Waarom een creditcard onmisbaar is tegenwoordig

Waarom een creditcard onmisbaar is tegenwoordig

Waarom een creditcard onmisbaar is tegenwoordigEr zijn veel lessen te leren in het leven. Eigenlijk iedere dag leren we door tot aan onze dood. Het is een zegen en soms een vloek. We worden soms door schade en schande wijzer. In dit artikel delen we graag waarom een creditcard zo handig en eigenlijk onmisbaar is vandaag de dag. Het is zo gemakkelijk. Wanneer je op reis gaat zal het je zeker helpen en mag het woord onmisbaar vetgedrukt worden.

Wat is een creditcard 

Laten we starten met een korte uitleg over wat een creditcard is. Het is een betaalpas met daaraan gekoppeld een kredietfaciliteit. Soms is het een lening die opgenomen kan worden en niet direct terugbetaald hoeft te worden. Bij de meeste creditcards is het echter nodig om iedere maand het opgenomen saldo terug te betalen. Het is dan mogelijk om tot een bedrag geld op te nemen vanaf de kaart. Aan het einde van de maand moet het vervolgens terugbetaald worden.

Bijzonder gemakkelijk op vakantie

Het is zo eenvoudig om in tal van vreemde valuta eenvoudig af te rekenen met de creditcard. Even een weekendje weg boeken naar Parijs of Barcelona is ook in een handomdraai gedaan. Er zijn echter nog veel meer voordelen als je op vakantie gaat. Het is namelijk prettig om naar een terras te gaan er wat te drinken of te eten om dan met de creditcard af te rekenen. Het is ideaal om een taxi te nemen en dan zo af te rekenen. Daarnaast is het niet nodig om vreemd geld op zak te hebben. Met een creditcard is het mogelijk om overal in de wereld af te rekenen. Het is zelfs mogelijk om uit de pinautomaat geld te halen. Hiermee kun je dan een fooi geven aan de mensen die je zo’n goede vakantie bezorgen. Het is voor velen een levensles geweest om een creditcard mee te  nemen op vakantie. Van een trip naar Duitsland tot aan een stedentrip in New York of een backpack reis in Azië: de creditcard is onmisbaar.

Het boeken van een ticket 

Wanneer je naar de verschillende websites gaat waar men goedkope tickets verkoopt is het vaak alleen mogelijk om met een creditcard te betalen. Het is een betaalmethode welke nodig is om de goedkope tickets te kunnen boeken. Ze werken niet met iDeal of een andere betaalmethode. Het is mogelijk om vrienden en familie te vragen of ze je willen helpen. Het is echter beter om het zelf te doen. Het is gewoon gemakkelijk. Daarnaast is het dus mogelijk om zo de goedkopere tickets te boeken en geen dure ticket. De creditcard levert hier zijn geld al dubbel en dwars op. Waarom honderden euro’s teveel betalen?

Een hotel boeken 

Bij een eenvoudige hostel of een goedkoop hotel is het vaak geen probleem om contant te betalen. Wanneer je echter naar een wat luxere resort gaat is het nodig om een creditcard te gebruiken. Het is nodig om de boeking te doen bij veel hotels. Daarnaast is het vaak een manier om de borg te verzekeren. Het is een ideaal betaalmiddel om je hotel of overnachtingsplek te boeken.

Een roadtrip zonder grenzen 

Het is natuurlijk heerlijk om een keer een roadtrip te maken met een onbekende bestemming. Waar je uitkomt is nog niet bekend. Vlieg naar een onbekende bestemming, huur er een auto en start het avontuur. Een creditcard is dan ideaal om de auto te huren en ook voor de borg te betalen. De borg is nodig voor verkeersboetes en mogelijke schades. De borg wordt van de creditcard afgehaald en later weer teruggestort als de auto teruggebracht is. Ze hebben alle gegevens om bij een boete deze alsnog te innen. Een creditcard is gemakkelijk bij het huren van een auto. Eigenlijk is het anders erg omslachtig om een auto te huren.

Wanneer je pinpas het niet doet? 

Dan ben je dolgelukkig als je een creditcard bij je hebt. Het is gemakkelijk en ideaal voor noodgevallen. Bij sommige banken kan een pinpas het niet doen. Ze hebben geen samenwerking met jouw bank. Het is dan ideaal om een creditcard te hebben. Vooral in landen buiten Europa en Noord Amerika kan dit regelmatig voorkomen dat de bankpas niet geaccepteerd wordt. Met de creditcard is het dan wel mogelijk om geld uit de muur te halen. Wanneer de gewone bankkaart het doet is het slimmer om deze te gebruiken. Het is namelijk wat goedkoper om hiermee geld uit de geldautomaat te halen.

Als je het even niet vertrouwd! 

Het kan ook voorkomen dat je het even niet vertrouwd. Het is dan slim om de creditcard te gebruiken. Het is namelijk mogelijk dat ze je skimmen. Het betekent dat ze een kopie van je kaart maken om dan je bankrekening leeg te halen. Tenminste wanneer je met je bankpas gaat pinnen. Bij een creditcard ben je zo goed als tegen alles verzekerd. Bij een bank zal het uiteindelijk ook wel goedkomen, maar duurt het vaak wat langer. Misschien zie je zelfs je geld helemaal niet meer terug. Het is dan een dure les. Wanneer een bankautomaat er betrouwbaar uitziet is het beter om de creditcard te gebruiken. Zelfs als je wat meer moet betalen voor de transactiekosten.

Voor mensen in de grensstreek

Hoewel we allemaal met euro’s werken is het ideaal om een creditcard te gebruiken om de kosten van het tanken te betalen of de goedkopere boodschappen. Het is dan precies duidelijk wat de kosten zijn. Daarnaast worden de kosten pas later van de bankrekening afgeschreven. Hierdoor ontstaat er een stukje speling. Het is ideaal om zo al wel een volle tank te hebben zonder de rekening al betaald te hebben.

Pas later betalen

Een groot voordeel van een creditcard is dat het mogelijk is om wat later te betalen. Alle uitgaven op de creditcard hoeven pas aan het einde van de maand terugbetaald te worden. De hele maand is het mogelijk om de uitgaven al te maken en de spullen te kopen. Vervolgens betaal je aan het einde maand het hele bedrag terug. Bijvoorbeeld wanneer het salaris gestort wordt. Er ontstaat een stukje ademruimte om toch een aantal uitgaven te doen zonder dat het direct in de portemonnee gevoeld wordt. Het is voor veel mensen een reden om een creditcard te gebruiken.

Kies de juiste creditcard

Het is slim om een creditcard te nemen. De voordelen wegen sterk op tegen de kosten. Het is niet alleen voor de wereldreiziger interessant, maar ook voor iemand die het gebruikt om ermee te gaan tanken of de boodschappen mee te doen. Kies een creditcard met de juiste mogelijkheden en een aantrekkelijke rente. Je krijgt er zeker geen spijt van.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1245x
Toegevoegd: 18-10-2019 16:01
Gewijzigd: 19-10-2019 11:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!