De namen van je kinderen voor altijd vereeuwigen

De namen van je kinderen voor altijd vereeuwigen

De namen van je kinderen voor altijd vereeuwigenWie kinderen heeft weet hoe lastig het is om de juiste voornaam te bedenken. Wordt het een jongen of een meisje, wordt het kindje vernoemd naar iemand en kom je er als partners samen wel uit wat een mooie naam is? Maar als je na negen maanden dat toch dé naam hebt of een lijstje, dan wil je dat graag van de daken schreeuwen.

Als de baby eenmaal is geboren en je de naam kan uitspreken, dan wil je ‘m het liefst ook overal terugzien. Hieronder lees je een aantal opties om de mooie namen van je kinderen voor altijd vast te leggen.

Geboortekaartje

Het eerste waar de naam van de kleine op komt te staan is natuurlijk het geboortekaartje. Daarmee kondig je aan hoe je kindje heet en hoe mensen het gaan noemen. Misschien heb je zelfs ook wel een speciale roepnaam. Vaak staat er op het geboortekaartje ook een uitleg wat de naam betekent. Dat is leuk om te weten en de familie en vrienden krijgen zo een beter inkijkje in hoe je tot die naam bent gekomen.

Ketting met namen

Als baargoud (een cadeau dat je krijgt van je partner wanneer je net bent bevallen) zou je een mama ketting met de namen van je kinderen kunnen vragen. Of de voorletters of geboortestenen. Maar de volledige naam van van je dochtertje staat natuurlijk heel mooi op een hangertje dat je met een schakelkettinkje om je hals draagt. Zoiets wordt echt een erfstuk, een aandenken aan haar geboorte en dat bewaar je voor altijd in je juwelenkistje.

Naamkettingen heb je van verschillende materialen, maar je kan het best voor duurzaam gaan en een sieraad van goud of zilver aanschaffen. Die gaan een leven lang mee en dat is heel belangrijk met zo’n emotionele betekenis. De kindernamen staan er tenslotte op en je zou ze ook nog kunnen aanvullen met de geboortedata.

Tattoo voor je kinderen

Vereeuwigen is zeker op zijn plaats als je een tattoo laat zetten met de naam van je kind. Vaak krijgt elke koter een speciaal plekje op de huis van papa of mama en proberen ze goed te matchen met tattoos van broertjes of zusjes. Je kan kiezen voor een minimalistische tatoeage of een wat uitgesprokener versie. Sommige ouders gaan zover dat ze hun hele arm of rug bedekken met de namen van hun zoons en dochters, het is maar net wat je mooi vindt. Van alle tattoos die je kunt zetten, krijg je waarschijnlijk het minst spijt van die van je kinderen. Terwijl dat met andere liefdes nog wel eens over kan gaan. Er zijn ook symbolen die je kunt laten tatoeren, die symbool staat voor de liefde voor je kindje. Of later als ze groot zijn een moeder en dochter tattoo laten zetten.
Muurschildering in de babykamer

De inrichting van de babykamer is een leuk maar ook tijdrovende klus in de periode dat je zwanger bent. Je wil natuurlijk dat alles allemaal klaar staat wanneer de baby wordt geboren. En dat het een sfeervol en gezellig geheel wordt. Je zou de naam van de kleine ook kunnen verwerken in het interieur. Denk aan mooie geschilderde letters op de muur in een contrasterende kleur. Wel even opletten dat je daarmee de naam niet verraad aan de opa’s en oma’s en andere familieleden die nog niet op de hoogte zijn. En de letters hoef je niet per se te verven, je kan ook houten, piepschuim of kartonnen letters op de muur plakken en die een kleurtje geven. Of muurstickers kopen, die kan je vaak ook nog in het lettertype laten snijden dat jij het mooiste vindt. Zo kan je het kamertje van de baby helemaal af stylen en heel persoonlijk maken.

Houten bewaarbox

Het perfecte kraamcadeautje is een houten bewaarbox met naam erop, helemaal gepersonaliseerd dus. Hier doe je het eerste pakje in, het mutsje, ziekenhuisbandje en ander klein spul van je newborn. Je kan de naam laten graveren, etsen of beplakken en de datum van de geboortedag is ook een mooie aanvulling. Zo’n houten doos is een mooi stuk dat heel geschikt is om als kraamcadeau te vragen. Zeker omdat het echt een bewaaritem is en niet iets dat snel te klein wordt of waar je er al een heleboel van zou krijgen. Er zijn natuurlijk verschillende soorten en maten en ook qua materiaal kunnen ze erg verschillen. Maar Google maar eens op bewaarbox of herinneringsdoos en dan krijg je een breed scala aan aanbieders te zien.

Merklabels

Een heel praktisch item om de naam op te laten zetten zijn merklabels. Deze plak je op alles wat met je kindje mee gaat naar buiten. Naar school, naar sport, naar de crèche, naar zwemmen, overal mee. Want als je baby nog klein is zal je er nog niet zoveel bij stilstaan. Maar eenmaal op de crèche zal je merken dat dingen verdwijnen, zoekraken of teveel lijken op die van andere kindjes. Dan is het handig om te zien dat dat de laarsjes van jouw kind zijn, vis je zo de juiste jas eruit en raakt die knuffel ook nooit meer kwijt. Hele handige textielstickers die mee kunnen in de was en niet snel vervagen. En eenmaal aangeschaft kan je ze echt overal voor gebruiken.

E-mail adres en URL

Tot slot misschien een rare aanvulling, maar registreer ook alvast een emailadres en URL voor de naam van je kind. Tegenwoordig is het nog heel bijzonder om een email of URL te hebben die nog niet geregistreerd is en je zou dit adres ook al - voor de lol - op het geboortekaartje kunnen zetten. De eerste jaren hebben ze er natuurlijk nog niks aan, maar een vooruitziende blik van oplettende ouders zorgt er wel voor dat jouw zoon of dochter haar eigen naam als domeinnaam heeft in de toekomst. En dat is in deze tijd echt bijzonder te noemen. Het registreren van een e-mailadres is meestal gratis, voor een domeinnaam zal je jaarlijks wel iets moeten betalen. Maar dat is een investering in de toekomst die zichzelf weer terug betaald.

Je kan dus in alle prijsklassen dingen doen of kopen met de naam van je kinderen erop. De mooiste naam die je voor ze kond bedenken en waar ze hun hele leven mee moeten doen. Die naam die bij ze past en waar je van geniet om deze steeds vaker uit te kunnen spreken. Je legt ze vast op je lichaam, in een mama ketting, op praktische dingen of in je interieur. Zodat je kindje overal om je heen is, ook als ze even niet in de buurt zijn.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: webschrijver
Aantal keer gelezen: 867x
Toegevoegd: 30-09-2020 10:56
Gewijzigd: 11-02-2022 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3417 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!