apen

Blijdorp, een dagje uit

apenZin om met het hele gezin een dagje uit te gaan? Een dagje naar Blijdorp is zeker de moeite waard. Lees hier meer over een dagje Blijdorp.

Blijdorp, de dierentuin

Het hele jaar door kun je prima een uitstapje maken naar Blijdorp. Het hoeft daarvoor geen vakantie te zijn. Vermaken kun jij je op elk moment van het jaar met je gezin of partner in Blijdorp, want deze dierentuin is het gehele jaar geopend.

 • De volledige naam is Diergaarde Blijdorp, de naam zegt meteen wat het is, een diergaarde en dat is een oude naam voor dierentuin. Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdam en is een oude, zeer populaire dierentuin.
 • Deze dierentuin werd uitgeroepen tot "Mooiste Dierentuin van de Benelux". En omdat er veel mooie dierentuinen in de Benelux te vinden zijn, kan Blijdorp hier enorm trots op zijn. Blijdorp is van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend.
 • Online vind je de plattegrond, maar ook de dagagenda met de bijzondere evenementen per dag. Ook wordt er een indicatie gegeven van de drukte op het park. Wanneer is het rustig, gezellig druk en wanneer is het druk. Het is een indicatie, dus er is geen garantie dat het in de praktijk zo zal zijn. De drukte wordt bepaald aan de hand van gegevens van andere jaren, er kan dus altijd verandering in optreden (denk aan de invloed van de weersomstandigheden).
 • Sinds kort kun je gratis de Blijdorp app downloaden, zodat je niets meer hoeft te missen. Kaartjes voor Blijdorp kun je online bestellen met een mooie korting van 2 euro per persoon.
 • Wil jij de dieren voor langere tijd in hun ontwikkeling volgen dan kun je vaker Diergaarde Blijdorp bezoeken.
 • Koop een abonnement en je bent een stuk voordeliger uit. Wist je dat je een entreekaartje van Blijdorp ook cadeau kunt doen!! De ontvanger zal blij verrast zijn.

Ook na de vakantie

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn begonnen en jij bent waarschijnlijk weer aan het werk. Ook na de vakantie kun je Blijdorp bezoeken. Blijdorp is namelijk het gehele jaar geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur. Verras je kinderen (maar zeker ook jezelf) met een dagje Blijdorp. Je huisdier moet je thuis laten, voor kleine kinderen zijn wandelwagens te huur en ook zijn er beperkt rolstoelen verkrijgbaar in Blijdorp. De winkel in Blijdorp, een aanrader, kun je alleen bezoeken als je Blijdorp bezoekt. Fietsen, steppen en rolschaatsen zijn niet toegestaan op het park. Je kunt aan de kassa je kaartje kopen, maar online bespaar je 2 euro entreegeld en je hoeft niet in de rij (die op drukke dagen best lang kan zijn). Reserveren is noodzakelijk voor rondleidingen of speciale arrangementen. Iets te vieren of zomaar een vrije dag, in Diergaarde Blijdorp is zoveel te zien en te beleven dat je daar nooit uitgekeken raakt. Wil je vaker Blijdorp bezoeken, overweeg dan om een abonnement te nemen.

Blijdorp, voor een spreekbeurt

Je bent met je kinderen op bezoek geweest in Diergaarde Blijdorp en zeer onder de indruk van alles wat zich daar afspeelt. Jouw kind zou dit graag met klasgenoten willen delen en zou dit kunnen doen door middel van het houden van een spreekbeurt over Diergaarde Blijdorp. Alles wat jullie hebben gezien en gelezen over de dieren kan terugkomen in de spreekbeurt en dan is het leuk om ook wat materialen te laten zien. Wat nu zo speciaal is, bij Diergaarde Blijdorp kun je voor 14 dagen een themakist lenen tegen betaling van borg en je dient een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Het onderwerp in de themakist kan zijn: apen, beren, giraffen, kamelen, haaien, otters, panda's, zwijnen en nog veel meer dieren.

Klasgenootjes zullen ademloos kijken en luisteren, heel interessant met informatie en foto's. De spreekbeurt zal je kind zelf moeten voorbereiden, maar het materiaal vind hij of zij in de themakist. Ook voor leerkrachten is er een kist namelijk de leskist, die zij kunnen lenen. Een heel leuke manier om les te geven met de leskist. Kinderen zullen erdoor geboeid zijn en zich nog meer interesseren voor alles wat er leeft en respect krijgen voor de natuur. Diergaarde Blijdorp doet haar best om mensen te informeren over allerlei dieren, zij doet veel aan educatie! Zo is er sinds kort de Blijdorp app. Ook de dieren- en plantendossiers online geven veel algemene informatie over de verschillende dieren, maar ook aparte weetjes en dingen die er in Blijdorp gebeuren, die erg actueel zijn, kun je online volgen. Erg leuk en vooral interessant om te bekijken en te lezen.

Blijdorp voor jong en oud de moeite waard

Een familiereünie, een buurtfeest, een schoolreis allemaal gebeurtenissen die gevierd kunnen worden in Diergaarde Blijdorp.

 • Je kunt je er met gemak een hele dag vermaken, je zult zelfs tijd te kort komen als je overal wilt kijken, alles wilt meemaken en de dieren rustig wilt observeren. In dat laatste geval kun je een abonnement nemen en vaker in het jaar terugkomen en jouw favoriete dier vaker bezoeken om zijn of haar ontwikkeling op de voet te volgen.
 • Voor kleine kinderen is het een groot park om zelf te lopen, huur een wandelwagen.
 • Bekijk de plattegrond en je kunt de geplande route volgen, maar je kunt ook zelf een route uitstippelen. Je kunt kinderen mee laten doen aan een fotoworkshop met tips voor het professioneel fotograferen van de natuur, of laat je kinderen op Zoocamp gaan, leeftijd 7 tot 9 jaar. Ze mogen dan een nachtje slapen in Blijdorp. Nou ja, slapen…., de kinderen gaan om 24.00 uur naar bed na diverse activiteiten onder deskundige begeleiding, waaronder een speurtocht door de dierentuin zonder zaklamp, om 6.00 uur staan ze op zoals de echte dierenverzorgers ook vroeg op moeten staan.
 • Ook het Wakkere Vogels Ontbijt is leuk om mee te maken. Je ontbijt met zicht op ijsberen, wasberen en zeeleeuwen. En zo heeft Diergaarde Blijdorp nog meer gezellige activiteiten voor je in petto.
 • Blijdorp, niet voor niets "de Mooiste Dierentuin van de Benelux".

Blijdorp bezoeken met groepen

Diergaarde Blijdorp is zeer geschikt om met groepen te bezoeken: kinderfeestjes, verenigingen die een jubileum willen vieren, familiereünies, schoolreisjes enz. Kom je met een groep vanaf 20 personen naar Blijdorp dan betaal je per persoon minder. Kijk online voor de actuele prijzen. Dan zijn er ook nog de avonduitjes in Blijdorp. Wat te denken van bijvoorbeeld een bedrijfsuitje bij Diergaarde Blijdorp in de avond? Na een heerlijk dinerbuffet gaat de groep met een ervaren gids door de dierentuin, veel dieren zullen slapen, maar welke dieren worden juist in de schemering actief? Bijna overbodig om te vermelden, maar reserveren is noodzakelijk. Dat is ook het geval bij Oceanium by Night. Je dineert in de Haaienzaal en hebt zicht op de zeeleeuwen, spectaculair hoe deze dieren zich bewegen, grappig ook. De prijzen van deze avonduitjes vind je online.   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3594x
Toegevoegd: 12-09-2016 12:56
Gewijzigd: 02-10-2016 23:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!