paar aan het winkelen

Dagje winkelen, leuke tips

paar aan het winkelenZin om gezellig een dagje te gaan winkelen? In dit artikel geven we je leuke tips om een dagje te winkelen.

Dagje winkelen met de kinderen

Een dagje winkelen met de kinderen in het weekend, op woensdagmiddag of in de vakantie. Wie doe je daar plezier mee?

 • Kinderen hebben nieuwe kleding nodig, een winterjas en handschoenen. Je plant een dagje winkelen met de kinderen om de garderobe in orde te maken. Sommigen moeten er niet aan denken om met hun kinderen een dagje te winkelen. Andere gezinnen maken er een heel gezellige dag van.
 • Waarom zo'n groot verschil? Dat kan verschillende redenen hebben. Je bent zelf gestrest tijdens het winkelen en om de kinderen niet kwijt te raken loop je de hele middag te roepen en te commanderen. Begrijpelijk, maar niet goed voor de sfeer tijdens een dagje winkelen. Het is ook mogelijk dat alles wat je wilt kopen niet de juiste maat is. De kinderen zeuren constant om snoep en willen niet verder lopen, ze zijn moe. Allemaal heel herkenbaar voor veel ouders tijdens een dagje winkelen. Zij zullen dan ook erg blij zijn dat ze voortaan online kunnen winkelen.
 • Je kunt het ook anders aanpakken, waardoor het gezelliger kan worden. Neem om te beginnen geen pubers mee, die niet mee willen, dan maar geen nieuwe kleding!
 • Maak met de kleintjes duidelijke afspraken, bijvoorbeeld we bezoeken 3 winkels en dan kopen we iets lekkers als jullie je goed gedragen.
 • Laat de kleintjes geen uren winkelen en slenteren. Het is logisch dat daardoor problemen ontstaan. Op die manier kun je toch zo nu en dan een dagje winkelen.
 • En wist je dat sommige kinderen juist heel graag een dagje mee winkelen, want zij verheugen zich op dat broodje hamburger en hebben daar veel voor over!  
 • Het is een leuke bezigheid om samen even te gaan winkelen. Je kunt iedere keer een andere stad kiezen en bijvoorbeeld met het openbaar vervoer gaan, dit vinden kinderen vaak al erg leuk.

Dagje winkelen met je vriendin

Eens per kwartaal plannen jij en je vriendin een dagje winkelen om jullie garderobe up to date te maken. Gezellig samen, geen partners en kinderen om je heen, tijd voor elkaar en tijd voor nieuwe kleding. Lachen, gieren en brullen om de verkleedpartijen en af en toe wat kopen! Een dagje winkelen met je vriendin is elke keer weer en geslaagde dag, doodmoe kom je thuis van het slenteren, maar het was leuk. Op tijd een kopje koffie en die appeltaart kan ook wel voor een keer. "Lijnen doen we morgen weer".

Gezellig lunchen in de zaak waar de broodjes zo overheerlijk zijn,  meteen even uitrusten en een planning maken voor de namiddag. Toch nog even terug lopen naar de eerste zaak van vanochtend waar die prachtige maar toch wel dure winterjas hing…. Op het einde van het dagje winkelen wat lekkers kopen voor jullie partners en/of kinderen. Een dagje winkelen met je vriendin dat moet je blijven doen, koester deze momenten. Je kunt vlakbij je woning naar de jouw bekende en vertrouwde stad waar je alle winkels kent, maar je kunt er ook voor kiezen om telkens een andere stad al winkelend te ontdekken.

Dagje winkelen zonder lijstje

Wat is het verschil tussen een dagje winkelen en boodschappen doen? Een dagje winkelen is winkels bezoeken omdat je wilt weten wat er allemaal te koop is, de winkel trekt jouw aandacht. Een dagje winkelen is winkel in winkel uit gaan zonder dat je iets nodig hebt, soms kom je met een volle tas thuis, soms heb je niets gekocht. Boodschappen doen is winkelen met een lijstje. Boodschappen doen is een verplichting omdat je anders geen eten of kleding enz. in huis hebt. Je gaat de winkel in om spullen te kopen, je koopt wat er op het boodschappenlijstje staat. Bij winkelen ga je de winkel in om te kijken en misschien te kopen. Boodschappen doen is geen uitstapje, een dagje winkelen wordt wel al dagje uit gezien.Heerlijk winkelen zonder lijstje. Je hebt niets nodig, je hoeft helemaal niets, alleen maar te genieten van al dat moois dat in de winkels te koop wordt aangeboden. En natuurlijk valt er vaak niet aan te ontkomen om toch dat leuke shirt te kopen, of je dat nodig hebt of niet, je kunt het voor die prijs niet laten liggen. Dat is het gevaarlijke van dagje winkelen, je hebt niets nodig en komt soms toch met een volle tas met spullen thuis. Heb je later spijt van je uitgaven, neem je de volgende keer dat je een dagje gaat winkelen voor om bijvoorbeeld slechts 20 euro uit te geven. Zo kun jij je uitgaven in de hand houden.

Dagje winkelen wat heb je nodig?

Voor een dagje winkelen heb je goede schoenen nodig. Je loopt vaak erg veel en krijgt last van je voeten als je niet de juiste wandel/loopschoenen hebt aangetrokken.

 • Wil jij je uitgaven beperken, neem dan geen creditcard of pasjes mee, maar betaal contant.
 • Zorg dat je geld overhoudt voor de parkeergarage en uiteraard voor een kopje koffie en/of een lunch als je een dagje gaat winkelen.
 • Neem ook zelf een tas mee. Voor de plastic tasjes moet je in elke winkel voortaan betalen en….de plastic tasjes moeten in het voordeel van het milieu steeds minder gebruikt worden.
 • Ga je in een "nieuwe" stad een dagje winkelen, kijk dan online naar de openingstijden van de winkels en welke winkels er zoal zijn.
 • Sommige winkels sluiten tussen de middag, of gaan in de ochtend wat later open.
 • Het is goed om dat te weten, dan kun je daar rekening mee houden. Ga je voor de kinderen kleding kopen zorg dan dat je de maten weet of opschrijft.
 • Koop voor kinderen of anderen nooit kleding of schoenen in een verre stad als ze er niet bij zijn. Je loopt het risico dat er spullen geruild moeten worden en dan kun jij de hele reis opnieuw maken. Kies dan liever voor online aankopen doen voor de kinderen.
 • De bestelling wordt aan huis afgeleverd, je kunt de spullen passen en retourneren als dat nodig blijkt te zijn. Een dagje winkelen kan heel ontspannend zijn, gezellig de nieuwste artikelen bekijken en op koopjes jagen!
 • De feestmaand is in aantocht, alle reden om een dagje te gaan winkelen in de stad of online. Sinterklaas wil zijn spullen op tijd in huis hebben.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2605x
Toegevoegd: 26-10-2016 11:38
Gewijzigd: 26-11-2016 22:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!