woning inrichting

Woninginrichting, leuke tips

woning inrichtingHeb je zin om je woning eens onder handen te nemen? Bekijk dan hier de tips voor de woninginrichting. Na het lezen kun jij een metamorfose uitvoeren in je woning!

Oktober woonmaand

Oktober wordt de woonmaand genoemd. Er is dan extra veel aandacht voor prettig, comfortabel en mooi wonen, aandacht voor veranderingen en aanpassingen aan en in de woning. Maar moet jij je beperken tot de maand oktober om dat fijne wonen voor elkaar te krijgen? Zeker niet! Om het woongenot te vergroten moet je eigenlijk altijd open staan, het gaat er ten slotte om dat jij een prettige leefruimte hebt, alleen, met je partner of met je gezin.  Er is uiteraard wel een bepaald budget voor nodig om de woninginrichting te veranderen, maar ook dat mag niet bepalend zijn. Zelfs met een klein budget kun je erg leuk wonen door de woninginrichting aan te pakken. Ga naar de kringloop of een tweedehands winkel en je koopt voor enkele euro's de leukste spullen, die jij als je een beetje handig bent, als nieuw kunt maken, of als je wil oud kunt laten lijken

Woninginrichting, wat is de trend?

Ook met kleine aanpassingen en het toevoegen van accessoires kun jij je woninginrichting een totaal andere uitstraling geven. Je moet wel even weten wat op dit moment de trend is, als je die ten minste wilt volgen. Een geheel eigen invulling kan natuurlijk ook en kan heel bijzonder zijn. Er is niemand die voor jou bepaalt wat mooi is en wat kan, wat betreft woninginrichting. Er worden wel tips gegeven als jij de trend wil volgen. Voor nu is dat bijvoorbeeld veel groen in de woninginrichting en dan geen cactussen in een stolp, maar hangende groene planten, heel natuurlijk en vaak ook met een luchtzuiverende werking.

Op de woonbeurs in de RAI in Amsterdam zie je wat tegenwoordig de trend van de woninginrichting is. Groene muren, groene accessoires in de keuken, weegschaal, koffiezetapparaat, kopjes en ander serviesgoed enz. Wil jij heel bijzonder voor de dag komen met je woninginrichting dan maak je alles zelf, dus aan de slag! In de woonwinkels krijg je volop inspiratie om onderdelen te "verzamelen" waar jij één mooi geheel van maakt. Wat zul jij straks trots zijn op je woninginrichting naar eigen smaal en uit eigen hand.

Metamorfose door andere woninginrichting

Je leefruimte zal een metamorfose ondergaan als jij de woninginrichting eens goed onder handen neemt. Je kunt het plafond (er kan tegenwoordig ook een nieuw plafond in één dag gemonteerd worden) en de muren, de deuren en de kasten een andere kleur geven. Je kunt de vloer vervangen door laminaat of parket te (laten) leggen, een houten vloer, een leuk kleed op de tegelvloer enz. Ook het vervangen van de verlichting kan een groot verschil geven, zoals ook andere schilderijen aan de muur de uitstraling van je woonkamer zullen veranderen.

Je kunt het accent op andere spullen leggen door ze als blikvanger aan te brengen. Had je voorheen wollen vloerbedekking dan zal een parketvloer de hele woninginrichting doen veranderen. Je ziet wat goed met de nieuwe vloer combineert en wat minder. In dat laatste geval zul je spullen verwijderen en andere toevoegen. Op die manier zal de woonkamer beetje bij beetje veranderen, totdat jij de sfeer hebt gemaakt die je wilde bereiken.

Doe het zelf of niet?

Een compleet nieuw plafond in één dag gemonteerd en je woning is zonder rommel te maken totaal opgeknapt. Geloof jij het? Ja, het is geen sprookje. Er is geen hak- en breekwerk nodig om een nieuwe plafond aan te brengen. Er zijn veel mogelijkheden van klassiek tot strak modern. Laat de vakman je hierover informeren en hij maakt het plafond in de kleur en de stijl die bij jouw woninginrichting past. Verschillende kleuren, zelfs hoogteverschillen zijn mogelijk en maken je woninginrichting uniek. Jouw specifieke wensen worden doorgenomen tijdens een huisbezoek, waarin de vakman de ruimte kan bekijken waar hij aan de slag moet. Ga gerust eens kijken naar de mogelijkheden voordat je een afspraak thuis maakt, dan weet je wat er zoal op de markt is. En uiteraard onnodig te vermelden dat het verstandig is om een offerte te laten maken voor het nieuwe plafond, dat de uitstraling van de woninginrichting totaal zal veranderen.

Kleine verandering, groot effect

Als jij je woninginrichting wil veranderen dan kun je dat groots aanpakken. Je kunt echter ook door kleine aanpassingen en veranderingen je woninginrichting totaal anders laten ogen. Wat te denken van een ronde tafel in plaats van een vierkante.

 • Van een eethoek voor 4 personen veranderen in 6 personen of andersom. Dit afhankelijk van de gezinssituatie.
 • Ben je met enkele personen dan is 4 wellicht voldoende en dan zou je 4 luxe eetstoelen met armleuningen kunnen nemen. Een grote verandering met comfortabele gevolgen voor de woninginrichting.
 • Andere verlichting, sfeerverlichting is ook een item waarmee je bepaalde accenten legt.
 • Een verlicht schilderij bijvoorbeeld of een fijne leeslamp bij een comfortabele fauteuil. Door de woninginrichting zodanig te veranderen zul je prettiger en comfortabeler wonen.
 • Wat denk je van de raambekleding? Hoe lang ziet jouw woning er van de buitenkant al hetzelfde uit? Misschien om dat eens aan te pakken, want ook van binnen zal de woninginrichting anders ogen als er is gekozen voor andere gordijnen.
 • Vouwgordijnen zijn een goed voorbeeld, ze zijn modern en ideaal. Naar beneden is je raam mooi en warm gedecoreerd. Kijk hoeveel meter je nodig hebt om een idee te krijgen over de kosten.

Extra aandacht woninginrichting in oktober

Waarom toch die extra aandacht voor de woninginrichting in oktober? Dat is eenvoudig te verklaren. Na een mooie zomer, waarin de meeste mensen veel meer buiten zijn dan binnen, gaan we allemaal weer meer binnenshuis vertoeven. Dat vraagt om verandering. We willen sfeer, comfort en gezelligheid. Die kunnen we zelf creëren door de woninginrichting te veranderen, door gebruik te maken van warme materialen, denk aan het gebruik van hout bij de woninginrichting, plaids, led verlichting, vervangen van kussens of aanbrengen ervan.

 • Soms maak je sfeer door het weglaten van spullen, een mooie ruimte met alleen een prachtige fauteuil, een leeslamp en een grote plant en/of schilderij kan heel sfeervol en rustgevend zijn!
 • Vervang lompe en kolossale meubels door lichte, transparante spullen (ook nog eens praktisch als je deze moet verplaatsen). Een mooi interieur vraagt om investeren en dan niet alleen in geld. Je dient eerst tijd te investeren in wat je wil met je woninginrichting.
 • Ga je veel zelf doen? Dan zullen de kosten van de woninginrichting best meevallen. Ga online bekijk veel meubelwinkels, maar ook woonmagazines, kom er beetje bij beetje achter wat jij leuk vindt. Jouw woninginrichting hoeft niet uit een boekje te komen.
 • Het zelf samenstellen van een andere woninginrichting geeft veel voldoening.
 • Veel kijken is daarvoor wel een vereiste en vervolgens aan de slag voor je nieuwe woninginrichting, die je met trots aan anderen laat zien.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3475x
Toegevoegd: 06-10-2016 23:06
Gewijzigd: 29-10-2016 00:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3413 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!