Paintball

Paintball waar te doen?

PaintballBen je dol op paintball en wil je graag een spelletje spelen? Dan is het goed om te weten waar je paintball kunt spelen. Je kunt middels dit artikel meer informatie krijgen over paintball, wat het is, waar je het kunt doen en wat belangrijk is bij het spel. Kom ook in beweging en ga zelf een potje paintballen met vrienden of familie, een leuke en gezellige activiteit.

Paintball spelen

Een leuke activiteit met je vrienden, familie of collega’s is paintball spelen. Steeds meer mensen ontdekken dat het een leuk en sportief evenement is waar je met zijn allen aan mee kunt doen. Zorg dat je samen gaat werken, ook voor een bedrijf is het een gemakkelijk te organiseren uitje. Even weg van de werkvloer, maar toch samenwerken, elkaar steunen en met elkaar communiceren. Bij paintball komt het namelijk aan op goede communicatie met je team en op het onvoorspelbaar zijn. Ook al denk je iemand nog zo goed te kennen, dit kan met paintball wel even anders uitpakken. Interessant om mensen in een totaal andere situatie te ervaren en hun positieve eigenschappen te zien.

Waar paintball spelen?

Paintball wordt op verschillende plaatsen aangeboden. Je kunt online kijken waar je kunt spelen, zoek eens op paintball spelen en zet dan de plaatsnaam er bij. Je krijgt vanzelf een beeld waar het spel in jouw regio wordt aangeboden. Als je met je collega’s gaat dan kun je een centrale plaats kiezen. In veel grote steden zijn meerdere paintball locaties waar je naar toe kunt met zijn allen. Denk er wel aan dat je op tijd gaat reserveren.

Online paintball reserveren

Paintball wordt aangeboden op meerdere locaties. Om te bekijken waar het in jouw buurt wordt aangeboden kun je een paar dingen doen:

 • Vraag vrienden, familie en collega’s waar paintball wordt aangeboden in je regio en vraag of zij er ervaring mee hebben.
 • Zoek online naar paintball locaties, vergelijk de mogelijkheden met elkaar en let ook op de prijzen. Hoe is de locatie bereikbaar? Als je met collega’s gaat, is het fijn dat het voor iedereen te doen is qua afstand.
 • Online kun je vaak de paintball locatie reserveren. Soms via het contactformulier en soms door een mail te sturen. Als je snel reactie wil, is het vaak aan te raden om even te bellen en dan weet je meteen wanneer je terecht kunt.
 • Zorg dat je, voordat je online paintball gaat reserveren, een paar data en tijden hebt wanneer iedereen kan deelnemen.
 • Plan alles op tijd, een leuk dagje paintball, combineren met eten en wie weet nog een ander uitje, maakt de dag zeker compleet en wellicht voor herhaling vatbaar.
 • Bij de meeste paintball locaties worden nog meer activiteiten aangeboden, misschien leuk om met zijn allen een dagje op pad te gaan? Je kunt er een teambuilding van maken. Even als vrienden onder elkaar in plaats van als collega’s. Je leert elkaar op een andere manier kennen, dat is voor je werk ook goed. Hierdoor kun je ook over andere dingen praten en door de activiteiten met elkaar samenwerken. Vaak denk je iemand te kennen, maar door samen wat te ondernemen, leer je de andere kant van iemand kennen. Paintball is hier een erg geschikte activiteit voor en dan komt het echt neer op samenwerken en op afstand met elkaar communiceren. Je bespreekt samen namelijk een tactiek die je tijdens het spel gaat volgen. Dit is pas succesvol als iedereen zich er aan houdt en op elkaar is ingespeeld.

Paintball aandachtspunten

Er zijn een paar dingen waar je goed aan moeten denken bij paintball.

 • Als je gaat paintballen krijg je bij binnenkomst een uitrusting (speciale kleding over je eigen kleding) aan. Je kunt je alvast voorbereiden op wat er komen gaan. Het is belangrijk om goede schoenen te dragen.
 • Tijdens het paintball spelen is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren en verder is het van belang om te bewegen en te schieten.
 • De strategie van het paintball spel kan van tevoren bepaald worden. Loop je meteen hard van stapel met je team of start je het langzaam op? Als je hard wil gaan dan sprint je bij de start meteen naar voren en verschuil je je achter een object.
 • Het is belangrijk dat je je tegenstanders op positie houdt. Wanneer jij je tegenstander ziet rennen, schiet dan niet op hem maar juist in de richting waar hij naar toe gaat.
 • Als jij de vlag wil veroveren die in het midden van het veld ligt, moet je als team samenwerken en zeker wanneer je tegenstanders in de buurt zijn.

Tips paintball

Voor het spelen van paintball zijn er nog wat tips, die je toe kunt passen tijdens het spelen:

 • Verdedigen is van belang bij paintball. Als je gaat rennen dan kun je beter achter een object duiken in plaats van afremmen. De tegenstander heeft hierdoor namelijk minder kans om jou te raken.
 • Je kunt het beste vanaf de zijkanten van het veld spelen, niet door het midden.
 • Ben je als team ingesloten bij paintball? Dan is het belangrijk om met elkaar te communiceren en op afstand een tactiek te bedenken.
 • Houd tegenstanders altijd op afstand en probeer met je team samen te werken, gedurende het hele paintball spel.
 • Je kunt eens proberen om je tegenstanders bang te maken. Als je tegenstander naar een object toe wil rennen, schiet dan op dat object. Je tegenstander zal zich eerder bedreigd voelen en terug willen rennen.
 • Zorg dat je tijdens het paintball spelen onvoorspelbaar bent.
 • Als je je kogels bij wil vullen, doe het dan op een veilige plaats. Zorg dat je gedekt wordt door iemand uit je team. Je kunt ook bijvullen wanneer je door blijft schieten.

Paintball als teambuilding

Paintball is een erg sportief uitje, het wordt dan ook vaak gekozen als teambuildingsuitje. Je hebt daarbij sportieve kleding nodig. Zorg dat je je goed kunt bewegen in de kleding. Ook oudere schoenen zijn wel aan te raden, zorg dat ze goed zitten en stevig zijn.

 • Plan samen een dag waarop je met zijn allen voor paintball kiest.
 • Bekijk welke collega’s ervaring hebben met paintball en maak eerlijke groepen.
 • Zorg dat het leuk blijft om te spelen, het mag een wedstrijdje zijn, maar draag je verlies sportief.
 • Feliciteer de winnaar!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 5150x
Toegevoegd: 19-12-2015 08:54
Gewijzigd: 10-01-2016 21:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!