dierentuin met olifant

Zomeractiviteiten, leuke tips

dierentuin met olifantZin om in de zomer weer iets te ondernemen? Dan kun je dankzij de leuke zomeractiviteiten tips weer snel wat uitkiezen. Er is namelijk zoveel te beleven in de zomer, lees de tips maar eens goed door en je gaat genieten van een heerlijke zomer!

Vakantietijd, tijd voor elkaar

In de vakantie zul je veel tijd met elkaar doorbrengen. Maak er een onvergetelijke tijd van. Dat hoeft niet met een dure vakantie in het buitenland, dat kan ook thuis of op een vakantiepark in eigen land. Er zijn in dit land zoveel fantastische plekken voor jong en oud, voor een actieve of een passieve vakantie, voor elk wat wils.

Wil je als ouder ook een beetje vakantie kunnen vieren en enkele uren op een dag ongestoord een tijdschrift kunnen lezen, boek dan een huisje op een vakantiepark waar een animatieteam de kinderen op een leuke manier bezig houdt, een park waar de kinderen veilig kunnen spelen, een park met een zwembad en een speeltuin. Kinderen hebben erg lang zomervakantie. Heb je kinderen op de basisschool, dan kunnen zij een week van de vakantie meedoen aan de kindervakantieweek, die op veel plaatsen in ons land wordt georganiseerd. De oudere kinderen mogen wellicht meehelpen tijdens deze week. Ben je thuis, zorg dan dat de kinderen en jij toch het vakantiegevoel hebben.

Doe eens anders dan anders, eet zoveel mogelijk buiten in de tuin, barbecueën, pannenkoeken eten en laat de kinderen hun steentje bijdragen. Laat hen een keer bepalen wat je gaat eten en maak het extra gezellig. Laat je kinderen elk een vriendje uitnodigen om mee te eten, lekkere cakejes te bakken, een toetje te maken en om te blijven logeren. Wat zullen ze een pret hebben met elkaar. Zijn de kinderen happy en helemaal tevreden dan heb jij ook een leuke dag. Laat de daagse dingen een keer liggen, speel een spel met de kinderen, bak die cupcakes of die pannenkoeken, zet het badje op in de tuin en leg de diepvries vol met heerlijke ijsjes.

Vakantie op het water

Je gaat op vakantie en neemt mee…… en elk jaar is de vakantie al helemaal uitgestippeld. De reis naar het vakantiehuisje, het vakantiehuisje, het bekende park, de winkel op het park en soms zijn zelfs de buren dezelfde als vorig jaar. Wil je een keer eens echt een andere vakantie, vier dan vakantie op het water. Alles ziet er vanaf het water anders uit. Wil je geen dagen op het water verblijven dan kun je ook voor een dag het water op gaan. Je boekt een bootreis of een rondvaart. Wil je een luxe vakantie op het water dan kies je voor een prachtige cruise of een bootreis langs de mooiste plekken in Europa. Het ligt aan je budget welke keuze je zult maken.

Daguitstapje naar de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin verveelt nooit. Er is altijd wat te beleven en te zien in de dierentuin. Het observeren van de dieren verveelt nooit. Zeker als je er tijdens de voedertijden bent. Er zijn veel mooie dierentuinen en ook de wat kleinere dierenparken zijn de moeite waard. Neem er voldoende tijd voor om een dierentuin te bezoeken. Je kunt er met gemak een hele dag doorbrengen. Gaan er kleine kinderen mee, dan is een klein dierenpark vaak al groot genoeg. De kleintjes worden lastig als ze te lang moeten lopen, of stil moeten zitten in een kinderwagen. Houd rekening bij je keuze met de leeftijd van de kinderen. Bekende dierentuinen in Nederland zijn bijvoorbeeld:

 • Safaripark de Beekse Bergen, Hilvarenbeek, Noord-Brabant
 • Ouwehands Dierenpark, Rhenen, Utrecht
 • Apenheul, Apeldoorn, Gelderland
 • Diergaarde Blijdorp, Rotterdam, Zuid-Holland
 • Artis, Amsterdam, Noord-Holland
 • Burgers' Zoo, Arnhem, Gelderland
 • Dolfinarium, Harderwijk, Gelderland
 • Ecomare, De Koog, Noord-Holland
 • Dierenrijk Nuenen, Noord-Brabant
 • Gaia Zoo, Kerkrade, Limburg
 • Zoo Parc, Overloon, Noord-Brabant
 • Monde Verde (meer dan alleen een dierentuin), Landgraaf, Limburg

Online worden er entreekaarten van een dierentuin aangeboden met mooie kortingen. Maak er gebruik van. Als je van plan bent de dierentuin in de vakantie te bezoeken neem even de moeite of je de kaartjes goedkoop online kunt scoren. Het zal je verbazen hoe hoog de kortingen soms zijn. Ook de openingstijden kun je online vinden. In het hoogseizoen zijn de dierentuinen vaak langer open, check de tijd!T

Vakantie vieren in de Efteling of een ander attractiepark

Met de kinderen uitstapjes maken betekent dat je een gepast programma moet hebben. Kinderen moeten tijdens een vakantieactiviteit kunnen bewegen, spelen, ontdekken, verbazen, ontroeren, lekker eten en drinken, een ijsje eten en vooral kunnen genieten. In een attractiepark heb je dit allemaal binnen je bereik. Ga je naar de Efteling in Kaatsheuvel dan kun je overwegen om er enkele dagen voor uit te trekken. Verras je kinderen en boek er een overnachting bij.

Picknicken, wij nemen broodjes en koffie mee….

Weet jij een leuke plek in het bos, aan het meer, in het park enz. Het hoeft niet eens ver van huis te zijn om gezellig te kunnen picknicken. Maak een lekkere picknickmand klaar, neem wat spullen mee, bijvoorbeeld een bal om te kunnen spelen, een verrekijker, een natuurgids om de namen van vogels, insecten op te kunnen zoeken enz. Je kunt ook een avontuurlijke tocht maken naar de picknickplaats door voor elke deelnemer een knapzak te maken en een tocht (bijvoorbeeld een fototocht) uit te zetten die je te voet gaat maken, waarbij je onderweg opdrachten uitvoert. Tijdens de picknick worden deze besproken.

Ontdekken en leren in de vakantie

Kinderen zijn leergierig, ook in de vakantie. Dus wil je ze iets bieden waarbij ze op ontdekking kunnen gaan en waarvan ze ook nog veel leren dan is een bezoek aan de Ontdekhoek een prima keuze. De Ontdekhoek vind je in 's-Hertogenbosch, Rotterdam, Zwolle en Amsterdam. Kinderen kunnen er proefjes doen en hoeven er niet stil te zitten. Neem gerust een vriendje van je kind mee, want duur is de entreeprijs niet. Er is ook gelegenheid om er een kinderfeestje te vieren. De openingstijden vind je online.

Naar het museum

"Ben jij gek geworden? Ik ga echt niet met de kinderen naar een museum. Ze kunnen niet stil zijn, ze blijven nergens af en vervelen er zich!" Dit is het schrikbeeld van ouders die praten over een museumbezoek met de kinderen. Toch kan het totaal anders zijn. Je dient dan een museum uit te kiezen dat speciaal voor kinderen is, waar kinderen echt niet stil hoeven zijn, of zich vervelen. Er zijn musea waar kinderen een interessante tocht door het museum mogen maken met opdrachten, waar kinderen uitgedaagd worden en waar kinderen vol verbazing rond mogen kijken en zelf dingen mogen maken. Een bezoek met de kinderen aan een museum is meer dan de moeite waard en zorgt voor een prima vakantiedag. Kies voor het museum als de weersomstandigheden wat minder gunstig zijn. Je kunt online een museum op thema kiezen en op provincie. Enkele musea zijn: Science Centre, Delft, Zuid-Holland, Tropenmuseum, Amsterdam, Noord-Holland, Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij, Medemblik, Noord-Holland, Scheepvaartmuseum, Amsterdam, Noord-Holland, Museum Speelklok, Utrecht. Er zijn nog veel meer musea eenvoudig online te vinden.

Zomeractiviteiten tips

Nog meer leuke dingen die je in de zomer kan doen:

 • Samen een dagje naar de bossen, een speurtocht, een wandeling met de hond, hutten bouwen of picknicken. Het kan in de bossen erg leuk zijn. Of dat het nu regent of niet, in de bossen vermaak je je vaak goed en het is nog eens gezond ook, die lekkere frisse buitenlucht.
 • Een dagje naar het strand, gezellig een strandwandeling maken, op het strand liggen, zwemmen in zee. Allemaal leuke dingen die je vaak echt voor de vakantie hebt bewaard.
 • Naar de stad, een ijsje eten en gezellig wat drinken. Maak er een leuke dag van, je hoeft niet perse winkel in en uit te gaan. Er is namelijk erg veel te zien in de stad, daar kom je vanzelf achter als je een dagje er voor uit gaat trekken samen. Je kunt ook met de bus of trein naar een andere stad gaan dan waar je woont, ook dat is al een leuke activiteit.
 • Een fietstocht organiseren, dit kan met jong en oud. Ga een bestaande route volgen of zet voor elkaar een route uit. Ook dat kan erg leuk zijn en zo leer je ook de omgeving beter kennen. Je ziet het eens vanuit de andere kant.
 • Een wandeling maken in de buurt of op vakantie. De buurt verkennen op een andere manier, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar dieren, of naar objecten met bepaalde kleuren. Je leert hierdoor op een andere manier naar de omgeving te kijken.
 • Een vossenjacht organiseren, gezellig met zijn allen er op uit en genieten van het buiten zijn.
 • Met sportdag organiseren, dit kan met kinderen van school of in de buurt. Je kunt hierdoor samen erg veel leuke activiteiten doen, zowel binnen als buiten. In de zomer is het buiten vaak erg mooi weer. Let dan wel goed op de temperatuur en wat je wil gaan doen. Als het warm wordt, is het aan te raden om vroeg in de ochtend te sporten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 3255x
Toegevoegd: 30-05-2016 08:37
Gewijzigd: 21-06-2016 00:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!