Top 9 pretparken in Nederland

Top 9 pretparken in Nederland

Top 9 pretparken in NederlandBen jij een pretpark liefhebber? En ben je op zoek naar de leukste pretparken in Nederland? Vind hieronder een top 9 pretparken in Nederland!

Nederland is een klein land, maar is groots in pretparken. Je vindt in ons land een tal van pretparken die geweldig zijn voor jong en oud. Of je nu houdt van een spannende achtbaan waarbij de adrenaline door je lijf giert, of toch liever een rustiger rondje maakt in een kinderattractie; een attractie is voor iedereen. Door het hele land vind je pretparken om een dag te genieten, maar wat zijn nu de populairste parken? Hieronder zetten we de top 9 pretparken in Nederland voor je op een rijtje.

#1: De Efteling – Kaatsheuvel

Met stipt op nummer 1 in deze top 9 van populairste pretparken staat natuurlijk De Efteling. Dit enorm beroemde pretpark kent vrijwel iedereen en is een populaire bestemming voor familiedagen, schooluitjes of een dagje weg met het gezin. Alles in het park draait hier om sprookjes. Je vindt hier onder andere het bekende sprookjesbos, waar je je in een magische wereld waant. In dit bos kun je heerlijk rondwandelen en kunnen vooral jonge kinderen hun ogen uitkijken en zich verwonderen bij de vele sprookjes.

Maar naast kinderen kan jong en oud zich in dit pretpark prima vermaken. Zo zijn er spectaculaire achtbanen zoals de Python waar je een ritje in kunt maken. Ook zijn er een tal van andere attracties en vele gave shows om te bezoeken. Met jaarlijks ruim 5 miljoen bezoekers is de Efteling enorm drukbezocht. Wil je daarom binnenkort een dagje op pad naar dit pretpark? Hou dan rekening met de drukke weekenden en vakanties, zodat je minder lang in de rij hoeft te wachten voor je favoriete attractie.

#2: Attractiepark Duinrell – Wassenaar

In Wassenaar vind je Attractiepark Duinrell, dat met bijna 1,5 miljoen bezoekers een van de populairste parken van ons land is. Attractiepark Duinrell is een pretpark, vakantiepark en waterparadijs in één en telt een tal van attracties en ruim 20 glijbanen. Het park is al sinds 1935 geopend en is een geweldig dagje uit voor de hele familie. In het subtropische zwemparadijs, het Tikibad, kun je je ook op een regenachtige dag prima vermaken. Het pretpark ligt midden in de duinen, waardoor je tevens van de prachtige natuur kunt genieten.

#3: Attractiepark Slagharen

Met zo’n 1 miljoen bezoekers is Attractiepark Slagharen in Overijssel de terechte nummer drie van deze lijst. Voor de kinderen vind je hier rustige ritjes, maar voor de waaghalzen kun je ook terecht in wilde attracties en achtbanen. Ook zijn er vaak verschillende voorstellingen, shows en parades waar je een bezoek aan kunt brengen. Het park stond vroeger bekend als ponypark, aangezien het begon met Shetlandpony’s bij de huisjes. Dit was een erg populaire formule, maar inmiddels verleden tijd. De focus van dit park ligt nu vooral op het entertainment en de meerdere attracties.

#4: Walibi Holland – Biddinghuizen

In Biddinghuizen vind je het pretpark met de meeste achtbanen. Als je dus wel van wat adrenaline houdt, dan ben je in Walibi Holland aan het juiste adres. De Goliath is enorm bekend, waarbij je van een grote hoogte razendsnel naar beneden gaat. Ook is er in 2019 nog een nieuwe, spectaculaire achtbaan gebouwd: de Untamed. Naast de spannende achtbanen vind je in het park ook een gedeelte dat speciaal is ingericht voor jonge bezoekers van het park. Ook kun je het park in het bijzonder tijdens Halloween bezoeken. Dan zijn er namelijk de Walibi Fright Nights, waar je de stuipen op het lijf wordt gejaagd.

#5: Attractiepark Toverland – Sevenum

Op nummer vijf in deze lijst vind je het magische attractiepark Toverland. Dit pretpark is gelegen in Sevenum in Limburg en is in 2001 geopend. Vroeger was het een indoor speeltuin, maar inmiddels is het veel groter geworden en uitgegroeid tot een waar attractiepark. Het indoor gedeelte bestaat nog steeds, waar je een tal van attracties voor kinderen vindt. Ook buiten is nu een groot deel van het park te vinden, waar je een aantal gave achtbanen vindt. De afgelopen jaren trok het park zo’n 700.000 bezoekers per jaar, maar verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren nog door gaat groeien.


#6: Madurodam – Den Haag

Een bijzonder park is te vinden in Den Haag: Madurodam. Hier is Nederland in het klein nagebouwd. Elk onderdeel is 25 keer kleiner dan in de realiteit. Het is dus geen pretpark vol met achtbanen en spannende attracties. Naast dat het heel erg leuk is om alles te zien, is het ook een erg leerzaam bezoek. Je kunt hier meer leren over Nederland waardoor het voor jong en oud een interessant dagje uit is.

#7: Avonturenpark Hellendoorn

In Avonturenpark Hellendoorn kun je een dagje uit voor het hele gezin. In de wildwaterbaan kun je verkoeling zoeken op warme zomerdagen en in de verschillende achtbanen kun je terecht voor een spannend ritje. Voor de allerkleinsten vind je hier ook een tal van attracties, zoals een ritje in de draaimolen of de Dombo molen. Ook vind je hier een apart zwempark met maar liefst elf waterglijbanen. Ideaal voor een dagje uit in de zomervakantie dus.

#8: Plaswijckpark – Rotterdam

Aan de Bergse Achterplas in Hillegersberg vind je Plaswijckpark. Dit park is verdeeld in verschillende gebieden waar je je kunt vermaken. Dit familiepark is een uitgebreide speeltuin waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op verschillende toestellen. Daarnaast heb je er ook mooie wandeltuinen en zijn er een aantal bijzondere dieren te vinden, zoals apen en roofdieren. Het is dus een heel veelzijdig park waar voor iedereen wel iets te beleven valt. Als je op een regenachtige dag een bezoek brengt aan dit park, kun je ook terecht in de grote binnenspeeltuin.

#9: Julianatoren – Apeldoorn

Als je met jonge kinderen, tussen de twee en twaalf jaar, op pad gaat, is Julianatoren in Apeldoorn een goede optie. Hier vind je een groot aantal aan kinderattracties en grote speeltoestellen. Ook kun je hier de twee bekende mascottes van het park ontmoeten: Jul en Julia. Het park werd in 1910 geopend en trekt jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers. Vanwege de kind vriendelijkheid is het park enorm populair voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Ook ligt Pretpark Koningin Julianatoren midden in het land, waardoor de afstand voor iedereen te doen is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 2958x
Toegevoegd: 28-11-2019 15:11
Gewijzigd: 29-11-2019 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!