Zo kan je een bedrijf beginnen

Zo kan je een bedrijf beginnen

Zo kan je een bedrijf beginnenBij het beginnen van een bedrijf komen er meerdere dingen bij kijken. Het verzinnen van een bedrijfsnaam, bedenken wat je wil gaan doen, en het vinden van werknemers zijn de eerste dingen die bij je op zullen komen.

Een bedrijf beginnen is natuurlijk niet gemakkelijk, maar met hard werk en een goed planning kom je een heel eind. Vandaar zijn hier alle dingen die je moet weten en alles wat je nodig gaat hebben bij het starten van een nieuw bedrijf.

Het opstarten van een onderneming

Als je een bedrijf wilt beginnen zijn er een aantal dingen die je moet weten om te starten. Als eerste stap is het een goed idee om een bedrijfsplan te maken, zodat als je een lening nodig hebt om op te starten dit ook kan. Je zult bijvoorbeeld al een bedrijfsplan moeten hebben om een lening te kunnen krijgen. Anders kan een bank of investeerder niet inschatten wat voor risico ze nemen. Voordat  je dat plan gemaakt hebt moet je natuurlijk weten wat voor dienst of product je wilt gaan leveren en in wat voor niche dit gaat zijn. Als je een product gaat verkopen moet je eerst weten wat de inkoop of productie kosten gaan zijn voor het product. Als je een dienst gaan wil verlenen wat is deze dienst dan en hoeveel vraag je voor de tijd die het jou en je mogelijke werknemers kost om dit te doen voor de klant. Daarna moet je gaan verkennen wat de markt is en hoeveel vraag er is naar een product of dienst. Natuurlijk moet er veel vraag naar zijn, maar je moet er zelf ook gepassioneerd over zijn. Anders wordt het een zware taak om een bedrijf op te starten.

Financieel plan

Ook moet je voor het opstarten van een bedrijf een financieel plan hebben. Zoals eerder genoemd, als je geld wilt lenen voor het opstarten van een bedrijf moet je weten hoe je het bedrijf gaat opstarten en hoelang het gaat duren om het geld terug te verdienen. Als je zelf geld genoeg hebt om een bedrijf te starten moet je weten hoe je je geld van plan bent om uit te geven en hoe snel je de uitgaven weer terug kan verdienen. Als je een bedrijf wilt starten moet je een bedrijf registreren bij de kvk, ook wel kamer van koophandel. Omdat je geen leningen kan doen op een bedrijfsnaam als je niet ingeschreven bent is het belangrijk om dit te doen. Dit in verband met de belasting, aangezien er belasting komt over de inkomsten die je maakt en als je dit niet goed geregeld hebt pleeg je belastingfraude. Ook als je een werknemer wilt inhuren moet je ingeschreven staan bij de kvk, omdat je anders geen betalingen kan doen aan het einde van de maand. Dit komt doordat er moet kunnen worden gecontroleerd waar het geld van de werknemers vandaan komt. Als dit niet gebeurd komt er na een bepaalde tijd een controle waarom er geld wordt overgemaakt op een persoonlijke rekening vanaf een persoonlijke rekening. Wat ons op het volgende punt brengt. Het is verstandig om een bedrijfsrekening aan te maken, zodat onverwachte persoonlijke kosten niet vanuit het bedrijfsgeld komen. Als dit wel gebeurd is dit in principe niet illegaal, maar hierdoor kan het zijn dat je werknemers en bedrijfskosten niet meer kan betalen.


Bedrijfsnaam en verzekering

Ook moet je een bedrijfsnaam verzinnen natuurlijk, omdat je dit niet alleen nodig hebt om ingeschreven te worden bij de kvk maar ook om gevonden te worden door klanten. Daarom is het belangrijk dat je een passende bedrijfsnaam verzint die niet alleen slaat op wie je bent, maar er moet ook op staan wat je doet. Ook is het natuurlijk nodig om ingeschreven te zijn bij de kamer van koophandel als je verzekering wilt. Dit is vooral handig als je werkt met dure apparaten of iets als voertuigen. Je kunt je eigenlijk tegen alles verzekeren, alleen niet alle verzekeringen zullen even rendabel zijn. Bij al deze dingen is het slim om een verzekering af te sluiten, omdat als je in de beginnende fase zit het erg moeilijk is om deze dingen zelf terug te betalen. Dit geldt vooral wanneer je geld geleend hebt. Je wil het geleende geld namelijk wel terug kunnen betalen. Als je dit niet doet is het mogelijk om in de schulden te raken, vooral als je de spullen voor de volle honderd procent nodig hebt om winst te draaien. Ook computers zijn goed om te verzekeren. Dit omdat het misschien niet over meerdere duizenden euro's gaat met 1 laptop, maar wel als je bedrijf vol staat met bedrijfscomputers. Daarom kun je beter een verzekering afsluiten. Ook moet je op het internet goed beveiligd zijn. Dit kun je doen door een spf in te stellen

Marketing

Ook marketing is natuurlijk heel belangrijk. Je moet namelijk ook klanten kunnen bereiken om iets te kunnen verkopen aan de klant. Dit kun je op een heleboel manieren doen natuurlijk. Zo kun je reclames maken op tv of internet, maar dit kost natuurlijk veel geld. Een goedkopere manier is om posters te laten ontwerpen of laten maken door een student die studeert in mediavormgeving. Deze kun je vervolgens laten drukken. Vaak kun je deze op een heleboel plekken ophangen als je even toestemming vraagt. Verder kun je ook nog flyers en folders laten maken en deze uitdelen. Marketing is eigenlijk alle manieren om je klanten te bereiken. Er zijn dan ook extreem veel opties. Je kunt het zo gek niet bedenken. Heel slim is natuurlijk om social media te gebruiken, vooral als je doelgroep onder de vijftig is. Deze mensen kun je gegarandeerd het snelst bereiken via social media. Nog een aantal opties die vaak gebruikt worden zijn visitekaartjes en bedrijfskleding. Als iemand met goed ontworpen bedrijfskleding rondloopt is dit eigenlijk een bewegende poster. Ook autobelettering is een goede manier om mensen te bereiken omdat de auto verplaatst en je daarom snel informatie verspreid. Hou het hier vooral kort omdat een langere tekst op een bewegende auto niet te lezen valt. Ten slotte, workshops en lezingen. Workshops zijn handig om mensen te laten zien hoe jullie proces werkt en je zo duidelijk maakt wat jullie doeleindes zijn. Hetzelfde geldt voor een lezing, alleen meer luisteren en minder doen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 1648x
Toegevoegd: 25-11-2021 09:02
Gewijzigd: 25-11-2021 10:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!