Schilder

Vooraf aan een schilder klus

SchilderHet oriŽnteren op schilderwerk heeft verschillende fases. Hierbij is er op het internet veel te vinden. We bieden graag een ondersteuning aan om alle informatie juist te verwerken. Denk hierbij aan diverse tips maar ook een indicatie van de kosten.

De wensen bepalen

Om te beginnen zullen de wensen op papier gezet moeten worden. Je heb vast een idee van hetgeen wat er allemaal gedaan moet worden. Maar zet eens op papier wat er zoal uitgevoerd zal worden. Welke muren, kozijnen, deuren etc. zet hier ook direct de afmetingen bij. Dit heeft in de toekomst alleen maar voordelen op het moment dat er bijvoorbeeld verf aangeschaft zal worden.

Naast de wanden te bepalen is het natuurlijk nodig om te bepalen wat er op de muur gaat komen. Er zijn diverse soorten verf. Ieder met een eigen structuur en kleur. Om te beginnen, denk niet aan een soort verf. Maar bedenk vooral wat je zelf zou willen. Hierbij gaat het om een structuur of mogelijk een gladde muur? Ook de kleur zal een keuze moment zijn. De kleur kan zelfs de overweging zijn om het schilderwerk uit te laten voeren. Hiervoor kan natuurlijk op diverse plekken inspiratie opgedaan worden. Bij een verfspeciaalzaak kan je vaak ook proefstukjes meenemen om thuis te bepalen welke kleur nou het beste in de kamer past.

Structuur en kleur

Voor ieder oppervlakte zijn er diverse soorten verf beschikbaar. Om te beginnen is het belangrijk om een kleurstijl te kiezen die binnen de gehele woning past. Zo kunnen bijvoorbeeld de kozijnen en muren op elkaar afgestemd worden. Vaak als er iets geschilderd moet worden, zullen andere oppervlaktes ook meegenomen worden. Zeker bij een kleurverandering kan een kozijn soms geheel buiten de boot vallen en zal deze ook meegenomen worden.

Een structuur aanbrengen zal voornamelijk bij wanden en een plafond in aanmerking komen. Bij een kozijn of trap is het niet gebruikelijk om een structuur aan te brengen en zal het veelal glad schilderwerk zijn.

Het bepalen van de kosten

Er komt veel bij kijken om de kosten te bepalen. Er zijn diverse aspecten die vervolgens allemaal bij elkaar moeten worden opgeteld. Pas dan kom je op een totaalprijs die een goed beeld geeft van de klus. Er zijn meerdere manieren om deze kosten te achterhalen. Allereerst zullen we de aspecten geven zodat hier zelf onderzoek naar gedaan kan worden.

  • Het repareren van de huidige ondergrond
  • Aanschaf van de verf
  • Aanschaf van het materiaal
  • Huren van eventuele steiger
  • Voorrijkosten van een schilder
  • Tarief van een schilder

Al deze punten kunnen apart worden berekend om vervolgens alles bij elkaar op te tellen. Vaak blijft het bij een indicatie en zullen de daadwerkelijke kosten hiervan afwijken. Op het moment dat het werk zelf uitgevoerd zal worden is het eigenlijk lastiger om een indicatie te maken. Je zal namelijk alles zelf moeten berekenen en pas achteraf kan worden ingezien welke kosten er daadwerkelijk gemaakt zijn.

De andere methode is door een schildersbedrijf in te huren. Hierbij kan vooraf een offerte worden aangevraagd. In de offerte kan er een aanbieding worden gedaan van de totale kosten. Hierbij zit dus alles inbegrepen en hierdoor is het direct duidelijk voor welke prijs alles professioneel wordt uitgevoerd.

Nu kan er willekeurig bij schildersbedrijven een offerte worden opgevraagd. Vaak willen de schilders even langskomen om een goede indicatie te kunnen maken op basis van de situatie en bereikbaarheid. Ook kan het veel slimmer worden aangepakt door een vergelijking aan te vragen. Hierdoor hoef je enkel eenmalig een formulier in te vullen met de wensen. Dit formulier wordt vervolgens naar schildersbedrijven in de regio verstuurd. De schilders zullen een aanbieding op de mail zetten en geven hierdoor direct een goed beeld voor een marktconforme prijs.


Inhuren van een schilder

Bij een grote klus kan het verstandig zijn om een schildersbedrijf in te schakelen. Er zitten veel voordelen aan op het moment dat een vakman de klus uitvoert. We hebben een aantal voordelen op een rij gezet:

  • Kwaliteit: De kwaliteit die geleverd wordt is vaak de belangrijkste reden. Door de jaren ervaring kan een schilder in iedere situatie het gewenste schilderwerk leveren.
  • Tijd besparen: Het zelf schilderen kan veel tijd kosten. Die tijd is er niet altijd en dan biedt een schilder natuurlijk de perfecte oplossing.
  • Garantie: Wanneer een schilder het werk uitvoert, heb je ook altijd garantie op het schilderwerk. Mocht er binnen korte termijn schade ontstaan, dan zal een schildersbedrijf dit moeten oplossen.
Tegenover alle voordelen staan wel kosten die hoger zullen uitvallen bij het inhuren van een schilder. Het zelf schilderen zal qua directe kosten lager uitvallen. Maar op het moment dat je de eigen uren mee rekent en iets meer wilt betalen voor goede kwaliteit, dan is dit een overweging die wij niet voor je kunnen bepalen.

Het vinden van een schilder

Wanneer er besloten is om een schildersbedrijf te zoeken, kan het tijd kosten om een schilder te vinden. Deze frustraties hebben we zelf ook gehad en dat is eigenlijk de reden waarom we dit artikel zijn gaan schrijven. Er zijn namelijk diverse manieren om snel een schildersbedrijf te vinden. Bij de kosten hebben we deze methode al omschreven. Het is namelijk super eenvoudig om een vergelijking aan te vragen, vervolgens zullen schilders uit de regio een offerte aanbieden. Belangrijk hierbij is om niet enkel naar de prijs te kijken, maar ook naar het verloop van de communicatie en of je vertrouwen in de schilder heb.

Zelf het werk uitvoeren

Heb je de tijd en is het een relatieve kleine klus. Dan is het vaak sneller en goedkoper om dit zelf uit te voeren. Vooral het nemen van de tijd is een cruciaal onderdeel. Tevens kan het ook nog leuk zijn om het schilderwerk zelf uit te voeren. Hierdoor leer je ook nog eens bij en zal het in de toekomst enkel maar eenvoudiger zijn om zelf de kwast te pakken.

Schakel dan ook gerust de hulp in van vrienden. Dit maakt het klussen over het algemeen alleen maar leuker en zal ook nog eens sneller verlopen. Het schilderwerk is namelijk niet onmogelijk om zelf uit te voeren. Zeker met de youtube video's die er tegenwoordig zijn, is het prima om zelf de klus uit te voeren. Veel verf merken maken dergelijke video's waardoor de consument dit zelf kan uitvoeren.

Sta open voor alternatieven

Naast het schilderen van een muur zijn er ook altijd nog alternatieven. Deze hebben eigen kenmerken en kan is sommige gevallen beter bij de situatie passen. We zullen heel kort een aantal alternatieven noemen en in het kort de toepassingen in bepaalde situaties.

Behangen

Het behangen was een aantal jaren geleden nog vrij ouderwets, maar het word weer wat populairder. Het grootste verschil met schilderwerk is de diverse patronen die mogelijk zijn. Met schilderwerk word het vaak 1 kleur of blokken van diverse kleuren. Met behang is ieder patroon gewenst. Het is zelfs mogelijk om je eigen behang te ontwerpen (fotobehang). Dus hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Als het heel goed wordt aangebracht, kan het heel netjes zijn. Qua kosten zal het niet heel veel schelen.

Stucwerk

Stucwerk wordt steeds vaker gebruikt. De mogelijkheden worden ook steeds groter. Het voordeel van stucwerk is dat door een dikke laag de oneffenheden weg gewerkt kunnen worden. Tevens kan door middel van spack spuiten het ook vrij snel en tegen een laag tarief worden uitbesteed aan een stukadoorsbedrijf.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Klusdeef
Aantal keer gelezen: 2064x
Toegevoegd: 25-08-2017 10:12
Gewijzigd: 21-01-2020 05:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2810 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!