10 aanpassingen die je huis meer waard maken

10 aanpassingen die je huis meer waard maken

10 aanpassingen die je huis meer waard makenDe afgelopen jaren gaat het weer ontzettend goed met de huizenmarkt. Uiteraard wil je met het verkopen van je huis zoveel mogelijk geld verdienen. Door je huis in de huidige staat te verkopen kan je een zeer aanzienlijk bedrag krijgen. Het kan natuurlijk altijd hoger, in deze blogs worden er tips gegeven hoe jij jouw huis meer waard kan maken.

Isoleren

Isoleren is ontzettend belangrijk als je de warmte binnen je eigen muren wilt houden. Het is niet alleen lekker continue warm als je thuis bent en de kachel staat aan. Het is ook nog eens goed voor je bankrekening. Door de buitenste muren van je huis goed te isoleren kan er minder warmte uit je huis ontsnappen. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder hard zijn best te doen en je bent dus minder geld kwijt aan je energiekosten.

Uitbouw

Tegenwoordig plaatst iedereen een uitbouw aan zijn achterzijde van zijn huis. Dit doen zij omdat ze meer licht en ruimte in hun woonkamer willen. Ook hebben veel mensen nog een oude pui aan de achterzijde van hun huis. Het is ook een groot voordeel dat er bij de meeste uitbouwen een schuifpui wordt geplaatst. Je kan hierdoor beide deuren open schuiven en dat is met name in de zomer zeer aangenaam.

Zolder

Ontzettend veel huishoudens met en zolder gebruiken deze ruimte alleen maar om spullen in op te bergen, ontzettend handig natuurlijk maar je kunt je woning een flinke waarde boost geven als je er een slaapkamer van maakt. De waardestijging van je huis hangt wel enorm af in welke regio je woont. De waarde van je woning zal in de randstad veel sneller omhoog schieten dan in het Oosten van het land.

Dakkapel

Veel slaapkamers met een schuin dak worden vaak niet gewaardeerd of soms zelfs helemaal niet tot slaapkamer gerekend. Door een dakkapel te plaatsen vergroot je de leefruimte en het licht dat de ruimte bereikt. Met het plaatsen van een dakkapel heb je meer ruimte in de desbetreffende kamer en zal het een stuk aangenamer zijn om in de ruimte te verblijven. 

Zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen op je dak kan jij je huis zelfvoorzienend of deels zelfvoorzienend maken. Dit bespaart natuurlijk enorm in de kosten. De investering voor het plaatsen van zonnepanelen wordt over het algemeen gezien als een flinke investering maar het betaalt zich met de jaren mee zeker terug. Je krijgt zelfs bij sommige instanties een deel van je aankoopbedrag terug. Als je het zonde vindt om zonnepanelen te kopen kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren. Zonnepanelen huren bij Enie doe je al voor een relatief laag bedrag.
Keuken vernieuwen

Een keuken is voor veel gezinnen een belangrijke plek in het huis. Een verouderde keuken geeft je huis al snel een oude uitstraling. Dit kan voor veel potentiële kopers een reden zijn om af te zien van de woning en dat wil je natuurlijk niet. Zorg er dus voor dat er een keuken in je huis staat die schoon is en niet te oud oogt. Door het plaatsen van een nieuwe keuken in je huis zal de waarde van je woning ook flink stijgen.

Knap je tuin op

Als je naar een huis toeloopt is een tuin een van de eerste dingen die je ziet. Als er potentiële kopers naar je huis toe lopen dan maak je gelijk een goede indruk als je tuin er redelijk nieuw en verzorgt bijligt dan zorgt dat voor een goed gevoel voor de potentiële koper voordat ze überhaupt een stap in je huis gezet hebben. Ook de indeling van je tuin is ontzettend belangrijk voor een koper en voor de waarde van je woning. Een compleet verzorgde tuin met tuinmeubels zal de potentiële kopers een beter beeld geven dan een lege en onverzorgde tuin. Door het plaatsen van een tuinhuis in je tuin kan je de waarde van je woning flink opkrikken. Het plaatsen van een tuinhuis is alleen aan te raden als je tuin er groot genoeg voor is ook moet het niet je uitzicht verpesten.

Knap je badkamer op

Aangezien je badkamer een plek is in je huis waar jij jezelf wilt opfrissen is het superbelangrijk dat het ook schoon en netjes is in je badkamer, helemaal als je het verkoopt. De grote van de badkamer is vaak een belangrijk aspect in het kopen van een huis. Aangezien de meeste mensen een douche en/of een apart bad in hun badkamer willen hebben is het handig om dit ook in jouw badkamer toe te passen als dit niet het geval is. Zorg ervoor dat je badkamer er redelijk neutraal uitziet aangezien de smaken nogal verschillen. Een blauwe of bruine badkamer valt bij de meeste mensen niet in de smaak.

Dubbelglas

In de meeste oudere woningen is er geen dubbelglas geplaatst in de woning. Dubbelglas zorgt ervoor dat er geen warmte ontsnapt uit je woning. Net als het isoleren van je woning zorgt dubbelglas ervoor dat er minder warmte uit je huis kan ontsnappen. Het is daarom ook zeker aan te raden om dubbelglas in je huis te plaatsen als dat tot de mogelijkheden behoort.

Vloerverwarming

Hoe lekker zou het zijn als je niet met je sloffen aan hoeft te lopen door je huis heen. Dit kan je maar op één manier oplossen. Het plaatsen van een vloerverwarming in je huis is een flinke klus maar het is zeker de moeite waard. Voor de mensen die het niet gewend zijn lijkt het een overbodige luxe maar als je er eenmaal aan gewend bent dan wil je niks anders.

Open haard

Veel mensen vinden het gezellig om een openhaard te hebben in hun huis. Je kan natuurlijk een sfeerhaard plaatsen in je woning. Dit is niet al te duur en zorgt voor een goede sfeer in je woning als de haard aan staat. Een echte open haard geeft niet alleen sfeer maar ook warmte. Een win win situatie dus. Je bespaart kosten op je energierekening en je geeft je huis meer sfeer.

Onderhoud

Uiteraard zijn ook de kleine klusjes ontzettend belangrijk als jij je huis wilt verkopen. Een net en onderhouden huis zal eerder verkopen dan een huis dat smerig en niet onderhouden is. Door het schilderwerk op te knappen als dat nodig is en bijvoorbeeld je dak te onderhouden zal het de potentiële beïnvloeden bij de keuze in het kopen van een woning.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 1485x
Toegevoegd: 05-02-2020 09:14
Gewijzigd: 05-02-2020 09:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!