van maken om van het uitzicht te kunnen genieten. Dan moet je natuurlijk ook wel het geluk hebben om bij het raam te zitten. Wanneer je bij het raam zit kan je de tijd ook gebruiken om lekker naar buiten te kunnen kijken.
Van jongs af aan dromen sommige over om met het vliegtuig te gaan vliegen. Het komt ook wel is voor dat ze er zelf een willen besturen en dat ze piloot willen worden. Dat is een van de reden dat vliegen een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Wanneer je reist met het vliegtuig ben je in een mum van tijd van het een naar het andere continent gevlogen. Een bepaald gevoel die je niet met andere vervoersmiddelen kan vergelijken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 3354x
Toegevoegd: 16-10-2016 23:53
Gewijzigd: 17-10-2016 00:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!