krokodol

Werelds meest gevaarlijke reptielen

krokodolReptielen, de naam al klinkt zo eng en mystiek, deze dieren zijn noch vogels noch zoogdieren. Ze zijn koudbloedig en hebben scherpe tanden die ze gebruiken om hun prooi te verscheuren of te vergiftigen. Reptielen kunnen je ledematen afbijten of je verlammen met hun gif. Soms zijn ze zo giftig dat je er zelfs dood aan kan gaan. Ze zijn terecht een van de meest gevaarlijkste wezens op aarde.

Krokodillen, schilpadden en leguanen

Onder reptielen vallen krokodillen, schilpadden, leguanen en slangen. Krokodillen zijn gevaarlijke reptielen waar vooral hun tanden het gevaar vormen, een krokodil verscheurd je binnen de kortste keren met zijn enorme en vlijmscherpe tanden. Schilpadden zijn vanwege hun kracht en tanden ook behoorlijk gevaarlijk, alhoewel ze meestal best kalme dieren zijn, kunnen ze echt monsters worden als ze zich bedreigd voelen. Ook leguanen en hagedissen zijn van nature heel erg kalm, maar als ze eenmaal in de aanval gaan kunnen ze met hun tanden een heleboel schade aanrichten.

De groene Leguaan

Deze is een zowat rustige en kalme verschijning die vooral als huisdier gewild is. Groene leguanen kunnen ongeveer 1.5 tot 1.8 meter lang worden en zijn meestal heel erg kalm. Maar deze zo wat kalme groene leguaan kan ook behoorlijk agressief worden als hij zich bedreigd voelt. Ze laten dan hun halskwab zien, worden helemaal stijf en beginnen een sissend geluid te maken. In het ergste geval zullen ze ook hun tanden en klauwen gebruiken om zichzelf te beschermen. Groene leguanen blijven meestal in een habitat met temperaturen van 26 tot 35 graden Celsius. De vrouwtjes leggen gemiddeld 20 tot 70 eieren. De baby’s worden na ongeveer 10-15 weken geboren en blijven in het begin stadium van hun leven in groepen.

Lederen zeeschildpad

Deze zee schilpadden zijn de grootste in de hele wereld en worden ongeveer 2,5 meter lang. Over het algemeen zijn deze schilpadden vrij kalm en zacht van aard. Ze wegen ongeveer 900 kilo en hebben een hele harde schild. Ze zijn omnivoren en eten zowel planten als dieren, maar zijn geen bedreiging voor mensen. Als ze zich bedreigd voelen laten ze hun sterke kant zien en kunnen in hun agressie een kleine boot doen omkantelen.

Alligator schildpad

Deze schilpadden zijn groote schilpadden die in zwampen of kreken leven, ze zijn niet alleen groot maar ook gevaarlijk. Ze hebben een dikke schild en een bek die heel snel en gemakkelijk een bezemsteel kapot kan bijten. Ze camoufleren zich met hun grijs, bruine kleur en zijn meestal bedekt met algen. Ze jagen in de nacht wanneer het water rustig is en eten voornamelijk vissen. Maar ook slangen, wormen, water vogels, eekhoorns en kleine schilpadden vallen ten prooi van de Alligator schildpad. Ze wegen ongeveer 100kg en leven ongeveer 200 jaren.

Gila monster

Deze super giftige hagedis vind je terug in Noord Amerika en is een van de gevaarlijkste dieren op aarde vanwege hun gif. Ze brengen het grootste deel van hun tijd onder de grond door en zijn vooral in de zomer heel erg actief. Ze eten normaal gesproken kleine vogels, eekhoorns, andere hagedissen en insecten. Grotere zoogdieren zoals coyotes jagen op de Gila monster. De Gila monster heeft een hele goede reukvermogen en kan daardoor hun prooi heel gemakkelijk vinden. Ze begraven hun eieren 15 centimeter diep. Behalve dat de Gila monster bijzonder giftig is, vormt deze hagedis geen andere bedreiging voor mensen.

Komodo-dragon

Deze hagedis is een van de grootste in de wereld en vormt voor bijna elk dier en de mens een bedreiging. Deze hagedis heeft een gebit vol giftige tanden die een volwassen mens in een paar minuten kan amputeren. Er zijn al een aantal aanvallen gerapporteerd waarbij mensen ten prooi vielen van deze giftige hagedis. Ze kunnen met hun gif zelfs een grote wilde buffel verlammen en vervolgens verscheuren. Komodo dragons worden ongeveer 3 meter lang en wegen wel 70 kg.

Zout water krokodil

Alhoewel deze krokodil heel erg onhandig is op land, is hij een van de meest agressieve en gevaarlijkste dieren in het water. Hij is een van de grootste reptielen op aarde en met zijn super sterk gebit kan hij zijn prooi heel snel en in een keer verscheuren. Hij weegt bijna 4000kg en is 5 meters lang. De Zout water krokodil komt voor in Zuidoost Azië, Australië en Afrika.

Slangen

Slangen zijn over het algemeen best enge beesten, men is vooral bang voor ze vanwege hun gif. Vaak is gif het eerste waar men aan denkt als men een slang ziet, omdat er zoveel giftige slangen in de wereld zijn. Deze slangen kunnen je met een beet heel veel pijn toebrengen en soms zelfs doden.

De Anaconda

De groene Anaconda kan tot ongeveer 6,6 meter lang worden en weegt ongeveer 30 tot 70 kg. Op de grond zijn ze nogal traag maar in het water kunnen ze behoorlijk snel gaan. Ze jagen meestal op vissen, vogels en andere zoogdieren, heel soms kunnen ze zelfs jagen op een hert of kaaiman. Ook staat het bekend dat Anaconda's hun eigen soort opeten. Meestal zie je dat terug bij de vrouwtjes, die kunnen in hun dracht periode een kleinere vrouwtjes anaconda opeten. Tijdens de paring seizoen zal 1 vrouwtje door ongeveer 10 tot 12 mannetjes gevolgd worden en een broedbal vormen, waarbij de mannetjes zich om de vrouwtjes Anaconda wikkelen en vechten om te paren met haar. Er wordt per nest ongeveer 70 – 80 baby anaconda's geboren die geen enkele prenatale zorg krijgen van hun moeder.

Black mamba

Deze slang is een van de meest gevreesde slangen op aarde. Deze slang is tevens ook de langste giftige slang op aarde en tweede langste slang in de wereld. Deze slang is dodelijk en super snel. Ze worden ongeveer 4m lang en kruipen ongeveer 5m per seconde. Dit maakt de Black Mamba tot de snelste slang in de wereld. Ze wijken meestal uit voor confrontatie, maar als ze gestoord worden kunnen ze heel agressief zijn.

Puf adder

Afrikaanse puf adders of ook wel de Bitis arietans genoemd zijn giftige slangen die voornamelijk in Afrika voorkomen. Deze slang is de grootste doodsoorzaak als gevolg van slangenbeet in Afrika. Ze wegen ongeveer 6 kg en worden 1 meter lang. Als ze gestoord worden kunnen ze een sissend geluid maken en snel aanvallen. Een slangenbeet van deze puf adder kan binnen 24uur de dood veroorzaken.

King cobra

Met een maximale lengte van 5,5 meter is de King cobra een van de gevaarlijkste en giftigste slangen in de wereld. Ze komen voor in de bossen van India en verspreiden zich in Zuid Azië. Als de King Cobra zich bedreigd voelt, zal hij gericht aanvallen, deze slang kan opzitten tot wel een derde deel van zijn lichaam. De King Cobra baby’s worden alleen gelaten nadat de eieren gebroed zijn. Deze baby Kind Cobra’s hebben dezelfde gif gehalte als een volwassen cobra.

Reticulated Python

Deze slang komt voor in Zuidoost Azië en kan ongeveer 150 kilo wegen. Verder wordt deze slang ongeveer 9m lang. Deze slang dood zijn prooi door deze helemaal plat te drukken met zijn kracht. Zijn prooi overlijd aan verstikking.

Fer de Lance Viper

Deze slang wordt vooral in Centraal Amerika gevonden en is niet alleen giftig maar ook heel erg agressief. De meeste slangen bijten maar 1 keer maar de fer-de-lance viper zal meerdere keren aanvallen.

Oosterse bruine slang

Australië is het land met meer dan 50 verschillende soorten giftige slangen. Maar de meest gevaarlijke en gevreesde van deze grote populatie is de Oosterse bruine slang. Zijn gif is dodelijk en kan binnen een paar minute verlammen.

Taipan

Taipans is een slangensoort die voorkomt in Australië. Deze slangen zijn groot, bewegen zich snel voort en zijn behoorlijk gevaarlijk. Een beet van zo een Taipan kan genoeg gif bevatten om 12.000 Guinee varkens te doden. The westerse Taipan gif kan inwendige bloedingen, weefsel en spierschade en spierverlamming veroorzaken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: kimmetje
Aantal keer gelezen: 10161x
Toegevoegd: 25-10-2015 10:52
Gewijzigd: 25-10-2015 19:33

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!