Ziekenhuisdieet

Wat is het ziekenhuisdieet en hoe ga je ermee afvallen?

ZiekenhuisdieetAltijd al benieuwd geweest hoe het ziekenhuisdieet werk, lees dan dit artikel om volledig inzicht te krijgen in deze methode voor afvallen.

Ben je van plan iets te doen aan jouw overgewicht, dan kan dit op veel manieren. Het moge duidelijk zijn dat je iets zal moeten aanpassen in de manier waarop je eet. De oorzaak ligt hem namelijk in het feit dat overmatig eten en het soort voeding die je eet resulteren in buffers waar je nu vanaf wilt. Op deze pagina vind je meer over het ziekenhuisdieet, een dieet dat eigenlijk zijn oorsprong kent uit ziekenhuizen. Waar het is ontstaan vanwege een vraag om snel af te vallen, in geval van medische ingrepen. Of om andere redenen waar gewicht een rol speelt. Je gaat er binnen enkele dagen tot weken snel vet mee verbranden. Hoe het dieet werkt gaan we je hieronder uitleggen.

Ziekenhuisdieet is een noodgreep

Het is feitelijk een noodgreep, waarin een daling van je gewicht belangrijk is. Om dit te kunnen doen is het bijna altijd zo dat er weinig calorieën je lichaam in zullen moeten komen. De aantallen calorieën bepalen meestal of je dikker wordt, af gaat vallen, of netjes hetzelfde gewicht blijft houden. Is het daarom de bedoeling dat je vliegensvlug moet afvallen, dan is de remedie het aantal calorieën drastisch omlaag brengen. Krijgt je lichaam minder binnen dan het verbruikt zal je gaan afvallen. Hoe minder je eet, des te meer je afvalt. Dit werkt doch is het niet geheel ongevaarlijk. Laag in je calorieën zitten kun je niet te lang doen gezien het ongezond is.

Uitgegroeid naar een gewilde manier van afvallen

Hoe het valt te verklaren is wellicht niet zo moeilijk. Op een gegeven moment heeft het ziekenhuisdieet wat meer bekendheid gekregen, waardoor ook steeds meer mensen met overgewicht het gaan gebruiken en proberen. Door het karakter van deze dieetmethode valt het onder de zogeheten crashdieten of lage calorie diëten (low calorie diets). Hiermee let je voornamelijk op het aantal calorieën en niet zozeer op wat je eet. Je kan namelijk afvallen met wat je wilt, ook al wordt hier bij het ziekenhuisdieet wel ietwat meer gezonde voeding bij gebruikt. Het is echter te weinig en te laag in calorieën om ook echt gezond en daadkrachtig te zijn wanneer het op afvallen aankomt.

De positieve kanten van het dieet

We geven je de voor- en nadelen, zodat je zelf kunt zien hoe het dieet werkt en of het in zijn totaliteit en goed dieet is om mee af te vallen.

Snel afvallen al in de eerste week

Je merkt in de eerste paar dagen tot weken al op dat je strakker in je vel zit. Afvallen zal snel gaan en hierbij ga je ook zeker vet verbranden. Toch moet je opletten dat je niet te snel conclusies trekt hierover want het kan ook een vertekent beeld geven door vochtverlies. Door zeer weinig te eten moet je verder bedenken dat je lichaam ook spiermassa kan aanspreken voor het leveren van energie. En dit dan ook gaat verbranden. Afvallen moet alleen gaan om vet en niet om vocht en spiermassa. Zorg er dan ook altijd voor dat je weet met welk dieet je begint om dit te bereiken. Het ziekenhuisdieet zit wat dat betreft in de gevarenzone. Kijk hier dan ook voor uit.

 



Je voeding bestaat niet uit shakes of andere supplementen

Je haalt alles wat je eet uit jouw voeding. Er komen dan ook geen shakes aan te pas. Met regelmaat zie je diëten waarbij je speciale shakes of afvalproducten dient te nemen. De vraag is waarom, gezien je altijd met voeding kunt afvallen, zolang je maar weet wat je eet. Dit is wel een voordeel van het ziekenhuisdieet, omdat je voeding bestaat uit salades, vlees, eieren, toast en andere voeding.

Het dieet is betaalbaar

We kunnen vaststellen dat het niet een duur dieet is. Je hoeft er geen dure shakes of pillen voor aan te schaffen. Alles wat je eet komt uit de winkel en is niet duur, op wellicht vlees na. Toast, salades, eieren, yoghurt zijn allemaal betaalbare producten en door de kleine hoeveelheden zelfs een goedkope manier van lijnen.

Dit zijn de mindere kanten van het ziekenhuisdieet

Er bestaan ook wat nadelen bij deze manier van afvallen, waar je hieronder meer over kunt lezen.

Het is een crashdieet

Belangrijk aandeel van waarom je er snel mee zal afvallen, is omdat het een crashdieet is. Doordat je nu eenmaal bijzonder weinig eet, ga je afvallen. Of het nu gezond is of niet, je valt ermee af. Het nadeel van een crashdieet is alleen dat het meestal niet voor lange duur is. Het is niet per definitie zo dat je niet op jouw streefgewicht weet te blijven, maar het dieet is te licht wanneer het aankomt op kennis over voeding. Je gaat een snelle aanpak inzetten, na het ziekenhuisdieet is het voor veel gebruikers toch weer moeilijk om een balans te vinden en op gewicht te blijven.

Ongezonde manier van afvallen

Rekening zal je moeten houden met verschillende en vervelende klachten. Doordat je weinig eet zijn hoofdpijn, chagrijnigheid, hongergevoel en verleidingen niet uit te sluiten. Hoe moeilijk dit vol te houden valt is voor ieder individu weer anders, maar voor de meesten erg moeilijk.

Je zal het snel zat worden

Veel van wat je eet is hetzelfde patroon en zal voor een poosje wel te doen zijn. Op een gegeven moment wil je ook wel eens iets anders eten, jammer genoeg heb je met het ziekenhuisdieet een beperkt arsenaal aan producten dat je mag eten en kun je hier voor optimale vetverbranding beter niet van afwijken.

Niet lang genoeg voor echt kwijtraken van overgewicht

Een dieet waarbij je te lang te weinig eet en veel goede voeding mist kun je het beste niet lang volgen. Zo ook met het ziekenhuisdieet. Denk hierbij aan een aantal weken en geen maanden. Ben je van plan veel af te vallen, dan is het dieet niks voor jou.

Totaalplaatje van het ziekenhuisdieet

Niet bestemd voor iedereen die op de beste manier wil afvallen en veel vet wil verbranden. Geschikt voor wanneer je een paar kilo wilt afvallen. Zolang je maar weet dat dit ook waarschijnlijk het hoogst haalbare is wat je uit dit dieet kunt halen. Het dieet is vrij simpel en biedt weinig extra informatie.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sportenvoeding
Aantal keer gelezen: 1957x
Toegevoegd: 24-07-2017 02:44
Gewijzigd: 03-06-2019 11:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!