Hoe vermaak je je kind tijdens de vakantie dagen

Hoe vermaak je je kind tijdens de vakantie dagen

Hoe vermaak je je kind tijdens de vakantie dagenHet is altijd weer leuk om je kinderen in het huis te hebben tijdens de schoolvakanties. Voordat de kinderen naar school gingen was je elke dag met ze bezig, maar dat verandert opeens wanneer ze naar school moeten. Toch kan het weer lastig zijn om de kinderen te vermaken na zo lange periode. Hier vind je een aantal tips.

Schaatsen

Tijdens de wintermaanden is het de perfecte gelegenheid om met je kinderen te gaan schaatsen. Hier zijn wel geschikte schaatsen voor nodig. Deze kan je online vinden of bij de plaatselijke sportwinkel. Wellicht kunnen ze nog niet schaatsen en moet je ze het nog leren, maar dat maakt het als maar een mooiere ervaring waar ze de rest van hun leven nog baat bij hebben. Het leukste is natuurlijk om te schaatsen op natuurijs, maar soms wilt het weer niet mee werken en is het ijs niet geschikt om te schaatsen. Ook wil je je kinderen niet in gevaar brengen door ze te laten schaatsen op onzeker ijs. Geen probleem. In de grote steden van Nederland zijn veel kunstschaatsbanen te vinden. Buiten op pleintjes worden deze vaak opgezet zodat je altijd zeker bent van schaatsen. Ook kan je altijd terecht bij een professionele baan zoals de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Wellicht wordt er ook bij jou in de buurt een schaatsbaan opgezet waar jij en je kinderen zorgvrij kunnen schaatsen. Vraag dit na bij de gemeente of houd de plaatselijke krant in de gaten. Vaak is er ook meer informatie op internet te verkrijgen.

Trampoline springen

Je kan op vele locaties indoor trampoline springen. Hier kunnen ze de hele middag lekker rondspringen en enthousiast bewegen. Ook is het gewoon mogelijk om in je eigen tuin een hoogwaardige trampoline neer te zetten. Kinderen kunnen hier zichzelf keer op keer eindeloos mee vermaken. Lekker handig is dat jij alleen hoeft toe te kijken en dingen in de gaten te houden. Zo is het heerlijk relaxed voor de ouders en super uitdagend voor de kinderen.

De winter Efteling

Tijdens de winterdagen wordt de Efteling omgetoverd tot een waar winterparadijs. Ideaal om te bezoeken met de kinderen op een vrije dag. Kinderen vinden het geweldig om omgeven te zijn door alle sprookjes en fabeltjes die ze zo goed kennen. De Efteling is gevuld met leuke attracties allemaal gebaseerd op deze sprookjes. Er loopt veel personeel rond die allemaal bezig zijn met de veiligheid of met het vermaken van de bezoekers. Deze zijn de verkleed als leuke figuren. Een echte aanrader voor de kinderen. Het is tegenwoordig zelf mogelijk om te overnachten in de Efteling. Het is dus mogelijk om hier met het hele gezin een mini-vakantie van te maken. Zo weet je zeker dat je niks in het park hebt gemist. Er is namelijk behoorlijk veel te doen in het park. Achtbanen zoals Joris en de draak of Python zijn iconisch in het park, maar de kinderen zullen ook genieten van het sprookjesbos of het, speciaal voor de winter gecreëerde, IJspaleis. De Efteling is overigens ook prima te bezoeken in de zomer. Dan zijn de temperaturen net wat aangenamer en is het wat makkelijker vol te houden in het park.

Andere attractieparken bezoeken

Er zijn natuurlijk nog veel meer pretparken die leuk zijn om te bezoeken met kinderen in de vakanties. Denk bijvoorbeeld aan Walibi, Duinrell of Slagharen. Overal in Nederland zijn deze parken te vinden. Kinderen vinden achtbanen en andere attracties geweldig om te bezoeken. Laat ze eventueel vriendjes meenemen om zo de ervaring helemaal compleet te maken. Het is wel een hoop lopen, maar je maakt je kinderen ongetwijfeld onwijs blij met een tripje naar een attractiepark.

De Apenheul

Deze is favoriet bij vele kinderen omdat ze allemaal van apen houden: Apenheul. Hier lopen de apen samen met de bezoekers door het park. Ze slingeren boven je hoofd en rennen langs je benen. Het is onwijs fascinerend en leerzaam voor de kinderen om op deze manier in contact te komen met de natuur. Het park zelf verzorgt ook activiteiten zoals speurtochten om de aandacht van de kinderen er bij te houden. Ook vind je er een speeltuin waar de kinderen uren zoet mee zijn en helemaal in kunnen verdwalen. Een idee om zeker over na te denken dus!Een klimrek voor binnen!

Het best kan je kind zich natuurlijk zélf vermaken. Een klimrek is daarvoor perfect. Met een houten klimrek voor binnen kunnen kinderen zich lekker uitleven. Zeker als je het combineert met bijvoorbeeld een glijbaan. Veel plezier!Bezoek de kartbaan

Ga met elkaar racen en kom erachter wie de beste coureur is! Er zijn verschillende banen verspreid door heel Nederland waar je echt leuk kan karten. Dit is altijd geheel veilig maar niet zonder risico, dus wel geschikt voor kinderen die iets ouder zijn. Natuurlijk wordt er van tevoren een uitleg geven en ook wordt er de juiste bescherming uitgedeeld.

Langs bij het museum

Veel mensen denken dat kinderen niet geïnteresseerd zijn in musea omdat het een hoop informatie is en weinig doen. Niks is minder waar. Veel museums in Nederland hebben zich aangepast weg van deze denkwijze. Zo zijn er talloze musea waar kinderen leren door te doen en op leuke wijze wat kennis bijleren. Zo heb je het beste van beide wereld. Top is het natuurlijk als je kind ook wat van een activiteit opsteekt. Een van deze musea is het NEMO. NEMO is een wetenschappelijk museum gevestigd in Amsterdam. Hier kunnen kids rondleidingen volgen of zelf met de ouders op pad gaan en te ontdekken. Hier is genoeg te leren en vooral ook genoeg te doen. Zo weet je zeker dat niemand verveeld raakt.

Thuis activiteiten

Wellicht heb je geen tijd om naar buiten te gaan en wil je gewoon thuis wat met de kinderen doen. Dit is altijd mogelijk en er zijn genoeg spannende activiteiten die je gewoon binnen kan doen. Ideaal wanneer het slecht weer is of wanneer je geen geld over hebt voor een uitje.

Spelletjesdag

Trek alle leuke bordspellen die je hebt uit de kast voor een heerlijk dagje spelletjes. Zo kan je lekker relaxed je kinderen vermaken zonder dat je je woning uit hoeft. Alle oude favorieten zoals mens erger je niet komen weer tevoorschijn waar je kinderen urenlang zoet mee zullen zijn.

Bakken

Wellicht vinden je kinderen het wel heel leuk om te bakken. Neem dan even de tijd uit de dag om een heerlijke cake of een lekkere taart met ze te bakken. Zo heb je een leuke activiteit en ook nog eens iets lekkers om te eten wanneer je klaar bent.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1615x
Toegevoegd: 28-01-2019 11:56
Gewijzigd: 03-02-2019 23:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!