Wat is een suikervrij dieet?

Wat is een suikervrij dieet?

Wat is een suikervrij dieet?Uiteraard heb je wel eens gehoord van een suikervrij dieet. Het kan zijn dat je ermee bekend bent geworden door informatie van mensen die dit dieet volgen. Wat heeft dit dieet hen gebracht? In dit artikel kom je daar nu meer over te weten.

Stoppen met suikers eten

Het eten van snoep en andere suikers is een verslaving, als je hiermee wilt stoppen dan zal dit je leven erg veranderen. Als je gaat vertellen tegen je vrienden dat je gaat stoppen met het eten van suikers dan zal iedereen zeggen dat je dat niet kan. Je zult meemaken dat er altijd mensen zijn die je proberen te verleiden met de snoepjes en de heerlijke roze koeken, die je vroeger graag en met regelmaat at.

Toegevoegde suikers

Als het de eerste keer is dat je gaat stoppen met het eten van suikers zul je veel complexe koolhydraten, sinaasappelsap en pasta gaan eten. Op deze manier eet je de suikers uit andere bronnen dan chocolade, ijsjes of gebakken snacks. Als je al wat langer van de suiker af bent (en dat is best moeilijk), zul je verschillende groentemaaltijden, suikervrije maaltijden en lekkere fruitsappen ontdekken. Dan kun je genieten van de natuurlijke zoete snacks, omdat je smaakzintuigen niet meer zijn/worden bedorven door glucosestroop. Jij weet steeds beter de producten te waarderen om hun echte smaak. Je proeft de echte smaak wanneer jij producten eet waar geen toegevoegde suiker in zit.

Suikervrij dieet volgen

Als je een suikervrij dieet gaat volgen dan sta je ervan verbaasd in hoeveel etenswaren er toegevoegde suikers zitten. Toegevoegde suikers vind je in soep, pasta saus, in brood, in heel veel soorten drinken, in vlees en nog in veel meer producten. Volg je een suikervrij dieet dan zul je leren deze producten te herkennen, maar ook om ze te vermijden. Wil je een suikervrij dieet volgen dan moet je ook leren de porties te wegen, zodat je weet hoeveel suiker je in je lichaam krijgt mocht je besluiten toch iets te gaan eten waar suiker in zit.

Wat maak je klaar bij een suikervrij dieet?

Wil je een suikervrij dieet gaan volgen dan zul je jezelf (zeker in het begin van het suikervrije dieet) afvragen ‘wat moet ik in hemelsnaam toch koken’. Je zou kunnen beginnen om eens een keertje langs de andere kant te gaan lopen in een supermarkt, je kunt dan kiezen voor iets wat je bijvoorbeeld nog nooit hebt gezien op de groente afdeling. Je kunt als je een suikervrij dieet gaat volgen een mix maken van je favorieten ongezoete gerechten, maak er gewoon iets nieuws van. Het zal best moeilijk voor je zijn om goed voedsel te zien en te proeven, alles om je heen wordt namelijk als snoep geproduceerd.

Wil je een suikervrij dieet gaan volgen dan moet je leren nieuwe dingen te ontdekken die je kunt eten. Het kost je vooral in het begin veel meer tijd om boodschappen te doen. Gebruik je gewone boodschappenlijstje niet meer, maak een nieuw. Lees op de verpakking welke ingrediënten er in een bepaald product zitten. Je dient creatief te zijn om de juiste producten op de juiste manier te combineren en te eten. Het kan ook handig zijn om voor een andere winkel te kiezen, een winkel met gezonde, verse producten. Helaas ben je vaak wel een stuk duurder uit als je op die manier boodschappen doet. Je gezondheid mag echter wel wat kosten, toch? Je koopt nu immers geen duur snoepgoed meer, koek en chips komen niet meer in je winkelwagentje.

Ben je dan eigenlijk wel duurder uit met je boodschappen? Neem de proef op de som. Je weet nog wel hoeveel geld er voorheen op ging aan de boodschappen, hoeveel is dat nu? Bewaar in het begin de kassabonnen en houd het een beetje bij, zodat je enig idee hebt of je nu duurder uit bent of niet.

Suikervrij dieet aanhouden

Als je een suikervrij dieet een aantal maanden hebt gevolgd en je hebt al die tijd niet meer gesnoept is er wel wat veranderd. Inmiddels zijn je vrienden allang gestopt met je een snoepje aan te bieden. Het kan ook zomaar zijn als je goede vrienden hebt dat ze dan een suikervrij toetje voor je hebben gemaakt. Je zult merken als je een suikervrij dieet hebt gevolgd dat je lekker vroeg wakker wordt en dat je de hele dag niet hoeft te dutten. Je gedragspatroon is totaal veranderd en de eetbuien van vroeger bestaan ook niet meer. Als je dit allemaal hebt bereikt met het volgen van een suikervrij dieet waarom zou je dan weer suiker gaan eten.

Aanrader suikervrij dieet

Voor veel mensen is een suikervrij dieet een echte aanrader. Je vraagt je misschien af waarom, maar je raakt op deze manier echt je overtollige kilo’s kwijt. Dus geen ander moeilijk dieet of jojo effect meer. Gezond en slank, niet (zoveel) meer snoepen maar gezond leven en dit blijven doen. Er zijn verschillende redenen om de suikers te laten staan!

  • Als je aangeeft dat je af wilt vallen en een suikervrij dieet gaat volgen, dan kom je er achter wie je echte vrienden zijn. Je vraagt je misschien af hoe dit komt, maar als jij aangeeft dat je af gaat vallen, dan zullen je vrienden je geen snoep of iets met suiker aanbieden. Ze willen je helpen om af te vallen en vragen aan je wat je wel mag eten en zij passen zich hier vaak ook op aan.
  • Bij het volgen van een suikervrij dieet ga je op zoek naar gezonde producten, die je kunt eten als alternatief. In het begin is dat vaak lastig, maar het kost tijd om wat nieuws te ontdekken. Ook dit kun je snel lekker vinden, het is even een andere weg die je in gaat slaan.
  • Je krijgt meer energie wanneer je suikers laat staan en kiest voor een suikervrij dieet. Heb je vaak moeite om in de ochtend op te staan en jezelf te activeren? Dit zal snel veranderen als je voor een suikervrij dieet kiest. Je gaat gezond eten en je kunt het grootste deel van de dag lekker actief zijn.
  • Je leert wat anders eten en koken. Je ziet dat er ook wat anders is dan alleen maar suikers en toevoegingen. Je krijgt nieuwe inspiratie en dat zorgt er voor dat het afvallen met een suikervrij dieet ook leuk is en zeer effectief.
  • Leer voor jezelf opkomen als je voor een suikervrij dieet kiest. Durf nee te zeggen en houd vol. Je wilt aan jezelf werken en aan je gezondheid dus geef aan wat je wel en niet eet en zorg dat anderen dat respecteren en accepteren.
  • Snoepen ga je vervangen. Als je op een dag vaak aan snoepen denkt, voor de kastdeur staat: ‘zal ik wel, zal ik niet dat ene snoepje pakken’, dan kun je nu in die tijd wat anders doen. Je ziet dat je dat veel meer kan brengen en dat je gezond kunt leven en je daardoor ook snel beter gaat voelen. Het voelt als een overwinning als jij zonder die extra toegevoegde suikers kunt. Je hebt een verslaving overwonnen en dat is knap gedaan!
  • Je gaat meer lachen, want als je minder suiker eet dan voelen je tanden ook frisser aan. Je hebt een stralende lach en hebt niet het idee dat je tanden de hele dag plakken. Niet alleen jij, maar ook je tandarts zal blij zijn dat je deze keuze, geen toegevoegde suikers meer, hebt gemaakt. Een suikervrij leven is niet saai, maar je wordt er op elk gebied creatief van.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 9670x
Toegevoegd: 05-05-2015 19:10
Gewijzigd: 21-08-2015 15:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!