Zwanger? Deze items bewaar je als aandenken voor later.

Zwanger? Deze items bewaar je als aandenken voor later.

Zwanger? Deze items bewaar je als aandenken voor later.Zwanger zijn is een van de bijzonderste periodes in het leven van een vrouw. Iets waarvan je denkt dat je dat voor altijd goed zal blijven herinneren. Maar om die tijd voor altijd vers in het geheugen te houden, zijn er een paar dingen die je als aandenken kan bewaren. Voor later, om samen met je kind terug te kunnen kijken toen hij of zij nog in je buik zat.

In het begin ben je misschien van plan om zoveel mogelijk te bewaren, maar je zal zien dat dit door de jaren heen steeds verder slinkt. Bewaar alleen betekenisvolle kleine dingen in een mooie bewaarbox die je daar speciaal voor hebt ingericht. Je kan er een speciaal kistje voor laten maken of een kartonnen of plastic box aanschaffen. Let wel op dat deze goed afgesloten kan worden.

Welke spulletjes zijn echt speciaal en mooi om voor later te bewaren?

Zwangerschapstest

Daar waar het allemaal mee begon: de positieve zwangerschapstest! Het moment dat je je realiseerde: ik ben zwanger. Er groeit een kindje in mijn buik. De meeste zwangerschapstesten blijven in de loop van de tijd redelijk goed leesbaar en mogen daarom zeker niet ontbreken tussen je spulletjes van je zwangerschap. Je kan ook een laagje nagellak over het schermpje met de streepjes doen, daarmee seal je de kleur als het ware.

Echofoto

De beroemde echofoto waar menigeen bekend mee maakt in verwachting te zijn. Je ziet diverse varianten op social media voorbij komen. Instagram foto’s waarbij de ouders de echo voor zich houden om het goede nieuws te melden. De echofoto krijg je mee als je een echoscopie hebt gedaan. Het is niet echt een foto, meer een zwart-wit uitdraai van het scherm waarop je jullie kindje voor het eerst zien. Goed bewaren dat stukje papier met de contouren van je kleintje. Je hebt er ook speciale fotolijstjes voor, dan kan de afbeelding ook niet beschadigen.

Bandje ziekenhuis

Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen, krijgt je kindje direct na de geboorte een bandje om met daarop alle gegevens: naam, geboortedatum en -tijd, gewicht etc. Ook ligt er soms een kaartje in het wiegje van je kleine. Deze papieren herinneringen zijn misschien nu nog niet zo bijzonder, maar zeker een aanrader als je er later naar terugkijkt. En nog mooier: ze nemen bijna geen ruimte in beslag.

Geboortekaartje

Het kaartje waar je maanden naar hebt uitgekeken: het officiële geboortekaartje van je baby. Eindelijk mag het naar de drukker om aan te kondigen dat je kindje is geboren. Je laat er natuurlijk wat meer drukken dan je eigenlijk wil versturen. En een of twee exemplaren doe je bij de babyspulletjes voor later. Je eigen geboortekaartje bekijken is zo leuk, echt een van de belangrijkste dingen om écht te bewaren als aandenken. Vaak weet je het exacte tijdstip van de geboorte niet meer, net als het geboortegewicht en dat kan je dan mooi opzoeken.

Eerste babypakje

Voor de ene moeder maakt het niet uit wat haar newborn draagt, de ander is maanden bezig om naar de perfecte outfit te zoeken die haar baby na de geboorte aan mag. Of dat nu designerkleding is of een heerlijk simpel pakje van de Hema, alles mag natuurlijk. Belangrijk is dat het fijn zit, niet al te ingewikkeld aan een uitgaat (je moet het tenslotte nog leren) en mooi blijft in de was. Dat eerste babypakje mag zeker bij de bewaarspulletjes.Eerste baby armbandje

Vanaf het moment dat je baby is geboren zijn er natuurlijk allemaal eerste keren. De eerste keer voeden, de eerste keer in bad, de eerste keer in het eigen bedje… De kraamvisite komt ook op gang en neemt dan leuke kraamcadeautjes mee voor je kindje. Een baby armbandje mag dan zeker niet ontbreken. Zo’n klein zilveren armbandje is vooral een herinnering aan die eerste periode. Je kindje draagt het een paar jaar en daarna leg je het weg voor als ze zelf het huis uit gaan. Zo’n eerste armbandje voor je baby staat echt superschattig en is ook nog eens mooi symbolisch. Kies wel voor een echt zilveren exemplaar dat stevig is gemaakt en dat nog een poosje met de kleine meegroeit.

Voet- en handafdrukjes

Dat kleine van zo’n newborn duurt echt maar heel even. Die handjes en voetjes zijn daarom heel bijzonder om vast te leggen. De eenvoudigste manier is om deze te stempelen. Je doet een laagje verf of inkt op het handje en voetje en maakt dan als het ware een afdruk op een vel papier of stevig karton. Zo kun je nooit vergeten hoe klein die handjes en vingertjes waren. Wil je liever geen kliederboel? Dan kan je ook een afdrukje in gips laten maken. Daar zijn tegenwoordig handige kits voor om zelf te doen. Je maakt poeder aan met water en drukt de handjes en voetjes daar dan in. Het resultaat is een mooi wit kunstwerkje met het minihandje en voetje van je kleintje. Leuk om bijvoorbeeld als kraamcadeau te vragen.

Speentje

Het kan echt een uitkomst zijn, zo’n speentje of tutje. Ze zijn perfect voor de zuigbehoefte van je baby. Maar als ze iets groter worden, dan kan het best lastig zijn om het weer af te leren. Er zijn allemaal trucjes voor, maar uiteindelijk is het ook echt een item dat je doet terugdenken aan die babytijd. Speentjes heb je in alle soorten en maten en als je de favoriet van je kindje hebt gevonden, zullen ze daar veel plezier van hebben. Laat de speen op een gegeven moment ‘verdwijnen’ in de bewaarbox, dan duikt die jaren later weer op als je kind erin kijkt.

Knuffel

Baby’s en kinderen zijn dol op knuffels. Die lieve zachte pluchen beesten kunnen echt hun vriendje worden. Sommige knuffelbeesten mogen niet eens gewassen worden omdat ze dan hun lekkere luchtje verliezen. Is jouw kindje na jaren plezier uitgekeken op zijn favoriete teddybeer of pluche konijn? Hoe leuk is het dan om deze te bewaren bij alle andere bovenstaande items. Grote kans dat het heel veel herinneringen oproept bij je zoon of dochter als deze als groter kind weer oog in oog staat met zijn favoriete knuffel. Bewaar alleen de echt belangrijke en handzame exemplaren, want niemand zit te wachten op een groot stoffig beest op een plank.

Aandenken voor later

Tot zover de verschillende ideeën van babyspulletje die je kan bewaren als aandenken voor later. De babytijd duurt maar zo kort en het blijft heerlijk om daar op terug te kunnen kijken. Hoe langer het geleden is, hoe meer betekenis deze relatief simpele dingen krijgen. Daar kom je later wel achter, als je die bewaarbox met herinneringen na al die jaren weer opent.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: webschrijver
Aantal keer gelezen: 2374x
Toegevoegd: 16-01-2020 21:28
Gewijzigd: 11-02-2022 13:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!