Kantoorplanten

Kantoorplanten zijn een must

KantoorplantenHeb jij al kantoorplanten? Verbazend genoeg is het antwoord dat veel bedrijven hierop geven: nee. Is het antwoord ja? Dan gaat het helaas regelmatig om plastic planten. Lekker makkelijk en tegenwoordig best mooi. Alles over de positieve effecten van echte planten op kantoor, de meest hippe planten en de populairste planten.


Frisse lucht

We hebben allemaal biologie op school gevolgd en zouden er dus allemaal bekend mee moeten zijn, planten zuiveren de lucht. Dat is nodig ook, want gedurende de dag raakt de lucht verontreinigd. Denk bijvoorbeeld aan de vele computers en printers die allerlei emissies uitstoten.

 

Naast apparaten vervuilen mensen zelf ook de lucht. De zuurstof die wij inademen halen we uit de lucht en koolstofdioxide terug. Een hoge concentratie koolstofdioxide kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien zakt de luchtvochtigheid gedurende de dag en dat is ook niet goed voor de productiviteit.

 

Voor al deze problemen bieden planten de oplossing. De koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof en de lucht wordt gezuiverd van emissies en weer vochtig gemaakt. Zo kunnen planten bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving!

Meer dan alleen gezonde lucht

Planten creëren dus een gezonde werkomgeving. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Hoewel dit voor velen een verrassing is blijkt uit onderzoek dat planten een stress vrije omgeving creëren.Iets in de plant zorgt ervoor dat wij rustiger zijn en minder snel in de stress schieten. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit precies zit. Misschien is het wel iets dat komt vanuit de tijd dat de mens nog in de natuur leefde.

 

Planten kunnen ook fungeren als geluidsdemper. Wanneer deze op strategische plekken gezet worden vervelende geluiden zoals bellende collega’s, print geluiden en het koffiezetapparaat al veel meer gedempt. Sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om speciale langwerpige plantenbakken te laten maken en deze tussen eilandblokken te plaatsen.

 

Als laatste helpen planten om een hip kantoor te creëren. Er zijn verschillende soorten planten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan hangplanten, muurplanten of kleine bomen/struiken die geschikt zijn voor op kantoor.

Hippe kantoorplanten

Kantoorplanten zijn niet alleen goed voor medewerkers, een kantoor met planten ziet er beter uit. Dit is iets wat steeds meer bedrijven inzien. Vroeger waren het de meest duurzame en zorgvrije planten die op kantoor neergezet werden. Nu is er al enige tijd een trend gaande om kantoren echt aan te kleden met planten. Ze spelen een essentiële rol bij de aankleding en look & feel van een kantoorruimte. Steeds vaker nemen planten een prominente opvallende plaats in. Dat getuigt van de toenemende mate waarin planten een steeds belangrijker aspect in onze kantoren worden.

Cactussen

Een van de trends op het gebied van kantoorplanten is de cactus en dan met name hele grote cactussen of juist hele kleine. Naast het feit dat deze plant buitengewoon eenvoudig is in onderhouden staat de cactus ontzettend stijlvol in een kantoor. Medewerkers hebben daarnaast steeds vaker één of meer mini cactussen op hun bureau. Zo is de werkplek zelf ook sfeervoller.

Plantenmuur

Een muur van planten. Misschien ben je er nog niet mee bekend, maar de plantenmuur of verticale plant is bijzonder populair. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Soms heel strak en simplistisch door planten symmetrisch in een soort rek te hangen of zetten een daarmee een muur van planten te creëren. In andere gevallen gaat het om een muur waar een grote hoeveelheid planten en mossen schuin ingezet worden om echt de gehele muur te bedekken. Een plantenmuur is echter flink aan de prijs en daarom niet overal te bewonderen.

Muurplanten

Je zult misschien denken: muur planten, dat hebben we toch net gehad? Maar nee, muurplanten zijn een totaal andere hype in de wereld van kantoren (en woningen). Muurplanten zijn individuele planten die je in een hippe vaas, kom of pot voor montage aan de muur geplant zijn. Het zijn over het algemeen kleine planten en worden met een paar tegelijk aan de muur gehangen voor het beste effect.

Hippe hangplanten

Hangplanten kent iedereen wel. Toch hebben er nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden waardoor hangplanten weer helemaal hip zijn. Het gaat hierbij voornamelijk om de vormgeving van de planten pod in combinatie met een leuke plant. De juiste combinatie laat ieder kantoor opleven. Zo zijn er bijvoorbeeld coole retro potten die hangen aan bruin touw met een robuuste uitstraling. Samen met bijvoorbeeld een erwtenplant ziet er fantastisch uit.

Vetplanten en planten met grote bladeren

Tot slot zijn er nog de vetplanten en planten met grote bladeren. Beide soorten zijn sinds jaar en dag populaire planten op kantoor en in de huiskamer. Er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten waarvan de één nog mooier is dan de ander.

 

Hippe kantoorplanten zijn niet perse de beste, meest kantoor vriendelijke of meest gebruikte kantoorplanten.

Top 10 kantoorplanten

Wil je echt een verschil maken met planten op kantoor en de binnenklimaat structureel verbeteren? Kies dan voor één van de onderstaande kantoorplanten. Dit zijn namelijk de kantoorplanten die de meeste lucht zuiveren, de luchtvochtigheid het beste op niveau houden, niet veeleisend zijn en het allerbest beoordeeld worden!

  1. Crysalidocarpus
  2. Rhapis Excelsa
  3. Chamaedorea Elegans
  4. Rubberplant
  5. Vaantjesplant (Spathiphyllum)
  6. Krulvaren 
  7. Ficus Alii
  8. Sierlijke dadelpalm
  9. Klimop 
  10. Dracaena Janet Graig

Kies de juiste plant

Na het lezen van dit artikel kun je eigenlijk niet meer aankomen met plastic planten. Echte planten zien er prachtig uit en hebben bovendien allerlei positieve effecten op hun omgeving. Zowel op het binnenklimaat als op het stressniveau. Planten halen slechte stoffen uit de lucht en zorgen voor een goed vochtgehalte. Bovendien ervaren medewerkers die omringt zijn met planten minder stress dan hun plantloze collega’s.

 

Een echte plant heeft hierdoor veel meer te bieden. Als je dan toch voor echte kantoorplanten gaat kies dan wel de plant die het beste bij jou en jouw kantoor past.

 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: KoendeWit
Aantal keer gelezen: 1775x
Toegevoegd: 16-11-2017 13:37
Gewijzigd: 21-11-2017 11:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3005 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!