Passief inkomen

Passief inkomen

Passief inkomenExtra geld verdienen om de stijgende maandelijkse lasten op te kunnen brengen, of eindelijk eens die droomreis te maken? Iets wat iedereen graag zou willen, maar wat in de praktijk vaak moeilijk te realiseren is. Een loonsverhoging zit er niet voor iedereen in, en meer werken is ook geen optie als je al tijd tekort komt. De oplossing? Een passief inkomen genereren.

Extra geld verdienen om de stijgende maandelijkse lasten op te kunnen brengen, of eindelijk eens die droomreis te maken? Iets wat iedereen graag zou willen, maar wat in de praktijk vaak moeilijk te realiseren is. Een loonsverhoging zit er niet voor iedereen in, en meer werken is ook geen optie als je al tijd tekort komt. De oplossing? Een passief inkomen genereren.

Wat houdt een passief inkomen in?

Zonder uren te hoeven maken voor je werk in loondienst of als zelfstandige toch geld verdienen? Haast iedereen krijgt wel eens spam met ‘Dé Manier Om Slapend Rijk Te Worden’. Meestal een filmpje waarin iemand vertelt hoe hij vaak tienduizenden dollars per maand ontvangt zonder er iets voor hoeven te doen. Maar hoe hij of zij dat dan doet, daar wordt erg geheimzinnig over gedaan. Er zijn echter diverse manieren on online geld te verdienen, zonder dat het om een groot mysterie gaat.

Bij een passief inkomen gaat het niet zozeer om hard werken. Hard werken kan namelijk iedereen. Als je in loondienst werkt geldt er een maximum van 40 uur. Mensen die als zelfstandige werken (geheel of naast een functie in loondienst) maken vaak werkweken van wel 60 tot 70 uur. Maar er is een limiet aan het aantal uur dat je kunt werken, zeker als je ook nog enigszins een sociaal leven wilt houden. En als je ziek bent, op vakantie bent of het even wat rustiger aan wil of moet doen, loopt je inkomen als snel terug of verdien je zelfs helemaal niets. Bij passieve inkomsten gaat het dus meer om slim werken. Een keer tijd of energie investeren in een project, en er daarna blijvende inkomsten uit hebben. Hieronder worden zes manieren beschreven om dit te doen.

Het mooie van de tips hieronder is dat je gemakkelijk en snel kunt starten. Je hebt geen startkapitaal nodig, investeerders of dure apparatuur. Het enige dat je wel nodig hebt is een goede laptop of computer.

Inkomen uit affiliate marketing

Een van de eerste voorbeelden die vaak genoemd worden als het gaat om het creëren van passief inkomen, is affiliate marketing. Voor de mensen die hiermee nog niet bekend zijn: Wat houdt affiliate marketing in? Affiliate marketing draait om inkomsten die jij krijgt voor de reclame van een product of dienst van iemand anders op jouw website (bijvoorbeeld een vergelijkingssite of cashbacksite) of bijvoorbeeld in een nieuwsbrief. Deze reclame kan bijvoorbeeld een advertentie of link zijn. Voor iedere klik hierop, per keer dat mensen de pagina bekijken of als er uiteindelijk omzet uit volgt, beloont de adverteerder je. Deze beloning kan eenmalig zijn. Nog beter is het natuurlijk als het om wederkerende affiliate inkomsten gaat waarbij je bijvoorbeeld iedere maand een bepaald bedrag ontvangt.

Verkoop door middel van dropshipping

Iets dat lijkt op affiliate marketing is dropshipping. In plaats van advertenties gaat het echter om producten van een andere partij. Jij hebt een webshop en biedt deze producten aan, en krijgt voor ieder product een bepaald bedrag of marge. Het mooie is dat je niet veel hoeft te doen, aangezien je alleen het doorgeefluik bent. Je hoeft dus geen inkoop te doen, voorraad te houden en de verzendingen van de producten, of mogelijk zelfs klantenservice te regelen. Dit wordt namelijk allemaal door de dropshipper verzorgd.


Adverteer met AdSense

Als je al een website hebt waar veel bezoekers op komen, dan kan AdSense een goede optie zijn om passief inkomen te creëren. Met dit eigen advertentieprogramma van Google kun je geld verdienen door AdSense links of banners op je website te plaatsen. Voor iedere klik van een bezoeker hierop krijg je een vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de online concurrentie voor het type product of dienst. Net zoals bij Google Ads wordt er voor de ene sector meer geboden om hoog in de zoekresultaten te staan dan voor de andere, maar is dit ook een grotere uitdaging. Wil je met behulp van AdSense inkomsten uit advertenties krijgen, dan wordt aangeraden je website zoveel mogelijk op een bepaald onderwerp te richten. Door specialisatie rank je hoger in de zoekresultaten van Google, en trek je dus sneller veel bezoekers.

Commissie ontvangen voor (extra) verkoop

Heb jij geen webshop, maar wel veel kennis op het gebied van online marketing? Meestal ontvang je dan salaris of inkomsten voor de uren die je werkt voor je werk- of opdrachtgever. Een passief inkomen kun je echter ontvangen door afspraken te maken over commissie voor ieder extra verkocht product, of alle extra omzet. Door tijd te investeren in de marketing van de webshop houd je langere tijd inkomsten, zonder er later nog heel veel voor te hoeven doen. Belangrijk is wel dat dit echt een tijdsinvestering voor een langere periode is, vaak gaat het om een samenwerking van minimaal twee of drie jaar. Daarnaast moet voor zowel jou als de partij waarmee je de samenwerking aangaat, duidelijk meetbaar en inzichtelijk zijn wat je bijdrage is.

Schrijf een e-book

Naast websites zijn er nog meer manieren om een passief inkomen te kunnen genereren. Een goed voorbeeld is het schrijven van een boek. En dan geen papieren boek, maar een e-book dat gemakkelijk online verspreid kan worden. Zo heb je geen gedoe met uitgevers en verkoop via winkels. Het mooie van een e-book is dat alleen het schrijven veel tijd kost. Aan de promotie hoef je veel minder te doen, dit kan namelijk via advertenties op social media of het boek beschikbaar te stellen via het bovengenoemde affiliate marketing. Via advertenties op andere websites bereik je toch een grote groep mensen, al lever je hier wel wat marge voor in. Tip: ondersteun adverteerders met banners en ander beeldmateriaal, zodat je in ieder geval wel in handen houdt hoe er geadverteerd wordt.

Ontwikkel een eigen app

Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord, nu is er niemand meer die nog zonder kan: apps. Houd jij je voor je werk in loondienst of als zelfstandige bezig met de ontwikkeling hiervan? Erg leuk, maar helaas dat het voor jou niet tot extra blijvende inkomsten leidt. Hoe je dat kunt veranderen? Door zelf een app te ontwikkelen. Ga maar eens met kennissen, andere ondernemers of klanten rond tafel zitten, en er zijn ongetwijfeld dingen te bedenken waar ze privé of zakelijk tegenaan lopen en die jij zou kunnen oplossen. Je zou kunnen kiezen voor een betaalde app, maar je kunt de app ook gratis aanbieden zolang er in-app-aankopen uit zullen volgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DBOM
Aantal keer gelezen: 3123x
Toegevoegd: 03-09-2018 10:44
Gewijzigd: 03-09-2018 22:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!