wijn proeven

Wijnproeverijen Amsterdam

wijn proevenBen je op zoek naar een leuk uitje? Denk dan eens aan de wijnproeverijen Amsterdam. Dit is een leuke groepsactiviteit zowel met familie, vrienden als collega’s. Ontdek nu mooie wijnproeverijen in Amsterdam die je samen een bezoekje kunt brengen voor een gezellig dagje uit met zijn allen.

Wijnliefhebbers

Ben je een wijnliefhebber en je woont of komt veel in Amsterdam dan ken je zeer waarschijnlijk een van de wijnproeverijen. Zo niet, dan kan daar nu verandering in komen en dat is de moeite waard. In Amsterdam heb je meerdere wijnkelders waar je de beste wijnen kunt proeven. In Amsterdam heb je bedrijven die regelmatig op verschillende locaties wijnproeverijen houden. Een wijnproeverij is er niet alleen maar om de heerlijke wijnen te laten proeven, maar de eigenaren van de proefkelders willen hier ook mee laten zien hoeveel liefde en kennis ze hebben die ze met je willen delen. Bij de eigenaren, die wijnproeverijen organiseren, kun je er ook voor kiezen om een wijnproeverij op maat en op locatie te laten regelen.

Wijnproeverijen op maat

Zou je graag een wijnproeverij op maat willen (laten) organiseren? Als je in Amsterdam woont dan kun je alle denkbare wijnproeverijen laten regelen. Bij een wijnproeverij op maat krijg je altijd een spreker van de organisatie zelf en worden er ook altijd hapjes bijgeleverd, die bij de wijn passen. Bij een wijnproeverij op maat in Amsterdam wordt van te voren bepaald wat voor thema je zou willen hebben. Onder thema’s kun je verstaan een bepaald gebied, of het kan gaan over een specifieke druif, maar het kan ook een champagneproeverij zijn.

Wijnproeverijen Amsterdam

Als je meer over wijn wilt weten dan zijn er in Amsterdam bedrijven, die leerzame en gezellige wijnproeverijen organiseren voor bijvoorbeeld je bedrijf of gewoon lekker bij je thuis. Als je gebruik maakt van deze wijnproeverij uit Amsterdam kun je samen met je vrienden en je familie leren hoe je van lekkere wijn kunt genieten. Het kan dan zomaar zijn dat als je van te voren nooit wijn gedronken hebt je na de wijnproeverij een liefhebber bent geworden.

Heb je voor deze wijnproeverij een bedrijf gekozen uit Amsterdam dat veel kennis van wijnen heeft dan zal dit bedrijf met veel enthousiasme vertellen over de wijnen, de wijnstreken maar ook over de windmakers. Bij een wijnproeverij in Amsterdam wordt er meestal kaas en Frans stokbrood geserveerd. Kies je voor een goede wijnproeverij in Amsterdam dan ben je nooit verplicht om wijn te kopen. Niet verplicht, maar……veel mensen kopen een fles voor thuis, om cadeau te geven of voor een speciale gelegenheid. Je doet veel kennis op over wijnen als je een wijnproeverij bezoekt, waarvan de eigenaar graag zijn kennis en enthousiasme met je deelt.Amsterdam wijnproeverijen

Als je in Amsterdam woont en je woont op een boot of in een huis er is altijd wel een bedrijf te vinden dat een wijnproeverij voor je op locatie kan organiseren. Je hebt in Amsterdam bedrijven die wijnproeverijen organiseren voor 10 personen tot grote recepties. Er worden workshops gegeven, die erg populair zijn. Bij de meeste wijnbedrijven in Amsterdam is de insteek van een wijnproeverij om de mensen te leren genieten van een heerlijk glas wijn.

Ook al weet je helemaal niets van wijn als je een wijnproeverij hebt georganiseerd dan wordt dit vaak na de proeverij een ander verhaal. Als je een wijnproeverij hebt laten organiseren door een bedrijf uit Amsterdam dan is het ook de bedoeling dat je veel over de wijn leert. Een wijnbedrijf uit Amsterdam, dat een wijnproeverij bij je heeft georganiseerd, zal je uitleg geven in begrijpelijke taal, maar ook met veel plezier en enthousiasme en er zal ruimte zijn om vragen te stellen. Kies je voor een wijnbedrijf uit Amsterdam, dat op locatie een wijnproeverij gaat organiseren, dan heeft dit bedrijf altijd een vinoloog in dienst die je alles kan vertellen over de wijnen, de wijnstreken en over de makers van de wijn.

Wijnproeverij organisatie

Wil je een wijnproeverij organiseren in Amsterdam dan kun je meestal kiezen uit een sessie van een uur tot een uitgebreide sessie. Je kunt ook kiezen voor een speciaal arrangement, dat dan geheel op jouw wensen wordt afgestemd. Bij de meeste wijnproeverijen in Amsterdam kun je een keuze maken uit de thema’s Bourgogne of Bordeaux. Natuurlijk kun je bij een wijnproeverij in Amsterdam ook kiezen voor uitsluitend mousserende wijnen. Wil je een wijnproeverij organiseren in Amsterdam dan kun je dit ook in een bepaald restaurant doen, dan kun je daarna verder gaan met wijnspijscombinaties.

Tips wijnproeverijen Amsterdam

Als je op zoek bent naar de wijnproeverijen in Amsterdam dan zijn er nog wat leuke tips voor je:

  • Ga je eens verdiepen in welke wijnproeverijen Amsterdam er allemaal zijn. Je komt dan onder andere Chabrol Wines tegen. Zij organiseert regelmatig wijnproeverijen op diverse locaties en ook met iedere keer een ander thema. Je kunt hier wijnen proeven, maar je leert ook veel over wijnen. Een wijnproeverij of maatwerk is hierbij ook mogelijk, waar je ook wenst,(bijna) iedere locatie kan geregeld worden.
  • Bezoek wijnbar diVino maar eens. Deze zit verstopt in de Jordaan, de Italiaanse wijnbar waar jij kunt genieten van de wijnproeverijen Amsterdam. Het is geschikt voor mensen die willen genieten van een mooi glas Italiaanse wijn, dat gecombineerd kan worden met een lekkere antipasto van de boerderij uit Italië. Een heerlijk dagje uit waar je met zijn allen kunt genieten.
  • Je kunt ook dineren bij diVino en dan de verschillende wijnen proeven. Zorg dat je gaat genieten als je toch naar Amsterdam gaat en dan behoren de wijnproeverijen zeker tot de mogelijkheden.
  • De wijnproeverijen op maat worden steeds vaker gekozen. Ze worden verzorgd door een eigen spreker, die uitlegt welke wijnen er zijn en wat je er allemaal mee kunt doen en wat je erbij het beste kunt eten. Proef mee en zorg voor een gezellige dag met zijn allen.
  • Vaak wordt er gezocht naar een origineel idee om een uitstapje te regelen. Het mag niet te duur zijn en niet te lang duren. Denk dan aan het bezoeken van een wijnproeverij. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7991x
Toegevoegd: 19-12-2015 08:50
Gewijzigd: 10-01-2016 15:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!