Activiteiten in Zeeland

Activiteiten in Zeeland

Activiteiten in ZeelandGezellige met zijn allen een weekendje of een weekje naar Zeeland? Dat wordt volop genieten, er zijn namelijk tal van activiteiten die je kunt doen in Zeeland. Waar ga je graag naar toe als je naar Zeeland gaat? We geven je per eiland aan wat voor activiteiten je kunt doen op de eilanden in Zeeland. En wist je dat de provincie Zeeland over een jaar gemeten de meeste zonuren heeft?

Op vakantie naar Zeeland

Als je met de vakantie in Nederland wilt blijven is het een goed idee om naar de provincie Zeeland te gaan. Als je in Zeeland bent dan ben je omringd door water en je hebt daar de meeste zonuren van Nederland. De enige hoogbouw die je kunt vinden aan de kust zijn de duinen en de dijken. Je hebt er stranden die breed en onderbroken zijn, maar er zijn ook stranden waar je de karakteristieke paalhoofden kunt bewonderen.

Als je naar de stranden van de provincie Zeeland gaat dan ga je naar de stranden die al jaren de schoonste stranden zijn die je in Nederland kunt vinden. De Noordzeestranden zijn door wind en hoge golven zeer geschikt als je van extreme sporten houdt, je kunt er kitesurfen en wakeboarden, houd je van kitesurfen dan kun je hiervoor naar speciaal aangewezen stranden gaan. Ben je iemand die van kajakken houdt dan is ook dit mogelijk. Je kunt de gehele Zeeuwse kust per kajak verkennen. Heb je een dag niets te doen dan zou je ervoor kunnen kiezen om een dagje te gaan vissen samen met een schipper op een boot, een prachtige ervaring!

Zeeland – eilanden bezoeken

Ga je naar Zeeland dan kun je ook de verschillende eilanden bezoeken, je zou bijvoorbeeld naar Goeree-Overflakkee kunnen gaan. Dit eiland ligt op de grens van Holland en Zeeland. Dit eiland hoort eigenlijk bij de provincie Zuid-Holland, maar wordt door veel toeristen gezien als een eiland van de provincie Zeeland. Ook wat betreft de taal en de cultuur lijkt Goeree-Overflakkee op een plaats uit Zeeland. Goeree-Overflakkee is omgeven door water van de Noordzee, je hebt er het Grevelingenmeer, het Kramer-Volkerak en het Haringvliet. Als je aan de Grevelingendam en de Brouwersdam bent dan kun je hier in alle rust vakantie houden, je kunt hier lekker zwemmen, kitesurfen, duiken, vissen, blokarten en powerkiten. Wil je graag een dagje gaan winkelen dan kun je hiervoor in Ouddorp en Middelharnis terecht, hier vind je gezellige winkelstraten. Als je in Goeree-Overflakkee bent en je houdt van fietsen dan zou je hier urenlang door de kilometers lange duinen kunnen fietsen, je zou ook langs de zandstranden kunnen wandelen en de natuurgebieden kunnen gaan verkennen.

Zeeland - Schouwen-Duiveland

Een ander eiland waar je naar toe kunt gaan als je naar de provincie Zeeland gaat is Schouwen-Duiveland. Schouwen-Duivenland is een eiland waar je eigenlijk wel het hele jaar door van de veelzijdigheid die dit eiland heeft zou kunnen genieten. Op dit eiland heb je volop water, natuur en veel monumentale schatten. Schouwen-Duiveland is omringd door de Noordzee, het Nationale park, de Oosterschelde en de Grevelingen, dit alles maakt dit eiland tot een prachtige vakantieplaats. Je kunt wel zeggen dat dit eiland nogal wat trekpleisters heeft. Wil je graag gaan genieten van de prachtige natuurgebieden die Schouwen-Duivenland te bieden heeft dan kun je die vinden tussen de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. In deze natuurgebieden kun je zien dat de oude inlagen, de natte natuur en de polders nog vrij spel hebben. Ben je een liefhebber van vogels dan moet je niet vergeten je verrekijker mee te nemen.

Wat veel toeristen ook niet weten is dat je in de Oosterschelde zeehonden en bruinvissen kunt zien zwemmen. Wat je als toerist ook in deze prachtige natuurparken zou kunnen doen is uiteraard wandelen of fietsen, dit is een prachtige manier om de zuidkust van dit eiland te gaan verkennen. Op Schouwen-Duivenland kun je ook de plomptoren gaan bekijken. De plomptoren kun je zien als een restant van het dorpje Koudekerke, dit dorpje verdween in de zestiende eeuw in de golven. Ga je deze toren bezoeken dan heb je een fraai uitzicht over het natuurreservaat de Koudekerkse Inlaag.

Uitjes op Schouwen-Duivenland

Op Schouwen-Duivenland heb je ook nog de Brouwersdam, hier kun jij je als liefhebber van diverse watersporten uitleven. De Brouwersdam is een dam die de Grevelingen scheidt van de Noordzee, zodat je aan beide zijde kunt genieten van de stranden. Het water van de Grevelingen is over het algemeen rustig en het is een mooie plaats waar je kunt duiken. Breng je een bezoek aan Schouwen-Duivenland dan mag je een bezoek aan de Deltawerken zeker niet vergeten. Wil je de Deltawerken gaan bekijken dan kun je dit het beste regelen via internet.

Je kunt de Deltawerken zien als een antwoord op de ramp van 1953. Natuurlijk heb je op Schouwen-Duiveland ook veel musea. Een van de musea die je natuurlijk moet gaan bezoeken is het Brusea museum. Als je naar dit museum gaat dan weet je na het museumbezoek alles over de Zeeuwse mossel. Een ander museum waar je naar toe kunt gaan als je op Schouwen-Duivenland bent is Museumhaven Zeeland. Dit museum is een stichting en houdt zich bezig met de aankoop en het herstel van oude schepen. Je kunt als je dit museum wilt gaan bezoeken naar een binnen en een buiten museum gaan.

Ga je naar het watersnood museum dan krijg je een beeld van alles wat er is gebeurd tijdens de overstroming van 1 februari 1953 (de grote watersnoodramp). Natuurlijk zal het zo zijn als je een liefhebber bent van musea dat je alle musea wilt gaan bezoeken, je kunt deze opvragen bij het plaatselijke VVV kantoor. Ook een van de kunststukjes die je kunt vinden als je op Schouwen-Duivenland bent is de Zeelandbrug. De Zeelandbrug is een brug die over de Westerschelde gaat en is meer dan 5 kilometer lang. De brug is aangelegd omdat je dan een snelle verbinding hebt tussen Zeeland en Rotterdam.

Zeeland - Walcheren

Ook Walcheren is een eiland van de provincie Zeeland waar je als toerist jezelf niet hoeft te vervelen. Op het eiland Walcheren  kun je genieten van de bijzondere natuur, je hebt er schone stranden, mooie kleine dorpjes, een paar grote steden waar je zou kunnen winkelen en veel fietspaden. Ben je een toerist die graag naar het strand toe gaat dan kun je op Walcheren je hartje ophalen. Op de stranden van Walcheren is het puur genieten, je geniet er van de schoonste stranden met de meeste zonuren. Ga je naar de stranden van Walcheren dan zul je zelf zien dat ze allemaal verschillend zijn. Je kunt ook een lange wandeling maken langs de stranden van Walcheren, je hoeft niet alleen langs het strand te wandelen, je kunt ook een wandeling maken door de duinen. Als je een wandeling gaat maken door de duinen dan zijn deze soms wel 50 meter hoog, hier kun je dan genieten van het prachtige uitzicht over de stranden en de zee.

Walcheren en watersport

Je kunt de Zeeuwse wateren vanuit Walcheren goed bereiken en genieten van de vele watersportmogelijkheden. Ben je niet in het bezit van een boot dan kun je er op Walcheren wel een huren. Wil je graag gaan duiken als je op Walcheren bent en je bent een geoefende duiker dan zou je kunnen gaan duiken in de Oosterschelde. Onder de waterspiegel van de Oosterschelde vind je een wondere wereld met planten en dieren in allerlei soorten vormen en kleuren. Op Walcheren heb je ook diverse jachthavens waar je af kan meren, zodat je helemaal tot rust kunt komen.

Wil je graag een dagje uit als je op Walcheren bent dan kun je hiervoor diverse plaatsjes gaan bezoeken. Om een dagje uit te gaan zou je bijvoorbeeld naar Domburg kunnen gaan en de Domburgse galerie Het Noorderlicht gaan bezoeken, hier wordt jaarlijks een tentoonstelling georganiseerd van verschillende kunstenaars. Je kunt als je op Walcheren bent ook een rondvaart gaan maken met de Frisia, dit schip maakt diverse dagtochten. Ben je op Walcheren dan kun je met een watertaxi naar de stadshavens van Vlissingen om er een rondvaart te gaan maken. Ook als je sportief bent aangelegd kun je gerust naar Walcheren gaan om er vakantie te vieren. Op Walcheren kun je paardrijden, je hebt er buitenzwembaden, je kunt er golven op de Domburgsche golfclub en in Oostkapelle heb je een tennisvereniging met 6 tennisbanen.

Walcheren met de kinderen

Heb je kinderen meegenomen op vakantie naar Walcheren dan hoeven ook zij zich niet te vervelen. In Middelburg kun je met de kinderen naar een mini midgetgolf baan met 18 holes. Als je met de kinderen hier gaat golven dan is het alsof je in de jungle aan het golven bent, je speelt in een decor met apen, giraffen en tijgers. Ben je dan toch in Middelburg dan kun je ook een bezoek brengen met de kinderen aan familiepretpark Mini Mundi dit is Miniatuur Walcheren, dit noemt men ook wel klein Walcheren.

In Vlissingen heb je voor de kinderen het speelcircus Bambini, hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven in een gethematiseerde indoorspeeltuin. Op Walcheren is het net als in andere provincies, ook hier kun je genieten van allerlei streekproducten. Ook als je op Walcheren bent kun je de cultuur en het erfgoed gaan bekijken, Walcheren is in het bezit van verschillen de kerken, molens, bruggen, oude gebouwen en vestingwerken.

Zeeland – Tholen

Het eiland Tholen is een prachtig eiland van de provincie Zeeland. Het eiland Tholen kun je wel een bijzonder eiland noemen, het is in het bezit van pittoreske plaatsen en het heeft een prachtig landschap. Het eiland wordt beschermd tegen het water door een meer dan veertig kilometer lange zeewering. Ben je op Tholen en je wilt graag gaan shoppen dan kun je hiervoor in het stadje Tholen terecht.

Ben je in het stadje Tholen dan ben je in een stadje met een kloppend winkelhart en een stadje dat van alle gemakken is voorzien. Ben je in dit stadje aan het winkelen dan is het alsof je nog in de dertiende eeuw aan het winkelen bent. Dit merk je natuurlijk niet als je in de winkels bent, deze zijn echt wel van deze tijd. Als je door het platteland rijdt dan zul je zeker verschillende boerenwinkels tegen komen. In deze boerenwinkels kun je iedere dag heerlijk vers fruit, eieren, kaas en groenten zo van het land kopen. Er is op het eiland Tholen wel elke dag ergens een weekmarkt waar je naar toe zou kunnen gaan.

Tholen voor actievelingen

Ben je een actief iemand dan kun je ook op het eiland Tholen jezelf goed vermaken. Op het eiland Tholen zijn diverse duiklocaties te vinden, houd je van zeilen of heb je een motorboot dan heb je hiervoor op Tholen ook meerdere jachthavens. Voor de vissers onder ons heb je op het eiland Tholen diverse sportvissershavens, je kunt ze vinden bij het stadje Tholen en Sint Philipsland. Natuurlijk is het zo met zon zee en wind dat je de perfecte ingrediënten hebt om een prachtige watersportvakantie te gaan vieren. Ook op het eiland Tholen heb je prachtige en schone stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, bij Tholen en Sint Philipsland heb je een strand van 75 meter wat als het vloed is helemaal onder water loopt. Je hebt op het eiland Tholen wel meerdere stranden die onder water lopen, het is wel makkelijk als je dit van te voren weet.

Tholen, de natuur

Op het eiland Tholen kun je genieten van de diverse natuurgebieden. In Scherpenisse heb je Natuurgebied Scherpenisse polder, hier overwinteren vele soorten vogels in de plassen en drassig gebied, trekvogels rusten hier uit en eten wat. Dan heb je ook nog het natuurgebied de Eendenkooi waar je tot op heden nog de overblijfselen van een oud kreekrestant kunt zien liggen. Ook natuurgebied de Pluimpot is een natuurgebied wat je op het eiland Tholen kunt vinden. Tholen bestond vroeger uit allemaal losse eilandjes met er tussen in allemaal geulen. De Pluimpot was een van de grootste geulen en is volledig afgesloten tot een afgedamde zeearm. Wil je graag nog meer natuurgebieden gaan bekijken dan kun je voor meer informatie op diverse plaatsen terecht.

Tholen met de kinderen

Ook met de kinderen kun je gerust naar het eiland Tholen gaan. Je zou met de kinderen naar het dierenvriendjespad kunnen gaan, dit kun je vinden in het stadsbos van Tholen. Je moet niet bang zijn om je handen vuil te maken en je kleren kunnen ook wel wat vuil worden, maar je kunt wel een hoop meemaken op het dierenvriendjespad in het stadsbos van Tholen. Ben je met de kinderen een stuk gaan fietsen dan is het leuk om gaan te genieten van een heerlijke pannenkoek met stroop op het terras van het koetshuis. Dit pannenkoekenhuis kun je vinden aan het haventje van De Heen. Heb je zin om een stuk te gaan kanoën dan kun je hier een kanotocht regelen over de Steenbergse Vliet.

Zeeland - Zeeuws-Vlaanderen

Voor de meeste toeristen is Zeeuws-Vlaanderen een verrassing als ze kennismaken met dit eiland. Je kunt wel zeggen dat Zeeuws-Vlaanderen een uniek stukje Zeeland is met de Belgen dicht in de buurt. Ben je een strandliefhebber dan komt dat goed uit als je naar Zeeuws-Vlaanderen gaat, het is al jaren zo dat de stranden van Zeeuws-Vlaanderen de schoonste stranden van Nederland zijn. Ga je bijvoorbeeld naar de stranden van Breskens dan kan het bijna nooit voorkomen dat je jezelf gaat vervelen.

Ben je op de stranden van Breskens dan kun je genieten van de scheepvaart die over de Westerschelde vaart. Ben je op het bewaakte deel van het strand dan kun je genieten van de luxe zoals, ligstoelen, windschermen, kleedhokjes en van alles voor de kinderen. Wat je ook een mooi strand kunt noemen van Zeeuws-Vlaanderen is Cadzand. In Cadzand kun je veel plezier beleven als toerist, je kunt er wandelen, surfen, blokarten, vliegeren met de kinderen en powerkiten. Ben je ook nog een natuurliefhebber dan zou je ook nog naar het natuurgebied het Zwin kunnen gaan. Ook vlak aan de zee kun je nog naar het Groedse strand en Nieuwvliet gaan. Nieuwvliet kun je wel het familiestand bij uitstek noemen, hier ben je altijd verzekerd van een plaatsje in de zon. Dit familiestrand is heel breed en het grenst ook nog aan een natuurpark wat de Verdronken Zwarte Polder heet.

Zeeuws-Vlaanderen - veel ontdekken

Ben je op Zeeuws-Vlaanderen dan merk je dat dit eiland net zo veelzijdig is als de mensen zelf, dit eiland heeft voor iedereen wel wat te bieden. Op dit eiland is genoeg te ontdekken, je vindt er kunst, cultuur en geschiedenis in overvloed. Op het eiland Zeeuws-Vlaanderen heb je meer dan genoeg festiviteiten en evenementen, samen met de bezienswaardigheden kun je jezelf best vermaken. Je hebt musea die je een verhaal vertellen over de streek, ook van eeuwen geleden. Je kunt hier leren hoe je een trekpaard moet mennen. Kom je in Hulst dan zou je een beeldenroute kunnen volgen. Je krijgt dan alle belangrijke monumenten te zien die deze vestingstad je te bieden heeft.

Zeeuws-Vlaanderen – winkelen

Wil je in Zeeuws-Vlaanderen graag gaan winkelen dan kun je dit zeven dagen per week, ga je naar Sluis of Hulst dan zijn ook hier de winkels op zondag open. Omdat je hier een grote variatie hebt aan winkels en markten is er voor iedereen wel wat te vinden. Wil je naar de grootste stad van Zeeuws-Vlaanderen dan moet je naar Terneuzen, hier vind je een compleet assortiment aan winkels, van grotere winkels tot speciaalzaken. Het winkelcentrum Oostburg kun je wel het middelpunt van West Zeeuws-Vlaanderen noemen, hier kun je iedere woensdag op de markt lekkere stroopwafels, of een geurig kippetje en gebakken vis kopen.

Zeeland - Zuid-Beveland

Het eiland Zuid-Beveland is een eiland van Zeeland dat tussen de Oosterschelde en de Westerschelde inligt. Zuid-Beveland is een stuk land waar je kunt zien dat land en zee elkaar kunnen beïnvloeden. Je kunt wel zeggen dat Zuid-Beveland een oud poldergebied is met een levendige historie. In Zuid-Beveland heb je meer dan dertig dorpen met als middelpunt de stad Goes.  Ben je in Goes dan kun je hier heerlijk shoppen, je kunt het aantal winkels dat Goes heeft wel vergelijken met een middelgrote stad. De meeste winkels die je in Goes kunt vinden zijn gevestigd in historische oude panden die achter de grote markt staan. Naast de grote winkels die je normaal verwacht in een grote stad kun je er ook kleine boetiekjes vinden.

Watersportmogelijkheden Zeeland

Ben je op vakantie op de Zeeuwse eilanden en je bent op Zuid-Beveland dan kun je ook hier zeker genieten van de vele watersportmogelijkheden. Wil je waterskiën dan mag je dit wel op de Westerschelde als je buiten de hoofdvaargeulen blijft. Op de Oosterschelde is het verboden om te waterskiën. Je hebt ook toeristen die hun speedboot meebrengen als ze op vakantie gaan. Wil je graag veel gas geven met je speedboot dan kun je hiervoor op het Veerse meer terecht, hier zijn voor speedboten en waterskiërs twee banen uitgezet waar je zo hard mag gaan als je zelf maar wilt. Waterskiën is ook toegestaan op het Zoommeer, dit vind je bij de Bergse diepsluis. Wil je graag banaanvaren, jetskiën, waterfietsen en nog veel meer dan kun je hiervoor bij het dagrecreatieterrein Waterrijk Oesterdam terecht.

Zuid-Beveland - strand

Wil je op Zuid-Beveland graag naar het strand dan kun je naar het familie strandje van Wemeldingen gaan, dit strand is 250 meter lang en bij vloed stroomt het helemaal onder. Als tweede strandje kun je er voor kiezen om naar het familie strandje Zandkreekdam te gaan. Dit strand is 250 meter lang en ligt vlak bij de Zandkreekdam. Dan heb je nog het strandje Baarland wat een aangelegd strand is van een paar honderd meter.

Zuid-Beveland met de kinderen

Ga je met de kinderen naar Zuid-Beveland dan is hier genoeg voor hen te beleven, je kunt met de kinderen bijvoorbeeld naar speelboerderij Klok’uus gaan. In deze speelboerderij kun je de kinderen binnen en buiten laten spelen met verschillende soorten attracties. Je kunt de kinderen laten klimmen, klauteren, glijden en springen. Als je op een originele manier het gebied de Zak van Zuid-Beveland wilt gaan bezoeken met de kinderen dan moet je een rit gaan maken met de stoomtrein Goes-Borsele. Als je dit gebied gaat verkennen met het zogenaamd rijdend museum zie je ook meteen waarom dit gebied is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Je gaat met de trein naar Hoedekenskerke en die stopt dan op het station van Kwadendamme, je kunt hier uitstappen om de tropische Zoo te gaan bekijken.

Zeeland - Noord-Beveland

Als je het over Zuid-Beveland hebt kun je er niet langs om het ook over Noord-Beveland te hebben. Ook Noord-Beveland is omgeven door water, je kunt het gemakkelijk bereiken vanuit Walcheren, Zuid-Beveland of Schouwen-Duivenland. Je vindt op dit eiland veel bijzondere natuur, inlagen en schone stranden. Mooie eigentijdse dorpjes, prachtige fietspaden en veel watersport mogelijkheden heb je allemaal op Noord-Beveland.

Noord-Beveland – Neeltje Jans

Ben je op Nood-Beveland dan kun je er niet omheen om een bezoek te gaan brengen aan Neeltje Jans, zeker als je kinderen hebt meegenomen. Ben je bij Deltapark Neeltje Jans dan ben je op een plaats waar natuur, cultuur en techniek bij elkaar komen. Je kunt bij Neeltje Jans kijken naar films en exposities over de overstromingsramp van 1953 en over de beroemde Deltawerken. Maar je kunt bij Neeltje Jans nog veel meer doen, je kunt er een prachtig dagje uit van maken. Je kunt bij Neeltje Jans een zeehondenshow beleven, je kunt er naar een walvisexpositie gaan, je hebt er 3d films en een waterspeelplaats. Verder kun je op Noord-Beveland nog rondvaarten gaan maken en naar het recreatiecentrum Kamperland gaan, hier vind je ontspanning voor het hele gezin. Ook het bezoekerscentrum Nationaal Park Oosterschelde is de moeite waard om te gaan bekijken, hier kun je de wereld van de Oosterschelde ontdekken.

Noord-Beveland – watersport

Ook wat betreft de watersport is het op Noord-Beveland goed toeven. Je hebt op dit eiland meerder duiklocaties waar je terecht kunt om te gaan duiken. Je kunt op dit eiland ook zeiljachten huren, maar ook motorjachten en sloepen. In Noord-Beveland heb je een zeilschool en botenverhuurbedrijf, hier kun je ook kajaks en waterfietsen huren, verder kun je op dit eiland ook wakeboarden, windsurfen, banaanvaren en flyboarden.

Noord-Beveland – strand

Op Noord-Beveland heb je het Banjaardstrand. Het strand is meer dan driekilometer lang en op plaatsen wel vijfhonderdmeter breed. Sinds 2007 zie je op het Banjaardstrand een blauwe vlag hangen, dit wil zeggen dat je op een veilig en schoon strand bent. Op dit strand mogen tijdens het badseizoen geen paarden komen, honden mogen er wel komen maar je moet ze overdag aangelijnd houden.

 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 7066x
Toegevoegd: 03-08-2015 05:38
Gewijzigd: 22-08-2015 13:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!