nijlpaard

Ouwehands Dierenpark

nijlpaardAls je zin hebt om een dagje naar de dierentuin te gaan, dan is Ouwehands Dierenpark een leuk idee. In dit artikel kom je meer over het dierenpark te weten.

De dierentuin

Ouwehands dierenpark ligt in Rhenen in de provincie Utrecht. Het is een zeer bekend en prachtig park. De naam dierentuin klopt slechts voor een gedeelte, want tegenwoordig is Ouwehands Dierenpark veel meer dan een prachtige dierentuin.

  • De dierentuin is namelijk een combinatie van het kunnen bekijken en bewonderen van dieren met veel diverse sport- en spelmogelijkheden, waaronder Pandasia, het beroemde Berenbos, de Jungle speeltuin "RavotAapia".
  • Ouwehands Dierenpark krijgt jaarlijks ongeveer 940.000 bezoekers. Het merendeel van deze bezoekers zijn gezinnen met kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar.
  • Ouwehands Dierenpark bestaat al sinds 1932. Vroeger ging je met je ouders in de vakantie een dagje naar het Ouwehands Dierenpark en je kwam er voor de dieren, het kijken naar het verzorgen ervan en eventueel een dierenshow. Je nam broodjes en drinken mee en had een heerlijke dag. Je kwam destijds al tijd te kort als je bij alle dieren een poosje wilde kijken. Wat zijn dieren leuk en wat is het leuk om ze wat langer te observeren!
  • Er zullen best volwassenen zijn die graag een keer alleen naar Ouwehands Dierenpark gaan. Ze kunnen dan in alle rust en zo lang ze willen bij een bepaalde diersoort kijken. Kinderen hebben meestal wat minder geduld.
  • Ouwehands Dierenpark zoals zij nu is, is heel aantrekkelijk voor kinderen. Ze hoeven niet alleen maar mee rond te lopen en te kijken, ze kunnen ook zelf activiteiten doen. Er wordt van alles georganiseerd voor kinderen in diverse leeftijden. Het is gezellig, spannend, educatief en interessant om Ouwehands Dierenpark te bezoeken.
  • Kinderen en ook de volwassenen uiteraard krijgen op verschillende manieren een heleboel informatie over de dieren die op het park verblijven. Je kunt de dieren bekijken en langdurig observeren, soms kun je met de verzorger mee om de dieren te voeren, maar er zijn ook plekken waar veel informatie wordt gegeven bijvoorbeeld over de bedreigingen die de dieren boven het hoofd hangen.
  • Kinderen worden bewust gemaakt van dit feit. Het is niet alleen maar een dramatisch gebeuren, want er wordt meteen een oplossing aangedragen namelijk dat wij allemaal moeten meehelpen om de bedreigde diersoorten actief te beschermen, te helpen. Let eens op hoeveel indruk dat maakt op kinderen en hoeveel spreekbeurten hieruit naar voren komen. Die bewustwording is de bedoeling en omdat kinderen de volwassenen zijn van de toekomst is er hoop dat zij met al deze kennis de puinhoop die er is ontstaan, gemaakt door de volwassenen van vroeger en nu, kunnen opruimen.

Plattegrond Ouwehands Dierenpark

Online staat een plattegrond van Ouwehands Dierenpark. Ga je met kleine kinderen op pad dan is het wellicht verstandig om van te voren een tocht uit te stippelen. Welke dieren wil je in elk geval zien? Alles bekijken is voor kleine kinderen vaak te vermoeiend. Je kunt dan beter enkele leuke dieren (zijn ze allemaal, maar toch..) voor de kinderen uitzoeken, die je zeker gaat bekijken. Wissel passief en actief met elkaar af en laat kinderen bijvoorbeeld in de Jungle speeltuin RavotAapia klimmen en klauteren. In deze speeltuin komt hun fantasie tot leven, kinderen kunnen op een piratenboot, op een vlot, je kunt glijden vanaf een hele hoge glijbaan (als je tenminste geen hoogtevrees hebt), de Jungle Express rijdt als het ware over een deel van het park heen, een belevenis op zich. Midden op het plein van de Jungle speeltuin staat 't Kraaiennest, van waaruit educatieve dierenshows worden gegeven. Deze speeltuin is een aanrader voor een kinderfeestje. Met abonnement betaal je beduidend minder. Vraag ouders van de kinderen die meegaan of zij een abonnement hebben dan hoef je niet het volle pond te betalen.

Welke dieren wonen er in het Ouwehands Dierenpark?

Als je de plattegrond erbij pakt, die je online kunt vinden, kun je lezen welke dieren er allemaal in het Ouwehands Dierenpark wonen. Over elk dier lees je belangrijke en interessante informatie. Jouw kinderen kunnen deze informatie gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. Je kunt er op bezoek bij: gibbons, stekelvarkens, ringstaartmaki's, sneeuwuilen, koikarpers, neushoornvogels, zebra's, witte leeuwen, mandrillen, nandoe's, toekans, gorilla's en de grote publiekstrekker het Berenbos met beren en wolven enz. Het is geweldig mooi om te zien hoe de dieren er leven in een zo goed mogelijk nagebootste natuurlijke omgeving.

Op de plattegrond vind je naast de diersoorten ook andere bezienswaardigheden zoals de Zooshop, het zeeleeuwentheater, Bamboo Bill's Boomhut, het Jungleplein met 't Kraaiennest enz. ook de horecagelegenheden worden duidelijk aangegeven. Volg de hele route door Ouwehands Dierenpark of maak een selectie. Welke dieren wil jij zeker ontmoeten? Voor een dagje Ouwehands Dierenpark moet je de tijd nemen of gewoon nog eens terugkomen. Met een abonnement ben je veel goedkoper uit als je vaak op bezoek gaat bij de dieren en andere attracties van Ouwehands Dierenpark.

Gorilla Adventure

Een fantastische aanwinst voor Ouwehands Dierenpark is Gorilla Adventure. Dit bestaat sinds maart 2013. Het is Europa's grootste gorillaverblijf. Het is erg spannend om als het ware tussen de gorilla's te lopen, spannend maar ook leerzaam. De bedreiging van deze aapsoort is een groot probleem, maar als wij ze actief beschermen dan zullen ze niet uitsterven.

Er ligt dus een belangrijke taak voor de mens om diersoorten zoals deze indrukwekkende gorilla te beschermen en zo zijn er nog veel meer diersoorten die hulp nodig hebben van de mens. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Siberische tijger. Wanneer je hoort over deze bedreigde diersoorten, dan zul je het wellicht verschrikkelijk vinden en even daarna is het bericht uit je aandacht verdwenen. Wanneer je echter oog in oog met deze imposante dieren staat dan ga je het anders bekijken en wellicht ga je actief deelnemen om deze dieren te beschermen samen met alle andere natuurbeschermers. Je wordt je bewust wat er door toedoen van de mens allemaal kapot gemaakt wordt, bewust en onbewust.

Ouwehands Dierenpark helpt de dieren door ze te verzorgen, maar meer nog door er aandacht voor te vragen aan alle bezoekers die het willen zien en horen dat er iets moet veranderen in de wereld om deze diersoorten te behouden. En daar kunnen we allemaal direct en indirect ons steentje aan bijdragen. En denk niet dat het geven van geld de enige optie is. Consuminderen is een toverwoord dat veel goeds kan voortbrengen als iedereen er aan mee gaat doen. Consuminderen omdat het beter is voor het milieu, dus ook voor de dieren. Het is nog niet te laat! Blijf positief en geniet vooral van de dieren in Ouwehands Dierenpark.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4071x
Toegevoegd: 02-09-2016 18:43
Gewijzigd: 27-09-2016 22:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3431 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!