Wat zijn bitcoins?

Wat zijn bitcoins?

Wat zijn bitcoins?Misschien zijn bitcoins voor jou wel onbekend maar het biedt vele toffe mogelijkheden als vervanging van de huidige valuta. In het blog vertellen je wat meer over deze relatief nieuwe munteenheid.

Heb je nog nooit gehoord van Bitcoins?

Bitcoins zijn betaalmiddelen, die je net als euro’s en dollars kan gebruiken om betalingen te doen. Het grote verschil tussen bitcoins en andere betalingsmiddelen zoals euro’s en dollars, is dat bitcoins alleen digitaal bestaan. Zo zijn bitcoins digitaal geld, dat je niet echt vast kan houden. Je kunt bitcoins gebruiken om goederen te kopen, uit te wisselen, te ontvangen in ruil voor een dienst, ermee te speculeren of ze om te
ruilen in euro’s of dollars. Zo zijn bitcoins eigenlijk hetzelfde als andere betaalmiddelen, ware het niet dat dit
betaalmiddel alleen online bestaat.


Wat maakt bitcoins uniek?

Het unieke van bitcoins is dat deze decentraal zijn opgezet. Dit betekent dat er geen overheden of banken bij de introductie van bitcoins betrokken waren, maar dat het netwerk van bitcoins alleen bestaat uit gebruikers. Hierdoor zijn bitcoins een veilige en vooral vrije munteenheid.

De voordelen van Bitcoins

Naast de veiligheid van de bitcoins en het feit dat het een vrije munteenheid is, zijn er nog enkele voordelen verbonden aan het gebruiken van bitcoins als betaalmiddel. Zo hebben bitcoins (bijna) geen transactiekosten, omdat er geen tussenpersonen bestaan bij het betalen met bitcoins. Je kan er zelf voor kiezen of je transactiekosten betaalt bij een betaling met bitcoins, of niet. Dit maakt het een aantrekkelijk betaalmiddel. Ook zijn er geen lange wachtrijen bij het verrichten van betalingen door middel van bitcoins. Zo heb je jouw geld in de vorm van bitcoins al binnen enkele minuten overgemaakt. Ook zijn bitcoins bijna oneindig opdeelbaar, waardoor je zelfs éénduizendste van een bitcoin naar iemand over kan maken om een betaling te verrichten.

Tot slot is het grootste voordeel van de bitcoins het feit dat je deze zelf kan maken. Hoewel het zelf drukken van euro biljetten illegaal is, is dit bij bitcoins absoluut niet het geval. Het enige wat je nodig hebt om zelf bitcoins te maken, is een bitcoin-adres en een goede internetverbinding. Als je dit hebt, kun je starten met het oogsten van jouw eigen bitcoins, die je later gewoon kan gebruiken om producten of diensten te kopen. Ideaal dus!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Michel
Aantal keer gelezen: 9558x
Toegevoegd: 07-10-2014 20:47
Gewijzigd: 19-04-2016 21:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!