Sexy jonge paar zoenen en spelen in bed

Vroegtijdige ejaculatie

Sexy jonge paar zoenen en spelen in bedEen seksueel probleem waar veel mannen mee worstelen is vroegtijdige ejaculatie. Dit probleem komt tweemaal zo vaak voor dan erectieproblemen; 1 op de 5 mannen heeft last van een vroegtijdige ejaculatie. Ondanks dat het zo vaak voor komt zit het probleem van vroegtijdige ejaculatie in de taboe sfeer.

De taboesfeer rondom vroegtijdige ejaculatie

Als je als man de kroeg met een leuke dame verlaat dan zal je de volgende keer in de kroeg van je kroegmaten de vraag krijgen of jullie samen in bed zijn beland. Dan kan je misschien wel trotst vertellen dat jullie avond in bed eindigde, maar dat je al klaar kwam voordat je haar penetreerde laat je dan maar liever even achterwege.

Spanningen bij een one-night stand kunnen ervoor zorgen dat je als man nog sneller klaar komt dan dat je dat normaal gesproken doet. Maar ook binnen relaties, waar bij men vertrouwd is met elkaar, speelt het probleem van een vroegtijdige ejaculatie. Vroegtijdige ejaculatie kan zorgen voor spanningen binnen een relatie waarbij het als katalysator voor relatieproblemen kan zorgen.

Relatieproblemen als gevolg van een vroegtijdige ejaculatie

Binnen relaties waar bij de man te kampen heeft met een vroegtijdige ejaculatie bleken er vaker relatieproblemen zijn, zo bleek uit onderzoek. Uit onderzoek kwam tevens naar voren dat mannen vaker depressief zijn als ze worstelen met het probleem van vroegtijdige ejaculatie. Gevoelens waarmee mannen met een vroegtijdige ejaculatie worstelen zijn gevoelens van schaamte, machteloosheid en gefrustreerdheid. Behalve dat je als man natuurlijk wilt kunnen genieten van de seks zijn er dus genoeg redenen om iets aan het probleem van vroegtijdige ejaculatie te doen. In tegenstelling tot erectieproblemen is er voor vroegtijdige ejaculatie geen pilletje wat je aan de dokter kan vragen, maar er zijn gelukkig zijn genoeg manieren om de duur van de daad te verlengen.

Wat is een vroegtijdige ejaculatie

Medisch gezien spreekt men over vroegtijdige ejaculatie indien de man bij minimale stimulatie binnen een minuut klaar komt. In de praktijk komt het voor dat mannen binnen enkele seconden na penetratie al klaar komen of al voordat er penetratie heeft plaats gevonden. Kenmerken welke artsen hanteren om te kunnen spreken van vroegtijdige ejaculatie is dat de man er zelf door verrast wordt, het niet tijdig voelt aankomen, de man geen controle over het moment van ejaculeren heeft en dat het zich voordoet in verschillende situaties.

Vroegtijdige ejaculatie is overigens alleen een probleem als je het als man of als stelletje een probleem vindt. Als een man en zijn partner het prima vinden dat het hoogtepunt binnen een minuut wordt bereikt dan is het geen probleem.

Als een man sneller klaar komt dan hij zou willen, terwijl de daad 10 minuten duurt, dan spreken we niet over vroegtijdige ejaculatie. Als een man sneller klaar komt dan hij zou willen terwijl de daad wel enkele minuten of langer duurt dan spreek je over ejaculatie controle in plaats van vroegtijdige ejaculatie. De daad van de gemiddelde Nederlander duurt overigens tussen de 10 en 14 minuten.Oorzaken van vroegtijdige ejaculatie

Aan vroegtijdige ejaculatie kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, deze worden hieronder besproken.

Vroegtijdige ejaculatie en seksuele onzekerheid

Seksuele onzekerheid kan ten grondslag liggen van vroegtijdige ejaculatie. Bij seksuele onzekerheid kan bijvoorbeeld de angst spelen dat men ‘het’ niet goed doen. En angst is juist een emotie welke er voor zorgt dat men te snel klaar komt.

Om te kunnen ejaculeren zal het lichaam zich daarop voor moeten bereiden. Dit doet het lichaam door sneller te ademen, de hartslag omhoog te brengen en zich aan te spannen. Bij angst zal de ademhaling ook sneller gaan, de hartslag omhoog gaan en zal het lichaam zich aanspannen. Door de angst komt het lichaam dus al in een staat waarin het makkelijk kan ejaculeren, er is dan slechts nog minimale stimulatie voor een zaadlozing nodig.

Angst werkt een snelle zaadlozing dus in de hand. Bij de volgende keer seks zal de angst voor een snelle zaadlozing alleen maar erger zijn geworden waardoor het probleem van een vroegtijdige ejaculatie zichzelf in stand houdt.

Vroegtijdige ejaculatie en een zwakke PC spier

Een zwakke PC (PubococCygeus) spier is een fysieke oorzaak van een vroegtijdige ejaculatie. De PC spier is onderdeel van de bekkenbodemspier en is te voelen in het gebied tussen de anus en de balzak. Behalve om te kunnen urineren gebruik je deze spier bij het ejaculeren. Door de PC spier sterker te maken ben je in staat om de ejaculatie aan te voelen komen. En als je aanvoelt dat je gaat klaar komen dan heb je de mogelijkheid om het even rustiger aan te doen zodat de ejaculatie uitgesteld kan worden. Bij een goed getrainde PC spier kan je door de kracht van deze spier de ejaculatie zelfs tijdelijk tegenhouden.

Voor het sterker maken van de PC spier zijn er speciale oefeningen welke je kunt doen.

Een vroegtijdige ejaculatie kan aangeleerd zijn

Een vroegtijdige ejaculatie kan aangeleerd zijn door snel te (moeten) masturberen, bijvoorbeeld in de pubertijd waarbij men het risico liep om betrapt te worden. Een snelle ejaculatie is dan een soort reflex op stimulatie geworden welke ook weer afgeleerd kan worden.

Vroegtijdige ejaculatie door negeren van lichamelijke signalen

Een man welke geen aandacht heeft voor de lichamelijke signalen welke de zaadlozing aankondigen zal niet tijdig gas terug kunnen nemen en door de zaadlozing verrast worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de man te veel gefocust is op het zijn bedpartner naar de zin te maken. Uiteraard is het goed om je bedpartner te plezieren maar hierbij moet men wel in contact blijven met de eigen lichamelijk signalen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: senh
Aantal keer gelezen: 2827x
Toegevoegd: 21-12-2015 18:52
Gewijzigd: 21-12-2015 21:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!