glaszetter herstelt schade

Spoedklussen: welke dienstverlener heb ik nodig?

glaszetter herstelt schadeJe zit thuis lekker te genieten van een kop koffie op je vrije dag, en ineens gaat er iets grandioos mis. Je riool blijkt verstopt te zitten, je dak begint te lekken, de stoppen in je meterkast hebben het begeven… Wat doe je dan?

Je wilt uiteraard zo snel mogelijk geholpen worden. Dit vraagt om een bedrijf dat spoedklussen kan verhelpen. In welke situaties kun je een spoedklus tegenkomen? En welke dienstverlener haal je er in die gevallen bij? Informatie over spoedklussen en vakmensen die deze vervullen, lees je in het artikel hieronder.

Spoedklussen voor een elektricien

Je hebt kortsluiting in huis. De stroomtoevoer naar je keukenlamp is uitgevallen. Je hebt een aardlekstoring. In al deze gevallen en in nog veel meer plotselinge situaties kun je snelle behoefte hebben aan een elektricien die de problemen komt verhelpen. Vooral wanneer het gaat om elektriciteit en gas wil je geen risico’s lopen en wachten tot het einde van de week. Veel installatiebedrijven, waar elektriciens voor aan het werk zijn, worden gevraagd voor spoedklussen. Bedrijven voor installatietechniek zitten op veel plekken door het hele land verdeeld. Grote kans dus dat er een bedrijf in je buurt beschikbaar is om een spoedklus te klaren.

Werkzaamheden van een elektricien

Elektriciens repareren alles wat te maken heeft met de elektriciteit in je huis of bedrijfspand. Zo kunnen zij dus stroomstoringen verhelpen wanneer deze in je huis zitten en niet bij het energiebedrijf dat de stroom levert. Tevens kunnen zij kortsluitingen en stroom- en gaslekken verhelpen. Bovendien leggen elektriciens elektriciteitskabels aan in huis. Dit laatste komt weinig voor in situaties van spoed, maar het kan nodig zijn om bepaalde storingen in de elektriciteitstoevoer in huis te verhelpen.

Spoedklussen voor een rioolbedrijf

Ook rioolbedrijven krijgen regelmatig met spoedklussen te maken. Weinig situaties zijn zo vervelend als een verstopt riool. Je kunt immers geen gebruik maken van het sanitair in huis. Rioolbedrijven zijn daarom in veel gevallen 24 uur per dag beschikbaar om je problemen te verhelpen op het gebied van verstoppingen in de afvoer. Hierbij gaat het om verstopping van de leidingen waardoor het riool loopt. Deze zitten in zulke gevallen meestal verstopt doordat er iets als papier of etenswaren in zijn gaan ophopen. Het kan de afvoer van het toilet betreffen, maar ook de douche, de wastafel, de afwasmachine of de wasmachine.

Spoedklussen voor een loodgieter

Een dienstverlener die past in hetzelfde straatje als een rioolbedrijf, is een loodgieter. Loodgieters houden zich ook bezig met de waterafvoer en -toevoer in je huis. Echter, de werkzaamheden van loodgieters zijn over het algemeen breder dan die van rioolbedrijven. Voorbeelden van spoedklussen waar een loodgieter aan te pas komt, zijn bijvoorbeeld problemen met de centrale verwarming of gaten in de waterleiding. Ook een lek in de watertoevoer van bijvoorbeeld de wasmachine kan door een loodgieter verholpen worden. Al deze klussen wil je graag zo snel mogelijk gedaan zien, daarom kun je hiervoor met spoed een loodgieter inschakelen.

Andere werkzaamheden van loodgieters

Naast het vervullen van spoedklussen op het gebied van sanitair, verwarmingsinstallaties en waterleidingen, kunnen loodgieters ook worden ingezet bij het aanleggen van watertoevoer in huis. Loodgieters leggen bijvoorbeeld cv-ketels en centrale verwarming aan. Bovendien plaatsen ze vaatwassers of wasmachines, of enkel de wateraansluiting en waterafvoer voor deze apparaten. Witgoed valt dus ook in het straatje van loodgieters. Als laatste kunnen loodgieters zinken toevoegingen aanleggen op daken van huizen of monumentale gebouwen. Dit lood gieten is wat loodgieters oorspronkelijk deden, vandaar de naam.

Spoedklussen voor dakdekkers

Waar loodgieters enkel kleine toevoegingen op het dak aanbrengen, kunnen dakdekkers, ook dakwerkers genoemd, gehele daken aanleggen en repareren. Op een regenachtige dag kun je erachter komen dat er een lek in je dak zit. Dit is erg vervelend en bovendien zorgt het voor schimmel in huis. Je wilt daarom dat het lek zo snel mogelijk gedicht wordt. Daarvoor kun je met spoed een dakdekker inschakelen. Deze zijn gespecialiseerd in soortgelijke taken.

Boren kopen

Andere werkzaamheden van dakdekkers

Dakdekkers vervullen alle taken met betrekking tot het dak op je huis of op andere gebouwen. Hierbij kun je denken aan alles wat nodig is om een dak te laten doen waar deze voor bedoelt is. Dat is dus het huis te beschermen tegen wind, regen, hagel, sneeuw en ook zon. Naast het helen van gaten in het dak, kun je dus een dakdekker inschakelen om je gehele dak te vernieuwen. Ook kun je door een dakwerker je dak laten isoleren tegen de kou. Als laatste zijn kleine reparaties van het dak of de dakgoten iets waarvoor je een dakdekker kan laten komen.

Spoedklussen voor slotenmakers

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je loopt je huis uit, de deur valt achter je in het slot, en dan pas herinner je je dat je je sleutel op de keukentafel hebt laten liggen. Dan heb je jezelf buitengesloten. In dat geval kun je er met spoed een slotenmaker bij laten komen. Deze breekt het slot open zodat je weer naar binnen kunt. Ook kan een slotenmaker in geval van beschadiging van het slot direct een nieuw slot in de deur monteren. Dan kun je je huis meteen weer veilig afsluiten. Ook na een inbraak kun je met spoed een nieuw slot laten plaatsen in je deur, wanneer deze tijdens de inbraak is geforceerd.

Spoedklussen voor glaszetters

Glaszetters doen allerlei klussen met betrekking tot het zetten van glazen ramen in huizen en gebouwen. Mocht je thuis met een gebroken ruit zitten, misschien omdat deze is ingegooid of misschien omdat je er iets tegenaan hebt laten vallen, dan kun je met spoed een glaszetter inschakelen die het raam repareert. Zo hoef je niet lang in de kou te zitten. Glaszetters zullen er voor zorgen dat de oude kapotte ruit uit het frame verwijderd wordt. Een nieuwe ruit is niet altijd op voorraad omdat er talloze verschillende maten in ramen bestaan. Om die reden zal de reparatie eerst bestaan uit een plank of soortgelijk voorwerp die in het frame wordt gezet om te zorgen dat het gat gedicht is. De glaszetter zal dan aangeven wanneer het nieuwe raam klaar is om gemonteerd te worden.

Andere werkzaamheden van glaszetters

Naast het repareren van kapotte ruiten, kunnen glaszetters ook geheel nieuwe ruiten plaatsen in nieuwbouwhuizen of in een uitbouw. Glaszetters zijn gespecialiseerd in alle mogelijke soorten ramen. Denk aan enkel glas, dubbel glas, maar ook gewapend glas of inbraakbestendig glas. Bovendien kunnen glaszetters vocht tussen de twee lagen van een dubbelglas-raam verwijderen. Ook kunnen ze enkel glas vervangen voor dubbel glas, ter isolatie van het huis. Als laatste kun je glaszetters vragen voor advies op het gebied van ramen en reparaties.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Boris
Aantal keer gelezen: 6722x
Toegevoegd: 05-12-2016 19:41
Gewijzigd: 05-12-2016 22:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!