Wat worden de woontrends van 2022?

Wat worden de woontrends van 2022?

Wat worden de woontrends van 2022?2022 staat alweer voor de deur dus het is hoog tijd om te kijken naar de woontrends die nog komen gaan in het volgende jaar. Het is belangrijk om alvast vooruit te kijken om in het volgende jaar goed voorbereid te zijn en alle woontrends alvast in huis te halen. Om je hier al een beetje bij te helpen zal er in deze blog gekeken worden naar de woontrends van 2022.

Het gebruik van sierkussens

Een trend die we volgend jaar terug gaan zien is het gebruik van sierkussens. Deze kussens kunnen eenvoudig een interieur verbeteren en kleur geven aan je woning. Een groot voordeel hierbij is dat dit weinig ruimte inneemt. Met een paar kleine sierkussens in een hoekje kun je al een grote inbreng leveren aan je woonkamer. Sierkussens worden natuurlijk al langer gebruikt, maar in 2022 zal er een speciale trend aan vastzitten. De laatste jaren wordt er namelijk steeds meer met kleuren gewerkt en daarom zal in het volgende jaar vooral vrolijke en drukke kleuren kussens terugkomen in de woonkamers van Nederland. Het fijne hieraan is dat er ongelofelijk veel keuze is en iedereen wat anders kan kiezen wat die leuk vindt. Op deze manier zit er voor iedereen wel wat bij en kan iedereen zijn woning mooier maken in het volgende jaar.

Duurzame meubels gebruiken

De volgende trend die we terug gaan zien in 2022 is al een tijdje aan de gang. Het gaat hierbij om het gebruik maken van duurzame meubels. Hier kun je onder verstaan dat er meer tweedehands meubels gekocht worden of er meubels worden gekocht die gemaakt zijn van gerecycled materialen. De laatste jaren zijn mensen al steeds meer bezig met duurzaamheid, maar volgend jaar zal het besef ook echt doordringen in het koopgedrag. Iedereen moet steeds iets duurzamer te werk gaan en door je interieur duurzaam in te richten kun je hier al mee beginnen met kleine stappen. Dit gaat verder dan alleen het kopen van meubels. Ook bij het wegdoen van spullen zal er een steeds groter besef zijn bij spullen in de woning. In eerdere jaren gooide mensen vrij snel spullen weg of deden ze dit bij het grofvuil. In het volgende jaar zullen mensen steeds meer beseffen wat er gaat gebeuren met de spullen die ze wegdoen en zullen hier anders mee omgaan. Door minder vaak nieuwe meubels te kopen hoef je minder snel oude meubels weg te doen. Daarnaast kun je oudere meubels weggeven aan vrienden of familie. Wil je er nou een zakcentje aan verdienen kun je het altijd nog verkopen op marktplaats zodat je er iemand anders blij mee maakt. De woontrend van 2022 zal dus onder andere zijn om verspilling van meubels tegen te gaan.
 

Werken vanuit huis

Al bijna twee jaar zijn we met z’n allen meer aan het thuiswerken. Nu we weten dat het virus niet zomaar het land uitgaat en het thuiswerken voor sommige toch stiekem wel bevalt zal dit de komende jaren vaker blijven gebeuren. Waar eerst iedereen dacht dat dit thuiswerken tijdelijk was en wel weer weg zou zijn blijkt dit niet meer het geval. Daarom is het belangrijk om ook een kantoor of werkruimte in te richten zodat je het thuiswerken kunt optimaliseren. Op deze manier kun je vanuit huis ook goed werken en een waardevolle bijdrage leveren aan je werkgever. De inrichting kan bijvoorbeeld met sierkussens of een leuke kamerplant. Als je de kamer goed inricht op een leuke manier maak je het werk zelf ook leuker. Niemand wil in een ruimte zitten werken met witte muren en alleen met een laptop voor zijn neus. Daarom zal de woontrend van 2022 zijn om de werkruimte in je huis in te richten.

Ook zal de werkomgeving het komende jaar een flinke boost krijgen. Om productiever thuis te kunnen werken moeten hier een aantal investeringen voor komen. Zo moet er een fijne bureaustoel komen waar je de gehele dag in kunt gaan zitten. Je wil geen stoel hebben waar je na een paar uur zitten al klachten van gaat krijgen. Het zal dus een woontrend in 2022 zijn om hier goed over na te denken. Ook het bureau zelf moet goed zijn. Er moet genoeg ruimte zijn om te werken en spullen naast je neer te leggen. Je wil niet hebben dat je elke keer alles moet verschuiven om plek te maken. Zoek daarom een ruim bureau uit om aan te werken zodat je op je gemak te werk kunt gaan. Volgend jaar zal dus weer een jaar zijn voor het thuiswerken. Maak het jezelf dus makkelijker en comfortabel, want je wil wel goed kunnen werken vanuit huis.

Een vrolijke tuin

De volgende trend zal nog verder gaan over het thuiswerken. Nu we allemaal meer thuis moeten blijven wil je wel dat je woning er een beetje leuk uitziet. Daarom is het fijn om een leuke tuin te hebben om af en toe een in rond te kijken of er even in te relaxen tijdens de lunch. Jaren geleden was een leuke en vrolijke tuin nog een overbodige luxe, aangezien we zelf niet zoveel thuis waren. In deze tijd zijn we helaas veel vaker thuis door het verplichte thuiswerken en de lockdowns. In deze moeilijke tijd kan het hoogtepunt zijn om in een vrolijke tuin rond te lopen. Je kunt voor jezelf een mooie tuin creëren door vooral veel groen erin te laten terugkomen. Een tuin met alleen maar stenen en geen groen kan een beetje saai overkomen waardoor je er niet echt vrolijk van kan worden. Door bloemen te planten en een grasveldje aan te leggen kun je dit al makkelijk doen. Het opfleuren van de tuin zal dus één van de woontrends zijn in 2022.

Wat voor woontrends zullen er in 2022 nog meer plaatsvinden

In deze blog kunnen niet alle trends meegenomen worden. De belangrijkste zijn hierboven al vermeld, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Zo zal er in 2022 veel meer kleur in huis komen om de moeilijke tijd door te komen. Door de extra tijd die mensen nu hebben zullen er veel het interieur even omgooien. Gezelligheid zal hierin voorop staan dus verwacht veel leuke en opfrissende kleuren. Met de extra tijd die mensen hebben zullen veel mensen ook gaan experimenteren. Verwacht dus in het volgende jaar veel nieuwe onverwachte interieurstijlen in woningen. In 2022 zal iedereen dus wat nieuwe dingen proberen en wat trends in 2021 doortrekken. Kijk vooral of hier wat voor jou bij zit en als dit niet het geval is laat het dan vooral weten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jeroenbikker
Aantal keer gelezen: 1366x
Toegevoegd: 21-12-2021 17:06
Gewijzigd: 23-12-2021 08:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!