WordPress website onderhoud, hoe doe je dat?

WordPress website onderhoud, hoe doe je dat?

WordPress website onderhoud, hoe doe je dat?WordPress Onderhoud is belangrijk omdat de website zo veilig blijft, prestaties van de website optimaal blijven, het de website up-to-date houdt en het blijft werken met moderne browsers en apparaten. Wanneer het niet gebeurt kan je website gehackt worden of kapot gaan.

Inhoudsopgave:

 • Wat is WordPress precies?
 • Stappen die je kunt volgen om je WordPress-website up-to-date te houden
 • Hoe lang gaat een onderhouden WordPress website mee?
 • Hoe kan WordPress zo langzaam worden?
 • Kun je er voor kiezen om WordPress onderhoud te laten doen?
 • Wat kost het om WordPress onderhoud te laten doen?
 • Wat kost een WordPress ontwikkelaar per uur?

Wat is WordPress precies?

WordPress is een populair open source Content Management System (CMS), dat wordt gebruikt door ongeveer een derde van alle websites op het internet. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van blogs en websites en biedt een intuïtief beheersysteem waarmee gebruikers gemakkelijk inhoud kunnen toevoegen, bewerken en beheren.
WordPress biedt een ruim aanbod aan gratis en betaalde plugins en thema's, waarmee gebruikers hun website kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en wensen. Dit maakt WordPress een populair platform voor zowel beginnende als ervaren webontwikkelaars.
Het WordPress-platform wordt ontwikkeld en onderhouden door een wereldwijde gemeenschap van vrijwilligers en professionele ontwikkelaars. Dit betekent dat het platform voortdurend wordt verbeterd en geüpdatet met nieuwe functies en beveiligingsmaatregelen.

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om je WordPress-website up-to-date te houden:

 1. Zorg ervoor dat je altijd de laatste versie van WordPress gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je website beveiligd is tegen bekende kwetsbaarheden en dat je gebruik kunt maken van de nieuwste functies.
 2. Installeer en activeer een plugin voor websitebeveiliging, zoals Wordfence of iThemes Security. Deze plugins zullen je helpen bij het identificeren en oplossen van potentiële beveiligingsproblemen.
 3. Maak regelmatig backups van je website. Zo kun je altijd terugvallen op een recente versie van je website als er iets misgaat.
 4. Controleer regelmatig of je plugins en thema's up-to-date zijn. Out-of-date plugins en thema's kunnen leiden tot beveiligingsproblemen en prestatieproblemen op je website.
 5. Verwijder onnodige plugins en media van je website. Dit kan helpen om de prestaties van je website te verbeteren en beveiligingsproblemen te voorkomen.

Als je deze stappen volgt, zal je WordPress website goed onderhouden zijn en blijven draaien op een veilige en efficiënte manier.

Hoe lang gaat een onderhouden WordPress website mee?

Een WordPress-website kan vrijwel oneindig blijven draaien, zolang deze goed onderhouden wordt. Dit betekent dat je regelmatig updates uitvoert voor WordPress, je plugins en je thema, en dat je beveiligingsmaatregelen neemt om te voorkomen dat je website gehackt wordt.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat technologieën en eisen veranderen. Dit betekent dat je website op een bepaald moment misschien niet langer voldoet aan de eisen van moderne browsers en apparaten. In dat geval zou je overwegen om je website te updaten of te vervangen door een nieuwe website.


Hoe kan WordPress zo langzaam worden?

Het langzaam worden van jouw WordPress website kan verschillende redenen hebben.

 1. Je hebt te veel plugins geïnstalleerd. Elke plugin die je op je website installeert, voegt extra code toe en kan de prestaties van je website beïnvloeden. Als je te veel plugins hebt geïnstalleerd, kan dit leiden tot een tragere website.
 2. Je website heeft te veel media, zoals afbeeldingen en video's. Deze media kunnen de prestaties van je website negatief beïnvloeden, vooral als ze niet correct zijn geoptimaliseerd.
 3. Je hostingplan biedt niet genoeg resources. Als je website veel bezoekers heeft of veel data gebruikt, kan het zijn dat je hostingplan niet genoeg resources biedt om de prestaties op een optimaal niveau te houden.
 4. Je website is niet geoptimaliseerd voor prestaties. Er zijn verschillende manieren waarop je de prestaties van je WordPress-website kunt verbeteren, zoals het gebruik van een caching-plugin en het optimaliseren van afbeeldingen. Als je deze stappen niet hebt genomen, kan dit leiden tot een tragere website.

Als je WordPress-website langzaam is, kun je proberen om deze problemen op te lossen door onnodige plugins te verwijderen, media te optimaliseren en te kijken naar je hostingplan. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je een professionele WordPress-ontwikkelaar inhuren om je te helpen bij het oplossen van prestatieproblemen op je website.

Kun je er voor kiezen om WordPress onderhoud te laten doen?

Ja, je kunt WordPress onderhoud laten doen door een professionele WordPress-ontwikkelaar of -beheerder in te huren. Deze persoon of bedrijf zal dan de verantwoordelijkheid hebben om je WordPress-website up-to-date te houden en te onderhouden.
Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, afhankelijk van je behoeften en budget. Bijvoorbeeld, je kunt een professionele ontwikkelaar inhuren om periodiek je website te controleren en te updaten, of je kunt een beheerd WordPress-hostingpakket kiezen waarbij het onderhoud voor je wordt gedaan.
Het kan een goed idee zijn om WordPress onderhoud te laten doen als je niet over voldoende tijd of technische kennis beschikt om dit zelf te doen. Een professionele ontwikkelaar kan snel en efficiënt problemen oplossen en ervoor zorgen dat je website altijd up-to-date is. Dit kan helpen om de prestaties en beveiliging van je website te verbeteren en om ervoor te zorgen dat deze blijft werken op een optimaal niveau.

Wat kost het om WordPress onderhoud te laten doen?

Het kostenplaatje voor het laten doen van WordPress onderhoud kan sterk variëren, afhankelijk van de omvang van je website en de hoeveelheid werk die nodig is. In het algemeen kun je rekenen op een kostenplaatje tussen de € 20 en € 100 per maand voor professioneel WordPress onderhoud.
Sommige WordPress-ontwikkelaars bieden pakketten aan voor WordPress onderhoud, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor een bepaald aantal uren onderhoudswerk. Dit kan een voordeligere optie zijn, afhankelijk van je behoeften.
Het is belangrijk om te onthouden dat professioneel WordPress onderhoud niet alleen kosten met zich meebrengt, maar ook voordelen. Door je website goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat deze veilig blijft, sneller werkt en altijd up-to-date is. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en om ervoor te zorgen dat je website blijft voldoen aan de eisen van de tijd.

Wat kost een WordPress ontwikkelaar per uur?

De kosten voor een WordPress-ontwikkelaar per uur kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het land waar de ontwikkelaar woont, hun ervaring en specialisatie en de specifieke werkzaamheden die ze moeten uitvoeren.
In het algemeen kun je rekenen op een uurtarief tussen de €50 en €120 voor een gemiddelde WordPress-ontwikkelaar. Dit tarief kan hoger of lager zijn, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.
Het is belangrijk om te onthouden dat het inhuren van een professionele WordPress-ontwikkelaar niet alleen kosten met zich meebrengt, maar ook voordelen. Een professionele ontwikkelaar kan je helpen bij het realiseren van complexe websitefuncties en -ontwerpen, en kan je bijstaan bij het oplossen van problemen met je website


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: onlywp
Aantal keer gelezen: 742x
Toegevoegd: 16-12-2022 16:45
Gewijzigd: 20-12-2022 09:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!