Een hechter team heeft grote gevolgen

Een hechter team heeft grote gevolgen

Een hechter team heeft grote gevolgenHet jaarlijkse bedrijfsuitje is belangrijk voor de sfeer binnen een bedrijf. Het lijkt op het eerste gezicht een onschuldig iets. Wanneer echter een bedrijfsuitje serieus wordt uitgedacht heeft dit onschuldige uitje wel degelijk een positief effect op de deelnemende werknemers. Het uitje voor het team is namens het bedrijf een extra bedankje voor de geleverde inzet.

Van een teamuitje kan naast ontspannen of inspannen iets worden opgestoken. Of het nu om het hanteren van een gps en een wandelkaart gaat of het besturen van een grote vlieger of blokart, door even de gedachten op wat anders te zetten ontstaat er een hele andere sfeer onder de mensen. Dit werkt lang door en daarom wordt er vaak uitgekeken naar het jaarlijkse uitje van het bedrijf.

De menukaart met verschillende soorten bedrijfsuitjes is enorm uitgebreid. Ieder bedrijf is anders. Niet alleen wat betreft de hoeveelheid werknemers verschillen bedrijven, ook de mensen en groepen die werkzaam zijn verschillen onderling van elkaar. Voor ieder team zijn er zeer uiteenlopende uitdagingen te vinden. Of het nu om een zeskamp gaat of om een workshop klompen beschilderen, een aantal activiteiten vinden buiten plaats. Het is handig om een reserve plan te hebben. Wanneer het weer te slecht is worden buitenactiviteiten afgelast. Powerkiten tijdens een onweersbui is levensgevaarlijk dus dan biedt bijvoorbeeld de cursus cocktail mixen weer uitkomst. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bliksem inslaat in de powerkite. Met een groep iets uitdagends ondernemen schept een band. Samen een leuke of gave ervaring delen geeft positieve energie.

Een ervaren team met deskundigen

Omdat er teamuitjes kunnen worden georganiseerd voor groepen van wel duizend personen is een goede organisatie een vereiste. Tijdens alle bedrijfsuitjes die er worden georganiseerd zijn er deskundigen aanwezig die assisteren waar nodig is. Touwtrekken tijdens een zeskamp, een beachvolleybal wedstrijd of bubble voetbal spreekt wel voor zich, maar voor de besturing van een blokart of een powerkite is goede instructie nodig. Voor een rondvaart met het team is er natuurlijk ook de kapitein, zodat niemand tussen wal en schip terecht komt. Wanneer het bedrijfsuitje in goede banen wordt geleid zal men dat zeker waarderen. De goede organisatie is belangrijk om die dag een daverend succes te laten worden waar zeker over zal worden nagepraat.

De kwaliteit van het bedrijfsuitje bepaalt het rendement wat het later zal opleveren. Niet alleen weet de organisatie een dag vlekkeloos te organiseren, ook wanneer er een ongeluk zou plaatsvinden weet het team adequaat te reageren. Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld de gps tocht door de stad succesvol verloopt en dat er voldoende uitdaging is. Het is verstandig om vooraf te overleggen met de organisatie om de dag van het uitje voor het bedrijf zo persoonlijk mogelijk in te richten. Voor ieder bedrijf is er een passende oplossing op maat. Juist ervaren begeleiders kunnen mensen een steuntje in de rug geven. Hierdoor groeit het vertrouwen van de werknemers en krijg je van iemand een hele andere kant te zien dan degene die je dagelijks op het werk tegenover je hebt.


Verzorging van begin tot het einde

De bedrijfsuitjes worden naar wens ingericht. Het is mogelijk om de dag te beginnen met een welkomstdrankje. Alles heeft effect op het team die dag. Racen in een boot over de zee bijvoorbeeld gebeurt niet iedere dag en dat kan op een leuke manier toch heel spannend zijn. Vooraf samen nog even met wat drinken alle instructie aanhoren schept al een hechtere band want je zit letterlijk samen in hetzelfde schuitje. Tijdens de cursus zandsculpturen maken is er natuurlijk ook lunchtijd. Een heerlijk lunch buffet of een uitgebreid a la carte lunch laat een grotere indruk achter dan dat werknemers zelf hun gesmeerde bammetje moeten meenemen. Een heerlijk verzorgde dag laat een onvergetelijke indruk achter. De bedrijfsfotograaf zal zijn of haar best doen om zoveel mogelijk leuke beelden te verzamelen voor op de koelkast in de koffiekamer van het bedrijf. Het delen van deze afbeeldingen op de social media of website van je bedrijf straalt uit dat je goed aan je werknemers denkt en een gezellige sfeer in je bedrijf hebt. Win-win voor je bedrijf en voor je werknemers!

Zowel de sportieve als de rustigere uitjes zijn in de puntjes verzorgd. Binnen heeft het weer geen invloed, maar aan de kust is de windkracht variabel en ook lastig te plannen. Teamuitjes worden het hele jaar door aangeboden. Speciale zomer en winter activiteiten maken het mogelijk om het gehele jaar zoveel als mogelijk buiten op het strand door te brengen. Het strand is de uitgelezen plek om veel activiteiten te laten plaatsvinden. Lekker even door het zand ploeteren of stoeien met de elementen zorgt ervoor dat de zuurstof weer even door het lijf gaat. De leuke en vermoeiende dag afsluiten met een verzorgde barbecue kan allemaal worden ingepland. Het is maar net waar de wensen liggen. Het samen eten is een belangrijk rustmoment waar de eerste verhalen zullen loskomen en waar de meeste banden versterkt worden. Met een glas wijn en een heerlijk bord eten de dag bespreken met je collega’s versterkt de teamspirit meer en kan er gereflecteerd worden op de dag zonder dat er een formele sfeer ontstaat. 

Workshops geven goede spirit

Een hecht team presteert beter om de eenvoudige reden dat men elkaar beter kent en meer op elkaar durft te bouwen. Samen tegen de tegenstander touwtrekken tijdens een zeskamp schept een band en dat werkt zeker door op de werkvloer. Het teamgevoel van elkaar niet willen laten zakken en het groepsresultaat groeien omdat men elkaar heeft moeten aanmoedigen tijdens bijvoorbeeld die zeskamp op het strand. Het idee van samen sterk staan wordt door een goed bedrijfsuitje versterkt. Wanneer er een goede sfeer op het werk heerst wordt er automatisch meer werk verzet. Het bedrijfsuitje is dus iets waar meerdere voordelen aan vast zitten en waar zorgvuldig aandacht aan mag worden gegeven.

Er ligt grote nadruk op de activiteiten op het strand. Ook is het mogelijk om teambuilding op locatie te laten plaatsvinden. De mogelijkheden zijn ongekend. Het ligt er maar net aan voor welke activiteiten men kiest. Niet iedereen heeft zin in buitenactiviteiten en dan is het gemakkelijk om wat anders passends te kiezen. Zowel workshops als spelactiviteiten kunnen op het bedrijf zelf als op een andere locatie plaatsvinden. Vooraf de wensen overleggen is belangrijk zodat er een perfecte dag kan worden ingericht. Of het nu om een enorm grote groep gaat of een groep met vijfendertig mensen, ieder bedrijfsuitje moet een onvergetelijk iets zijn waar met veel plezier naar wordt teruggekeken en weer naar wordt uitgekeken. Vooraf met een gedegen organisatie een geschikte dag plannen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig jaarlijks bedrijfsuitje.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 337x
Toegevoegd: 15-02-2023 14:44
Gewijzigd: 20-02-2023 15:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!