survival hut

Survival leuke tips

survival hutZin om te overleven in de natuur? Kies dan nu voor survival en je gaat de tijd van je leven krijgen. In dit artikel krijg je tips over survivallen.

Survival, algemeen

Survival betekent overleven. Een survival is een avontuurlijke tocht. Er zijn verschillende soorten survival te onderscheiden.

 • Een survival waarbij iemand alleen, met tweeën, of met een groep een gebied intrekt, waarvan men niet weet wat men tegen zal komen. Hoe spannend zijn bepaalde, geweldige tv programma's waarin je ziet hoe mensen tegen de natuur moeten vechten, maar ook hoe de natuur hun redding kan zijn. En survival kan ook een spannend, sportief en uitdagend uitstapje zijn voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden.
 • Mensen die aan de eerstgenoemde survival meedoen, maken een zware tocht door onherbergzaam gebied en trotseren allerlei gevaren, weersomstandigheden en zij moeten flink afzien, omdat ze slechts enkele middelen tot hun beschikking hebben om de overleven (voor de survival). Het ontbreekt aan luxe tijdens een survival.
 • De avonturiers nemen een survival kit mee, waarin de belangrijkste spullen kunnen worden meegenomen om te overleven (bevat geen eten en drinken). De basic survival kit bevat een mesje, een fluitje, vuurstaal, lucifers, draad en koord, watten, waterdicht zak dit alles zit in een foedraal met rits.
 • Als je met een survival kit op pad gaat, dan ga je voor een survival die echt niet door iedereen zal worden gedaan.
 • Wil je met je gezin een dagje een outdoor activiteit doen dan kun je kiezen voor een survival.

Survival wat doen?

De survival activiteiten bestaan dan uit:

 • Hutten bouwen voor de nacht.
 • Pijl en boog maken voor de wilde dieren die 's nachts verschijnen (laat je fantasie er op los).
 • Onder heggen door kruipen, over touwwerken heen klimmen.
 • Eten koken op een kampvuur enz.

Activiteiten die voor kinderen spannend zijn, waarbij ze moeten samenwerken met elkaar of met de volwassenen die erbij aanwezig zijn. Wanneer je een bedrijfsuitje moet bedenken en organiseren denk dan ook eens aan een survival. Je leert je collega's op een totaal andere manier kennen. Wie heeft de meeste en de beste oplossingen paraat? Je hoeft zelf niet alles te bedenken.

 • Je kunt een survival boeken, die helemaal georganiseerd is. Je kunt daar op diverse plaatsen een geweldige tijd doorbrengen, bijvoorbeeld in de Ardennen, een zeer favoriete plek voor een survival met een prachtige natuur, op de Veluwe enz.
 • Kijk voor meer geschikte plaatsen online en je krijgt alle informatie die je nodig hebt. Op veel plaatsen kun je zelfs een survival weekend boeken met overnachting in een hotel (dat laatste is niet echt overleven je slaapt met alle luxe om je heen, zelfs een zwembad).
 • Lees de recensies en dan weet je wat je te wachten staat tijdens de survival als personeelsuitje, met je gezin of met vrienden.
 • Een survival kan op veel manieren worden georganiseerd en steeds zal er met de leeftijd van de deelnemers rekening worden gehouden.
 • Een survival voor kinderen zal er anders uitzien dan een survival voor een vriendengroep van jongens tussen de 20 en 25 jaar.
 • Veiligheid moet in elk geval een belangrijk item zijn, zelfs voorop staan. Let daarop als je een georganiseerde survival boekt.
 • Wat doen de medewerkers van de survival voor jouw veiligheid? Ga je op eigen houtje ook dan staat veiligheid op de eerste plaats. Een survival mag nooit waaghalzerij zijn, maar wel hoe kom ik verder op het parcours en op welke meest veilige manier? Het gaat erom dat je hersens kraken om hindernissen op de meest eenvoudige manier te nemen, soms door samen te werken met anderen van de groep.

Je lichamelijke conditie wordt tevens op de proef gesteld tijdens een survival. Een survival is uitdagend, spannend, soms heel zwaar (afhankelijk van de activiteiten waarvoor je kiest), maar ook erg leuk. Niet teveel lachen, want dan lukt die klimpartij niet.Activiteiten survival

Maak je een reis door een onbekend gebied dan weet je niet wat je tijdens de survival tegen zult komen.

 • Ben jij echter deelnemer aan een georganiseerde survival dan zie je online wat je kunt verwachten: een junglebrug, touwen, hindernisbanen, boogschieten, waterpartijen met spellen, kampvuur maken enz. De zwaarte van de survival dag kun je echter achter de computer niet inschatten.
 • Je kunt wel zien dat er onderscheid gemaakt wordt in groepen, kinderen worden in leeftijdsgroepen bij elkaar gezet. Wat je zeker weet is dat het een actieve en sportieve dag zal worden als jij je inschrijft voor een survival.
 • Ga je naar de Ardennen of kies je voor de Veluwe? Er zijn veel prima plekken waar een survival wordt georganiseerd, kijk online en maak er een keuze uit.
 • Moet je vele kilometers rijden kies dan voor een survival met een overnachting of een survival met BBQ.
 • Er is ook de mogelijkheid om voor een middag, een avond of een hele dag een survival te boeken. Kijk naar de samenstelling van de groep en maak dan een keuze. Van kleine kinderen kun je niet verwachten dat zij de hele dag spelletjes doen, ook al zijn deze erg leuk.
 • Vind je de hele dag survival te lang dan kun je een combinatie kiezen met paintball bijvoorbeeld. Wordt het bedrijfsuitje dit jaar een survival dan kun je bespreken welke activiteiten aangeboden zullen worden.
 • Maak vooraf een afspraak om een en ander van de survival goed door te spreken, een BBQ erbij? Vaak kun je uit veel activiteiten een keuze maken: vlotten bouwen, jungle tour, abseilen, dropping, tokkelen (afdalen van een bergwand met behulp van een katrolsysteem, kabelbaan idee dus), klimmen, GPS tocht, hindernisbaan, kajakken, raften enz. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms jammer is dat je na één dag weer naar huis moet. Ook daarvoor is een oplossing.
 • Wil je een survival organiseren, boek een weekend met overnachting of meerdere dagen, inclusief eten en drinken. Steeds vaker worden bedrijfsuitjes op die manier georganiseerd. Je doet dan tevens aan teambuilding en slaat twee vliegen in één klap. Maar ook als je een familie reünie organiseert of je huurt op een camping een familiebungalow dan kun je met de familieleden die daar zin in hebben een survival doen.
 • Houd bij het boeken van een survival en zeker bij het maken van groepjes altijd rekening met het aantal personen en hun leeftijd. Moet je tevens een plaats reserveren voor de overnachting dan heb je vaak de keuze uit een luxe en een primitieve overnachting, geheel in de sfeer van een survival, maar een hotel, een blokhut of caravan is ook mogelijk.
 • Er is veel bespreekbaar door de vele mogelijkheden heb je keuze genoeg om er een geslaagde reünie, een gezellig familiefeest, een teambuilding en een uitdagende survival van te maken.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 5838x
Toegevoegd: 02-08-2016 19:20
Gewijzigd: 18-08-2016 08:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!