verzameling cosmetica

15 tips geld besparen op cosmetica

verzameling cosmeticaVelen van ons kennen het wel: aan het eind van je geld houd je nog een stuk maand over. Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen. In dit artikel lees je 15 tips om geld te besparen op cosmetica.

Tip 1: Koop alleen wat je echt nodig hebt.

Deze tip klinkt natuurlijk erg voor de hand liggend, maar hoe vaak schaffen we nieuwe producten aan die we eigenlijk niet echt nodig hebben? We gebruiken ze enkele keren en vervolgens blijven ze vergeten in het badkamerkastje staan. Stel jezelf daarom bij iedere aankoop de vraag of je het product daadwerkelijk nodig hebt en of je het ook echt gaat gebruiken.

Tip 2: Koop niks

Wil jij veel geld besparen? Koop dan gewoon een bepaalde tijd helemaal geen cosmeticaproducten. Spreek met jezelf een periode af, afhankelijk van hoeveel producten je op voorraad hebt staan. Zo maak je eerst alle producten op die je nog in huis hebt, ook als ze niet helemaal naar je smaak zijn. Je zal versteld staan hoelang je eigenlijk vooruit kunt zonder te shoppen.

Tip 3: Sla in bij aanbiedingen

Iedere week hebben drogisterijen en supermarkten allerlei cosmeticaproducten in de aanbieding. Houd deze aanbiedingen dus goed in de gaten, via de reclamefolders of de websites van jouw favoriete winkels. Er zijn zelfs regelmatig aanbiedingen waarbij je het tweede product gratis krijgt, waardoor je dus 50% bespaart. Koop alleen dingen die je ook echt gebruikt, ga niet van alles inslaan simpelweg omdat het in de aanbieding is.

Tip 4: Goedkopere merken

Sommigen van ons zijn erg trouw aan duurdere cosmeticamerken, terwijl er ook goedkopere alternatieven zijn die minstens net zo goed zijn. Wees dus niet bang om ook eens wat goedkopere merken uit te proberen.

Tip 5: Koop grote verpakkingen

Vaak zijn grotere verpakkingen van hetzelfde product goedkoper. Vooral bij producten die je veel gebruikt, zoals douchegel, kan je hierdoor flink besparen. Controleer wel altijd even de prijzen. Het verschilt namelijk per product of je met de grote verpakkingen echt goedkoper uit bent. Op het prijskaartje op het schap staat vaak in kleine letters aangegeven wat de prijs per liter is. Zo kan je de prijzen makkelijk vergelijken.

Tip 6: Kies voor huismerken

Drogisterijen en zelfs supermarkten hebben hun eigen huismerken. Deze zijn vaak van prima kwaliteit, dus het loont zeker om deze huismerkproducten uit te proberen. Je zal zien dat dit een ontzettend groot verschil maakt op de kassabon.

Tip 7: Gebruik minder

Ook deze tip klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch gebruiken we vaak een stuk meer dan we nodig hebben. We kennen allemaal wel de tandpastareclames waarbij de tandpasta de tandenborstel compleet bedekt. Zoveel heb je echt niet nodig, een kwart van deze hoeveelheid voldoet ook. Zo gaat je tandpasta vier keer langer mee.

Tip 8: Gebruik een douchepuff onder de douche

Gebruik jij bij je douchegel alleen je handen? Dan verdwijnt de helft van het product direct in het doucheputje. Gebruik daarom een douchepuff. Je zal zien dat je met een douchepuff veel meer schuim krijgt, terwijl je minder douchegel nodig hebt.

Tip 9: Lees online reviews

Van een groot deel van de cosmeticaproducten, zijn online reviews te vinden. Door voordat je een nieuw product aanschaft even online wat reviews te lezen, bespaar je jezelf allerlei miskopen.

Tip 10: Koop make-up die je voor meer dan één doel kan gebruiken

Kies voor producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een lippenstift die je ook als cream blush kunt aanbrengen. Of juist andersom: een gel blush die je als lipstick kunt gebruiken. Ook matte bruine oogschaduws kunnen prima dienst doen als wenkbrauwpoeder.

Tip 11: Gooi producten die je niet bevallen niet meteen weg

Valt je nieuwe lipstickkleur of oogschaduw toch tegen? Gooi ze niet gelijk weg. Door producten te combineren, zijn ze soms toch goed bruikbaar. Zo kan je over een tegenvallende lipstick een lipgloss aanbrengen of juist een lipliner onder de lipstick. Hierdoor kan de kleur van je lipstick er ineens heel anders uitzien. Oogschaduw kan je vermengen met andere kleuren oogschaduw, waardoor de kleur je misschien toch bevalt. Of je kunt er in combinatie met transparante nagellak je eigen unieke nagellak van maken.
Heb je juist een shampoo, conditioner of bodylotion staan die je niet bevalt? Gebruik die dan bij het scheren van je benen.

Tip 12: Koop niet voor alles speciale producten

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een speciaal product voor op de markt. Deze speciale producten heb je echter lang niet altijd nodig. Om je make-upkwasten schoon te maken, kan je in plaats van een dure brush cleaner bijvoorbeeld ook gewoon babyshampoo gebruiken. Dure anti-roos shampoo kan je vervangen door een spoeling met azijn en in plaats van haarmaskers kan je ook olijf- of kokosolie gebruiken. Zo zijn er tal van goedkopere producten en huismiddeltjes waarmee je duurdere producten kunt vervangen om geld te besparen op cosmetica.

Tip 13: Gebruik geen make-upspons

Een make-upspons werkt ontzettend fijn bij het aanbrengen van je foundation en concealer. Zo’n spons neemt echter enorm veel product om. Je hebt al snel twee keer zoveel nodig. Breng je foundation dus gewoon met een kwast of je vingers aan.

Tip 14: Knip verpakkingen open

Vaak lijkt het alsof een tube of fles leeg is, terwijl er nog veel product inzit. Knip de verpakkingen daarom altijd open. Waarschijnlijk kan je met het restant nog meerdere dagen vooruit.

Tip 15: Gooi kapotte make-up producten niet meteen weg

Is je favoriete make-upproduct kapot? Je hoeft het zeker niet meteen weg te gooien. Gebroken poederoogschaduw en compacte foundationpoeder kan je bijvoorbeeld prima repareren door erover te wrijven met een kleine hoeveelheid alcohol. Gebroken lippenstift kan je maken door de lippenstift zeer kort te verwarmen boven een kaarsje en de twee helften vervolgens weer tegen elkaar te plaatsen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Charlotte
Aantal keer gelezen: 6580x
Toegevoegd: 10-10-2015 15:38
Gewijzigd: 31-05-2016 14:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!