de Efteling

De Efteling, mogelijkheden

de EftelingZin om met zijn allen een dagje naar de Efteling te gaan? Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden? Het park heeft jou erg veel te bieden. Lees hier daarom meer over de mogelijkheden van een dagje Efteling en leef je uit.

Een wereldwijd bekend attractiepark

De Efteling in Kaatsheuvel in de provincie Noord-Brabant is een zeer beroemd attractiepark. Het park is begonnen met het uitbeelden van de bekende sprookjes als Doornroosje, Hans en Grietje, Roodkapje enz. en heeft zich verder uitgebreid met de meest spectaculaire en betoverende attracties. Denk daarbij aan: De Python, voor een onvergetelijke ruimtereis; Pegasus, het gevleugelde paard; Pirana, een spectaculair wild en woest water avontuur; de mooie Tuin der Elfen, waar je onbegrensd kunt dromen; de prachtige Indische Waterlelies; Fata Morgana, de verboden stad; de Vliegende Fakir; Europa's grootste Spookslot; het antieke Stoomcarrousel; de eeuwig dansende gouden bal; het Volk van Laaf; Joris en de Draak; Droomvlucht; Dive Coaster, Pagode, de zwevende Tempel; Diorama enz. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin, Kleuterhof. Ook het Efteling Museum is een bezoek meer dan waard.

De Efteling telkens ontdek je iets nieuws

De Efteling is een heel groot attractiepark, waar je veel tijd kunt doorbrengen. Telkens zal je weer iets anders opvallen, je verbazen, je ontroeren door de pracht en de manier hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Ongelooflijk knap! Bijvoorbeeld het sprookje de Indische Waterlelies. Dit sprookje bestaat 50 jaar op 3 mei 2016. Op 3 mei 1966 werd dit sprookje voor het publiek geopend. Er is 2 jaar aan gewerkt. De ontwerper is Ton van de Ven. Hij is tevens de ontwerper van de Droomvlucht en van het Spookslot. Het 50-jarig bestaan wordt gevierd door het publiek te laten genieten van nooit eerder getoonde originele ontwerpen, foto's en films. Heel bijzonder en als je de Efteling dit jaar bezoekt is dit kijkje achter de schermen uniek te noemen. Het sprookje is geschreven door koningin Fabiola van België.

Ook de Efteling heeft een nieuwsbrief

Wil je op een eenvoudige manier op de hoogte worden gehouden van alle nieuwtjes en alles wat er reilt en zeilt rondom attractiepark de Efteling, vraag dan de nieuwsbrief aan. Ben je van plan dit seizoen de Efteling te bezoeken dan kun je wellicht gebruik maken van een leuke aanbieding, die je ook terug kunt vinden in de nieuwsbrief. Ook voor informatie van bijzondere kijkjes achter de schermen kun je de nieuwsbrief aanvragen. De Efteling is een attractiepark waar je regelmatig naar toe gaat. Het park laat je telkens weer genieten van de "oude" attracties en komt ook regelmatig met wat nieuws. De Efteling voor een dagvullend programma en dan nog heb je niet alles gezien. Gewoon nog een keer terugkomen. Wellicht is het kopen van een abonnement dan een goede keuze.

Overnachten op het attractiepark de Efteling

Omdat het park zo ontzettend groot is kun je nooit alles op één dag zien en beleven. Waarom boek je geen overnachting in het Efteling Hotel, of ga je slapen in een vakantiewoning Boshuys op het vakantiepark van de Efteling? Leuk voor het hele gezin! Je loopt niet te rennen en te stressen over het park als je weet dat je nog een dag of meer dagen blijft. Je bent meer ontspannen en geniet veel meer. Zijn er wachttijden bij de attracties, geen probleem, morgen komt er weer een dag als je op het park een overnachting boekt. Als je voor één of meer dagen een overnachting boekt  dan heb je toegang tot het attractiepark tijdens de normale openingstijden. Je verblijft op loopafstand van het park. Je kunt een woning huren op het vakantiepark van de Efteling of een kamer in het Hotel de Efteling. De woningen op het park zijn zeer ruim, geschikt voor 6 personen met veel luxe, bijvoorbeeld een buiten sauna. Een hotelkamer biedt plaats aan 4 personen en het is er alsof je zelf in een sprookje zit. Het is belangrijk dat je op tijd reserveert, want de overnachtingen zijn erg populair. Wanneer je vroeg boekt, profiteer je van een mooie vroegboekkorting en je bent verzekerd van een plaats. 

De Efteling wie kent haar niet?

Bijna iedereen kent de Efteling van een vakantie uitstapje, een schoolreisje, een uitstapje met je vereniging, een korte vakantie op het vakantiepark van de Efteling of in het Hotel. Heb je wat te vieren ook dan is een dagje Efteling een goede keuze voor jong en oud. Wil je er een hele speciale dag van maken (wat het sowieso zal worden) dan koop je online geen gewone ticket maar een ticket extra of een ticket luxe. Daarvoor krijg je veel extra's. De toegangsprijzen vind je online. Er zijn enkele mogelijkheden waar je uit kunt kiezen:

 • het gewone ticket, waarmee je toegang hebt tot het park tijdens de gewone openingstijden;
 • het ticket extra, waarmee je toegang hebt tot het park, waarmee je koffie of thee met iets lekkers krijgt, een lunch en korting bij aankoop van één souvenir;
 • het ticket luxe, waarmee je toegang hebt tot het park, je mag een half uur eerder naar binnen, je krijgt koffie of thee met wat lekkers, een lunch, een diner, korting op de aankoop van één souvenir en gratis parkeren.

Zoals je leest krijg je veel extra's bij de speciale tickets. Online zie je de entreeprijzen, ook groepskortingen zijn mogelijk. Reserveer je online je tickets dan betaal je 2 euro minder voor elk ticket in vergelijking met de prijs die je aan de kassa betaalt. 

Wist je dat...

 • de Efteling in 1952 is begonnen als sprookjesbos, de Efteling is als een prentenboek met sprookjes als Roodkapje, Klein Duimpje, De Wolf en de Zeven Geitjes, Assepoester enz. De ontwerpers waren Anton Pieck en Peter Reijnders?
 • de Efteling een hoge onderscheiding heeft ontvangen in 1972 namelijk de "POMME D'OR". Dit is de hoogste onderscheiding op toeristisch gebied. In 1992 ontving de Efteling de onderscheiding voor het beste attractiepark van de wereld namelijk "APPLAUSE AWARD"?
 • de Efteling een nieuwsbrief heeft?
 • het sprookje van de Indische Waterlelies dat nu extra in de belangstelling staat door het 50-jarig bestaan, geschreven is door koningin Fabiola van België?
 • je de Efteling vaker dan één keer moet bezoeken om alles te kunnen zien en de attracties te kunnen ervaren?
 • online boeken goedkoper is dan betalen aan de kassa?
 • er regelmatig leuke aanbiedingen zijn (zie de nieuwsbrief) om het park goedkoper te kunnen bezoeken?
 • op het park van de Efteling een prachtig museum staat, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken?
 • er geen huisdieren worden toegelaten op het park? Er zijn wel voorzieningen. Je kunt je huisdier in één van kennels gratis achterlaten. Geleidehonden mogen mits herkenbaar, door het dragen van een hes, wel mee naar binnen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 3483x
Toegevoegd: 25-05-2016 17:40
Gewijzigd: 16-06-2016 00:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!