Wie is de beste sim only provider van 2019

Wie is de beste sim only provider van 2019?

Wie is de beste sim only provider van 2019Anno 2019 heeft bijna iedere smartphone gebruiker wel een sim only abonnement. Deze abonnementsvorm is ontzettend populair vanwege de maandelijkse lage kosten. Daarmee neemt het aantal sim only providers ook steeds meer toe. Voor gebruikers wordt het daarmee steeds lastiger om een juiste keuze te maken om een abonnement af te sluiten. Wie behoren in 2019 tot de beste providers van Nederland?

Hoe kies de juiste provider?

Het kiezen van een geschikte sim only provider kan een ingewikkelde klus zijn. In een kleine vijver met veel spelers, bieden veel aanbieders vrijwel dezelfde telefoonabonnementen aan tegen gereduceerde prijzen. Wat maakt nou net dat ene verschil tussen de providers? Wat biedt de één nou meer of beter aan als de ander? Met dit overzicht willen jou helpen om een passende keuze te maken voor een sim only provider.

1. Provider KPN

In Nederland staat KPN al jarenlang bovenaan als het gaat om de afnames van sim only abonnementen. Zij worden dan ook gezien als de provider die de beste kwaliteit levert. Dat is ook niet zo gek, want naast sim only abonnement leveren zijn ook nog andere soorten diensten waar veel mensen gebruik maken, zoals internet, telefonie en alles in 1 pakketten. De oudste provider van Nederland timmert daarmee behoorlijk aan de weg en laat voorlopig alle concurrenten achter zich. Mede dankzij een eigen netwerk en een supersnelle internetverbinding maakt het dan veel smartphone gebruikers jarenlang trouw blijven aan KPN.

 

Bij de afname van een telefoonabonnement van KPN worden vaak veel extra’s geboden zoals een extra Spotify of Netflix account. Maar de echte reden dat veel mensen voor deze provider is omdat ze één aanspreekpunt willen hebben voor al hun diensten. Huishoudens die KPN als centraal netwerk gebruiken voor andere diensten, kiezen vaak ook voor deze provider als ze een sim only abonnement afsluiten. KPN beloont haar abonnees dan ook rijkelijk als ze gebruik blijven maken van hun diensten. Kortom, geven en nemen gaat zeker op in deze situatie. 

2. Provider Vodafone

Vaak wordt Vodafone in één adem genoemd met KPN als het gaat om grote sim only providers in Nederland. Zij beschikken ook over een eigen netwerk en staan daarmee bekend om haar razendsnelle internetverbinding.  Bovendien hebben ze zowel nationaal als internationaal een uitstekende dekking met talloze mogelijkheden. Gebruikers hebben vrijwel op iedere plek een goede bereikbaarheid, wat in 2019 zeker op prijs wordt gesteld. Ook de klantenservice van Vodafone staat goed aangeschreven en dat is vaak ook de reden dat er weinig abonnees weglopen.

 

Door de fusie met Ziggo probeert Vodafone de concurrentiestrijd met KPN aan te gaan om de grootste sim only provider van Nederland te worden. Maar niet alleen de markt voor telefonie willen ze domineren, ook op het gebied van televisie en internet willen ze een grotere rol spelen. 

3. Provider T-Mobile

Wist je dat T-Mobile ook over een eigen netwerk beschikt? Samen met dochteronderneming Ben  proberen ze daarmee de telecommarkt te bestormen met de andere spelers. Het grote verschil is dat T-Mobile zich meer op de grotere markt richt en kwaliteit wil uitstralen. Ben is meer van de prijsvechters en gaat de strijd aan met de goedkopere sim only providers op zoveel mogelijk abonnees te werven.

 

De grote kracht van T-Mobile zijn de Unlimited GO abonnementen waarmee ze alles onbeperkt kunnen aanbieden. Zowel internetten als bellen kan tegen een schappelijke prijs iedere maand worden afgenomen. Maar ook als je in het buitenland geniet je volop van deze abonnementsvorm met een goedgevulde databundel en onbeperkt sms’en. Bovendien is er met de supersnelle 4G-internetverbinding voor veel gebruikers nog een reden om aan te sluiten bij deze provider. Wie kiest voor T-Mobile valt dus al gauw met zijn neus in de boter.4. Provider Tele2

Tele2 is de laatste in het rijtje die de big four compleet maakt. Deze provider is vooral bekend om zijn scherpe tarieven en grote internetbundels. Personen die veel gebruikmaken van mobiel internet, komen vaak bij Tele2 uit vanwege de eindeloze mogelijkheden. Zowel in binnen- als buitenland heeft de provider een goede naamsbekendheid opgebouwd. Dit komt voornamelijk vanwege de samenwerking tussen Tele2 en T-Mobile die ervoor kozen om samen een eigen netwerk op te bouwen. Inmiddels zijn deze providers ieder hun eigen koers aan het varen en zijn ze nu elkaars concurrenten.

 

Wat Tele2 zo speciaal maakt zijn de vernieuwingen die continu worden doorgevoerd in de verschillende telefoonabonnementen. Zij vinden het belangrijk de abonnee centraal te stellen en passen hun strategieen daarop aan. Niet voor niets dat zij het motto klant is koning hoog in het vaandel hebben staan. Tel daarbij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bij op en je krijgt een zeer betrouwbare telecomprovider.

5. Provider Telfort

Net als KPN moet Telfort het grotendeels hebben van de abonnees die meerdere soorten diensten afneemt. Niet voor niets dat deze dochteronderneming dezelfde strategie hanteert en daarmee probeer veel abonnees binnen te halen. Ook kan je deze situatie vergelijken als die van Vodafone waarbij Telfort meer fungeert als prijsvechter tussen andere sim only providers.

 

Ook bij Telfort ben je aan het goede adres als je een uitstekende kwaliteit voor een schappelijke prijs wil hebben. Doordat ze volledig bij KPN horen, weten ze als geen ander hoe ze het beste van twee werelden bij elkaar kunnen brengen. Hiermee behoort Telfort tot één van de grotere providers binnen het sim only circuit.

6. Provider Simyo

De laatste sim only provider in het rijtje is Simyo. Deze provider behoort tot de populairste prijsvechters van Nederland en heeft inmiddels al veel mensen blij gemaakt met een goedkoop telefoonabonnement. Vooral bij gebruikers die langer hun smartphone willen houden, kiezen vaak voor Simyo als provider.

 

Hoewel Simyo qua naamsbekendheid minder populair, zo laten ze zich wel steeds meer gelden op de telecommarkt. Mensen die een grote provider te duur vinden, komen dan vaak uit bij providers als Simyo. Daarmee wil het niet zeggen dat zij minder kwaliteit leveren of geen goede internetverbinding hebben. Simyo maakt namelijk ook gebruik van dezelfde dekking als die van KPN en beschikken over dezelfde mogelijkheden. Kortom, ook bij Simyo kan je uitstekend terecht voor een sim only abonnement. 

Welke sim only provider past het best bij jou?

Nu je een beter beeld hebt gekregen van de beste sim only providers van 2019, wordt het tijd om ze met elkaar te vergelijken. Wat heeft jouw voorkeur? Kies je liever voor een goede prijs/kwaliteit verhouding? Of wil je graag altijd en overal bereikbaar zijn? Deze vragen kunnen van invloed zijn op jouw uiteindelijk keuze voor een sim only abonnement. Bepaal dus van tevoren wat voor jou prioriteit heeft en bekijk welk telefoonabonnement daar het beste op aansluit. Het belangrijkste is dat je een sim only abonnement waar jij het meest gelukkig van wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1709x
Toegevoegd: 22-02-2019 15:46
Gewijzigd: 23-02-2019 16:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!