windows 10

Windows 10, wat zijn de voordelen?

windows 10Veel mensen vragen zich af of ze wel of niet over moeten stappen naar Windows 10. In dit artikel worden de voordelen van Windows 10 behandeld en zo kun je gemakkelijker de keuze maken of je over gaat stappen.

Windows 10

In 2015 heeft Microsoft de komst van Windows 10 aangekondigd. Vanaf dat moment is het startmenu weer terug en ook is de scheiding tussen een tablet en desktop duidelijker te zien. Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1. Het is een besturingssysteem dat werkt op tablets, laptops en pc’s en het vervangt Windows Phone en het werkt op de Xbox One. Een goede reden om over te stappen naar Windows 10 is, dat het de nieuwste versie is van Windows en het je erg veel voordelen kan bieden. Toch zijn er nog mensen die twijfelen en daarom zijn de verschillen tussen Windows 10 en Windows 7 voor je op een rijtje gezet, maar ook de verschillen van Windows 10 en Windows 8.1. Dit geeft je een duidelijk beeld hoe je erop vooruit gaat als je voor de nieuwste Windows gaat kiezen.

Windows 10  -  Windows 7

Als je Windows 7 gewend bent, dan is de overstap naar Windows 10 een stuk gemakkelijker dan wanneer je Windows 8.1 hebt. De verbeteringen die je hebt als je naar Windows 10 over gaat stappen (als je 7 gewend bent):

 • Het eerste voordeel wat je ervaart is dat Windows 10 erg snel op zal starten. Dit komt omdat het energiemanagement veel efficiënter is. Het wil zeggen dat de laptopaccu’s langer kunnen draaien en ook voor gamers is dat erg interessant.
 • Het startmenu ziet er ook anders uit dan bij Windows 7. Er zijn nu tegels te zien die je misschien ook hebt gezien in Windows 8.1. Met een druk op de rechtermuisknop kun je dat verwijderen. Als je de startknop gebruikt, dan zie je gewoon de programma’s die je hebt geïnstalleerd en dan kun je ook de opties zien van de pc om hem in slaapstand te zetten of om deze gewoon uit te zetten.
 • Bij Windows 10 kom je Universal Apps tegen. Het gaat hier over programma’s die al op de Windows apparaten draaien en die je kunt synchroniseren. Met Windows Store kun je ook direct meer apps downloaden.
 • Door de Settings app kun je settings veranderen. Je kunt er alleen niet alles in configureren. Het controlepaneel is er nog steeds en dan kun je oudere instellingen altijd veranderen.
 • Als je naar de taakbalk kijkt, dan zie je een zoekveld en een icoon voor de taakweergave. Je kunt het zoekveld online en offline gebruiken. Er is nog een digitale assistent genaamd Cortana, deze springt bij wanneer je een vraag in gaat typen of als je de microfoon in gaat stellen.
 • Een ander voordeel is dat het besturingssysteem van Windows 10 minder geheugen en schijfruimte in gebruik neemt dan bij Windows 7. Ook als je een oudere computer hebt, is overstappen interessant.

Windows 10 – Windows 8.1

Het is even wennen als je van Windows 8.1 naar Windows 10 over gaat stappen. De verschillen zijn ook duidelijk merkbaar:

 • Bij Windows 10 is er nog steeds gebruik gemaakt van de tegel interface, maar deze is nu verstopt achter de teruggekeerde startknop. Je kunt de tegels ook het hele scherm laten bedekken als je de tablet mode gaat activeren.
 • De apps uit de Windows Store waren fullscreen bij Windows 8.1. Bij Windows 10 zie je de vensters weer en bepaal jij zelf de grootte van de openstaande programma’s.
 • Er staat een fijne zoekbalk op de taakbalk, zodat je snel in je computer en online kunt zoeken. Eenvoudig zoeken is wel prettig, zeker als je snel een document op wil zoeken. Je hoeft dan niet alle mappen te doorlopen, maar kunt zoeken en krijgt dan snel de resultaten te zien. Dit bespaart je erg veel tijd.
 • Gamers vinden Windows 10 veel interessanter. Je kunt nu namelijk met de Xbox app games naar de desktop streamen. DirextX 12 wordt ook ondersteund.
 • Er is een nieuwe browser genaamd Edge. Je kunt aantekeningen maken op webpagina’s en artikelen voor later bewaren.

Windows 10 installeren of niet?

Er zijn verschillende redenen om Windows 10 wel of niet te installeren:

 • Als je voor Windows 10 kiest, dan kost een installatie tijd en geld.
 • Windows 7 en Windows 8.1 functioneren nog goed en zullen waarschijnlijk nog jaren ondersteund worden. Maar Windows 10 is een goede versie van Windows, een hele stap vooruit. Je kunt de overweging maken of je nu nog genoegen neemt met een andere versie en als je wat nieuws wil dan kun je ook de laatste versie kiezen en voor Windows 10 gaan.
 • Je kunt gebruik maken van de maximale ondersteuning als je de laatste versie van Windows gaat gebruiken.
 • Windows 10 zorgt voor een betere ondersteuning bij mobiele apparaten en tablets. Ideaal want er zijn steeds meer mensen die een tablet of een mobiel apparaat gebruiken. Windows 10 kun je dan overal voor gebruiken, dus geen verschillende versies meer.
 • Windows 10 is een snelle, maar ook een lichte versie. Er worden minder eisen gesteld aan hardware.
 • Windows 10 is rustig en duidelijk en heeft een plat design. Fijn om mee te werken en het geeft je ook overzicht van alle taken en programma’s die je open hebt staan.

Windows 10 voordelen

Windows 10 zorgt voor een groot aantal voordelen:

 • Het startmenu in Windows 10 is terug. Erg fijn om te gebruiken en veel mensen hebben het erg gemist. Het is fijn dat het nu weer terug is, dat is ook de reden dat voor veel mensen Windows 10 de keuze is geworden om meteen te upgraden.
 • Het systeem is weer langer houdbaar. Het is een nieuwe versie, nieuwe updates. Alle programma’s kunnen er op draaien.
 • Een lichter systeem en daardoor ook sneller. Als je het fijn vindt als het systeem snel op kan starten, dan is Windows 10 een hele vooruitgang. Het zou voor jou de reden kunnen zijn om over te stappen, want het start echt veel sneller op dan andere Windows versies.
 • Het nieuwste van het nieuwste, dat is wat veel mensen willen en met deze Windows versie ga je er ook echt op vooruit. Je merkt bij het gebruik meteen de snelheid en alle andere voordelen die zijn genoemd. Of je over gaat stappen naar Windows 10 en wanneer, dat heb je helemaal zelf in de hand. Veel mensen die over zijn gestapt willen niet meer anders.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 1894x
Toegevoegd: 12-08-2016 14:06
Gewijzigd: 28-08-2016 21:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3264 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!